ÁllatszimbólumokSpiritualitásSzimbólumok

Szimbólumok/Állatszimbólumok: A viziló

Szimbólumok-Állatszimbólumok-A viziló

A múltban ehhez a lényhez nagyon különös és különleges jelentés társult. Az emberek régen vízilovakra vadásztak, és nagyon lenyűgözte őket a nagytestű állat. Bár gyakran fogyasztás céljából vadásztak rájuk, az emberek később elkezdtek spirituális kapcsolatot kialakítani az állattal, ami a mai napig tart. Úgy tartják, hogy a nőstény víziló rettenthetetlen, és mindent megtesz, hogy megvédje kicsinyeit.

A víziló leggyakoribb jelentése és talán legpontosabb értelmezése a család, a szeretteink és a közeli barátok védelme.

A vízilovak leginkább a családjuknak szentelik magukat, és gyakran az anyaság és a szülés ideológiájának szimbólumát képviselik.

Az afrikai ősi legendák és anekdoták nagyobb jelentőséget tulajdonítanak ennek a csodálatos teremtménynek, mint az oroszlánnak. Egy másik jelentés, amely a vízilóval jár, a bátorság és az erő. Ennek oka lehet az az erő, amellyel a víziló meg tudja védeni a kicsinyeit mindenféle bajtól, vagy a családja iránti odaadása, amely szilárdan megmarad, bármi történjék is.

A víziló legtöbbször pozitív szimbólum, és jóságot sugároz, azonban vannak olyan esetek is, amikor a sötétséghez kapcsolódik, mint ahogy például a rómaiak és az ókori görögök a vízilovakat a gladiátorjátékokhoz Afrikából hozták be. 

A víziló, mint szimbólum a világegyetem teremtő erőiben való elmerülést jelképezi. Ebben a birodalomban van egy életerő, amely minden egyes dologban jelen van, semmi sem létezhet nélküle. A fizikai erő megtestesítője, és ha kell, félelmetes ellenfél. 

Az intuitív gyógyítás totemállata. Erősen kötődik a Nílus vizéhez, amely az egyiptomi legendák szerint ősi gyógyító tulajdonságokkal rendelkezik. 
Az állandó, töretlen meditáció, és a jó egészség szimbóluma is.

A víziló azért jelenik meg az életedben, hogy megtanítsa neked, hogyan fogadd be az energiákat, hogyan fejlődj utad során. Minden teremtett lény sorsa az, hogy fejlődjön és eggyé váljon a Teremtővel. Még a kristályok is tudatában vannak a rajtuk átáramló energiáknak, és tudják, honnan származik, kapcsolatban állnak és összhangban vannak, tudva, hogy céljuk van. Valójában a természet sokkal inkább tudatában van az őt körülvevő isteni jelenlétnek, mint a legtöbb ember.

A víziló totemállat segíthet újra kapcsolódni ehhez az isteni tudatossághoz, és segíthet abban, hogy újra elkezdj vele áramolni.

A víziló mély ösztönös erőkkel rendelkezik, és ezek az erők a víz elemmel való kapcsolatából erednek. Nem véletlen, hogy a vízilovak a víz alatt születnek, és idejük nagy részét a vízben töltik szemükig alámerülve, akárcsak a krokodilok vagy az aligátorok. Sok ősi civilizáció hitt abban, hogy a szellemvilágba vezető kapu a vízen keresztül vezet.

A víziló az anyaság, a termékenység és a Nílus folyó szent vizének jelképe Egyiptomban. A víziló a gyermekek anyai szeretetének és védelmének gyönyörű szimbóluma is. Az egyiptomiak vízilófejű szobrokat készítettek, melyek a termékenység áldását és a gyermekek védelmét szimbolizálák.

Víziló totem ereje: Erő, víz, anya, termékenység.
Víziló gyógyító ereje: Megfiatalítás, tudatosság, egészség és gyógyítás.
Víziló mágikus ereje: Energiapajzs, asztrális védelem, asztrális támogatás.

A viziló, mint tetoválás
A víziló tetoválások nagyon erőteljesnek tűnhetnek. Sokan vannak, akik ellenzik egy ilyen tetoválás ötletét, és talán nem is választják a viselését, főleg a negatív hírneve miatt (pl.elhízás szimbóluma). A spektrum másik végén vannak olyan emberek, akiket elvarázsol ez az állat, és nagy tiszteletet éreznek a szimbóluma és a mögötte rejlő jelentés iránt.

Ezt jelenti, ha viziló a totemállatod:

Féltékenység
A vízilovak büszke teremtmények. Ha a víziló a lelkiállatod, akkor lehet, hogy szereted a társaságot, de mégsem szeretsz másokra támaszkodni. Ez megnehezítheti, hogy segítséget kérj, vagy hogy igazán beilleszkedj abba a közösségbe, amelybe szeretnél.

Düh
A víziló totemállat a haraggal is összefüggésbe hozható. Ez nem azt jelenti, hogy dühös ember vagy, de azt igen, hogy gyorsan dühbe gurulsz, ha fenyegetést érzel. Fontos, hogy megtanuld, hogyan uralkodj az indulataidon, különben az eluralkodhat rajtad.

Makacskodás
Vannak olyan rossz szokásaid, amelyeket szeretnél elengedni, de úgy tűnik, nem tudsz tőlük megszabadulni? Ha a víziló a totemállatod akkor lehet, hogy sokáig ragaszkodsz dolgokhoz, miután azok már nem szolgálnak téged. Lehet, hogy meg kell tanulnod, hogyan engedd el a dolgokat, még ha ez nehéz is.

Féltékenység
A vízilovak féltékeny lények is lehetnek. Ha valakinek valamije, amit te is szeretnél az életedben látni, és féltékeny van az adott illetőre, akkor fontos, hogy megtanulj uralkodni a féltékenységeden, különben a végén még problémákat okozhat a kapcsolataidban.
Írta/Közzétette: Sandal / www.fenyorveny.hu 
Ha tetszett a cikk, oszd meg ismerőseiddel is, még több érdekességért, képért és videóért pedig látogass el FACEBOOK oldalunkra! Csatlakozz PINTERESTÜNKHÖZ és INSTAGRAMMUNKHOZ is! Vagy iratkozz fel a napi HÍRLEVÉLRE, hogy ne maradj le a friss hírekről!

Related posts

Vágyaid már léteznek az univerzumban

Sandal

A párkapcsolat a legnagyobb spirituális tanító

admin

Így változik meg a véred az ima hatására

Sandal

Leave a Comment

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .