Spirituális gyakorlatokSpirituális gyakorlatok (egyéb)Spiritualitás

Spirituális gyakorlatok: Az évszakok során bekövetkező változások

Megosztás/Share:
Spirituális gyakorlatok: Az évszakok során bekövetkező változásokEzzel a gyakorlattal szemmel láthatóan megérezheted, hogy kapcsolatban állsz a földdel és minden élőlénnyel. Megtudod, hogy a fához hasonlóan a természet részét képezed te is. Érzed az idő által feltételezett változásokat a természetben és megtudod, hogy a földön semmi sincs nyugalomban, hanem minden mozgásban van.
 

Affirmáció

Olyan vagyok mint a fa és a szakadatlan változásokat felhasználom a saját életemben.
 

A gyakorlat lefolyása

Mindkét lábbal szilárdan állsz a földön. Tested laza állapotban van és a térdek lazán behajlítottak. Amennyiben nem lehet vagy nem akarsz hosszú ideig állni, úgy ezt a gyakorlatot ülve is végrehajthatod. Figyelj oda, hogy mindkét lábad szilárd kapcsolatban álljon a földdel és az energia szabadon áramolhasson.
Fordítsd figyelmedet a belsődre. Lazulj el és képzeld magad elé a kedvenc fádat tavasszal. Milyen ez a fa? Hogyan néz ki? Vajon nagy, kicsi, magas vagy alacsony, vannak-e már levelei vagy virágai? Egyedül áll-e a fa vagy más fákkal közösen például egy gyümölcsöskertben vagy az erdőben? Vizualizáld ezt a fát egészen pontosan, majd képzeld magad elé, hogyan is állsz ezzel a fával. Lábaidból hadd nőjenek ki
a megfelelő gyökerek és hagyj elég időt arra, míg képzeletedben nem válsz teljesen e fává. Úgy érzed-e magad mint tavasszal a fa? Egyszerűen figyelj, nyugodtan és mérlegelés nélkül figyeld az érkező képeket.
Képzeld el, hogy a tavasz lassan nyárba hajlik és a te fád egyre zöldebb és zöldebb lesz és teljesen kirügyezik. Lehet, hogy túl meleg van és néhány fa levelei elkezdenek kiszáradni. Mit érzel ilyenkor? Milyen fának lenni a nyár közepén?
A nyárból fokozatosan ősz lesz, leveleid tarka színekben pompáznak. Reggel már hűvös van és a termés már megérett. Lehetséges, hogy gyümölcsfád van és az ágai almáktól roskadoznak. Örülhetsz-e ennek? Mit érzel, amikor a nyár őszbe csavarodik?
Lehetséges, hogy a fád védekezik a közeledő változások ellen. Egyszerűen nem akar megszabadulni a leveleitől és egész lényével ellenállást fejt ki az évszakokkal együtt járó kényszerű változásokkal szemben. Ezért maradj még egy pillanatig az őszi időszakban. Mi történik mindeközben? Amennyiben rövid ideig beleélted magad a várható érzésbe, úgy szabadulj meg ettől a magatartásformától és emlékezz arra, hogy a természetben minden folyamatosan változik, minek folytán az őszből is tél lesz. És ezt a változást fokozatosan tudatosítsd magadban.
Most képzeld el, hogy az ősz is elmúlt, a nappalok megrövidülnek és a te fád lehullatta a leveleit és felkészül a hideg a télre. Leesik a hó, a fa visszakapja minden nedvét, de rügyei már felkészültek a következő tavaszra. Milyen ez a nyugodt fázis a te fád esetében? Vajon ez olyan inkább mint valamiféle mély légzés és elmélkedés, szemben a mindent életre keltő tavasszal? Éld bele magad ebbe a pillanatba és tudatosítsd magadban, hogy a földön minden mozgásban van és hogy a tavasz a tél után következik, ahogyan az ősz követi a nyarat.
Végül a fádat abban az évszakban ültesd el, amely neked a legjobban tetszik. És még egy pillanatig használd ki annak érzetét, hogy fa vagy. Ezután csökkentsd a koncentrálóképességedet és kezdj el szabadon járkálni a helyiségben.
Közzétette: www.fenyorveny.hu 
Ha tetszett a cikk, oszd meg ismerőseiddel is, még több érdekességért, képért és videóért pedig látogass el FACEBOOK oldalunkra! Csatlakozz PINTERESTÜNKHÖZ és INSTAGRAMMUNKHOZ is! Vagy iratkozz fel a napi HÍRLEVÉLRE, hogy ne maradj le a friss hírekről!
 

Csakra gyógyászat

Related posts

Napi pozitív üzenet: Mindnyájan számtalan különleges élményt hívtunk elő

admin

Afrikai törzsi szokás: Minden egyes ember jónak születik

Sandal

A gyógyító érintés

Sandal

Leave a Comment

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .