Gondolat teremtő erejeSpirituális tanítók/tanításokSpiritualitásTeremtés/VizualizációVonzás Törvénye

Minden manifesztációs utazás első lépése

Minden manifesztációs utazás első lépéseMinden manifesztációs utazás első lépése, hogy legyen határozott elképzelésed. Egyszerűen fogalmazva: nem juthatsz el oda, ahová menni szeretnél, ha nem tudod pontosan, hová tartasz. Tehát minden más dolog előtt tisztáznod kell magadban, mit szeretnél kapni az univerzumtól. Azzal kell kezdenem, hogy elmagyarázom, a manifesztáció szempontjából miért olyan fontos, hogy előbb pontosan tudd, mit akarsz, és csak aztán vizualizáld azt. Amikor az elménkben létrehozunk egy élményt, az agyunk úgy reagál, mintha az valóban megtörténne.

Dr. Tara Swart neurológus A forrás című könyvében elmagyarázza, hogy a vizualizáció azért működik, mert az agy számára meglepően csekély a különbség aközött, hogy egy eseményt közvetlenül a külvilágban tapasztalunk meg, vagy ugyanennek az eseménynek egy erősen elképzelt változatában. Ha például elképzeljük magunkat egy stresszhelyzetben, az agyunk úgy reagál, mintha az valóban megtörténne: az idegrendszerünk felkészül a harcra vagy menekülésre, és kortizol és adrenalin stresszhormonokat szabadít fel. A szívünk ezért gyorsabban kezd verni, a légzésünk szaporább lesz, a vérnyomásunk pedig emelkedik. Egy képzeletben lejátszott stresszhelyzettel szó szerint és élettanilag is stresszt okozunk a testünknek. Ezzel szemben, ha békés és nyugodt helyzetbe képzeljük magunkat, az agyunk az idegrendszerünket nyugalomra, a testünket pedig ellazulásra készteti. Az elménkben létrehozott képek fiziológiai változást okoznak a testünkben, és ennélfogva képesek befolyásolni a valóságot, amit aztán megtapasztalunk. Tehát miközben úgy képzeljük el magunkat, hogy rendelkezünk azokkal a dolgokkal,
amelyekre a legjobban vágyunk, olyan fiziológiai változást hozunk létre, ami megváltoztatja az energetikai rezgési frekvenciánkat, és következésképpen meghatározza, hogy a vonzás törvénye alapján mit vonzunk be az életünkbe. A vizualizáció más módon is segít a manifesztálásban: amikor rendszeresen gyakoroljuk a kívánt dolgok vizualizálását, az agyunk erre úgy reagál, hogy a kívánt céllal összhangban elkezdi megváltoztatni a viselkedésmintáinkat és a környezetünkre vonatkozó interpretációinkat. Emellett az agyunk élesebbé és nyitottabbá válik az olyan új lehetőségekre, amelyek összhangban vannak az elképzeléseinkkel, miközben kiszűri az ettől eltérő, nemkívánatos információkat. Ez azt jelenti, hogy szó szerint felkészíthetjük az agyunkat arra, hogy a kívánt jövőnk felé vezessen minket. A vizualizáció a manifesztálás talán legtöbbet
emlegetett eszköze a médiában. Elmondásuk szerint nagyon sok sztár, sportoló és ismert személy köszönheti a sikerét céljai kitartó vizualizálásának.

Michael Phelps olimpiai bajnok úszó, aki huszonhárom alkalommal döntött rekordot, elmondta, hogy minden versenye előtt a vizualizációt alkalmazta a felkészüléshez: nemcsak a győzelmet képzelte el, hanem azt is, hogy rosszul mennek a dolgok, és ő könnyedén legyőzi a kihívásokat. Azzal, hogy vizuálisan elpróbálta az összes lehetséges forgatókönyvet, és mindig a lehető legjobb kimenetelt látta, képes volt minden esetben teljes mértékben a győzelemre felkészülten versenyezni.

Minél részletesebb a vizualizáció, minél valóságosabbnak tűnik, annál erőteljesebben működik. Ahhoz, hogy életre keltsd a vizualizációdat, próbálj meg minden részletet a lehető legtisztábban elképzelni. Álmaid tervezésekor legyél a lehető legrészletesebb! Ha például az álmaid házát képzeled el, képes vagy meghatározni a helyét, a szobák számát és azok elhelyezkedését? Látod a bejárati ajtó színét, vagy el tudod
képzelni a virágokat a kertben? Gondolj a vizualizációkra a következőképpen: ha beülnél az autóba, hogy a repülőtérre indulj, akkor nem csak annyit írnál be a Google Térképbe, hogy „repülőtér”, aztán pedig várnád, hogy a térkép elvezessen oda, ugye? Hanem pontosan megneveznéd a repülőteret és a terminált, ahová szeretnél eljutni. A vizualizáció esetében egyszerűen nem elegendők a homályos képek. Minél több részletet tudsz bevenni, és minél pontosabb vagy, annál tisztább lesz a képed. A hatékony vizualizáció igazi titka azonban abban rejlik, hogy nem elég, ha csupán látjuk a fejünkben azokat a dolgokat, amiket szeretnénk. Ahhoz, hogy manifesztálás céljából hatékonyan vizualizálj, át kell járjon annak az érzése, hogy eléred azt, amit szeretnél. Ne feledd, azt vonzzuk, amit érzünk. Csak akkor változik meg a rezgési frekvenciánk, ha látjuk azt, amit akarunk, majd létrehozzuk a birtoklás érzelmi élményét. Tehát amikor például elképzeljük az álmaink otthonát, azt is el kell képzelnünk, milyen érzés lesz benne élni. Minél intenzívebben meg tudjuk teremteni annak az érzését, hogy megvan az, amit szeretnénk, annál könnyebben meg fog valósulni. Ugyanígy, ha a lelki társunkkal való találkozást szeretnénk manifesztálni, akkor ne csak a tökéletes társat próbáljuk vizualizálni, hanem azt is, hogy a kapcsolat milyen érzéssel töltene el minket. Elő tudod varázsolni magadból a feltétel nélküli szeretet, a biztonság, a melegség és az „otthonosság” érzését valakivel? Amikor a vizualizációnkkal egy érzést hozunk létre magunkban, például az elégedettség, öröm, bizalom vagy szeretet érzését, akkor megemeljük a rezgési frekvenciánkat (más néven vibrációt), ami lehetővé teszi számunkra, hogy magas rezgésű bőséget vonzzunk vissza magunkhoz.

Néhányan azok közül, akik ezt olvassák, most azt gondolhatják: „Valójában nem tudom, mit akarok manifesztálni, és felettébb nehéznek találom azt, hogy egészen pontosan elképzeljek valamit, amit szeretnék.” Lehet, nem tudod, milyen állást szeretnél, hol szeretnél élni, vagy milyennek szeretnéd látni az életedet egy év múlva. Lehet, hogy az életed egy olyan döntő fontosságú pontjához értél, amikor szeretnél változtatni, de nem tudod, milyen irányba indulj el. Ha erről van is szó, nem vagy egyedül. Valójában úgy tűnik, hogy sok ember akkor talál rá a manifesztáció varázslatára, amikor elveszettnek, iránytalannak vagy megfeneklettnek érzi magát az életében. Ha veled is ez a helyzet, akkor arra bátorítalak, hogy összpontosítsd a vizualizációdat kizárólag arra, hogy hogyan szeretnéd érezni magad. Lehet például, hogy azt szeretnéd manifesztálni, hogy magabiztosabb, elégedettebb, szenvedélyesebb, elszántabb, szerelmesebb, békésebb vagy. Egy érzés kétségkívül manifesztálható.

Volt egy ügyfelem, akivel tavaly sokat foglalkoztam. Amikor először jött hozzám, valóban a mélyponton volt. Számos terápiát és gyógyító technikát kipróbált, de úgy tűnt, egyikkel sem képes tartós változást elérni. Azt mondta: „Tudom, hogy sokat beszél a manifesztációról. Gondolja, hogy tudna nekem segíteni manifesztálni, még akkor is, ha nem tudom, hogy mit akarok?” Rámosolyogtam és bólintottam. Megkérdeztem tőle,hajlandó lenne-e meditálni velem. Beleegyezett, én pedig elvittem egy helyre, ahol lazítani lehetett, majd megkértem, hogy vizualizálja saját magát attól a perctől számított hat hónap múlva. Megkértem, hogy próbálja elképzelni, hogyan érezné magát az ideális jövőbeli énje, és arra bátorítottam, hogy tényleg élje át azt az érzést. Miután visszahoztam a jelenbe, elmondta, hogy azt szeretné mindennél jobban, ha reggelente úgy ébredhetne fel, hogy energikusan és reménnyel telve várja az előtte álló napot. A többi mentális vagy érzelmi problémákkal küzdő emberhez hasonlóan ő is nagyon régen érzett ilyet utoljára. Azzal, hogy végigvezettem ezen a vizualizáción, és megkértem, hogy képzelje el, hogyan szeretne érezni, lehetővé tettem számára, hogy elinduljon a manifesztálás útján. Hat hónapon belül nemcsak hogy energikusan és izgatottan vágott neki az előtte álló napnak, hanem minden tekintetben átalakítottam mind a belső, mind a külső világát. Sikeres volt a munkájában, a személyes kapcsolataiban és az önmagával való kapcsolatában, és mindez egyetlen dologgal kezdődött: egy érzéssel. Amikor az ideális jövődet vizualizálod, ne csak azt képzeld el, amit szeretnél manifesztálni, hanem azt a személyt is, aki lenni szeretnél. Valójában a „Kivé akarok válni?” kérdés a legmeghatározóbb tényező az egész manifesztációs folyamatban. Amikor elképzeled a jövőbeli önmagadat – azt a személyt, aki holnap, a következő hónapban, következő évben lenni szeretnél –, kérdezd meg magadtól: önmagad ezen változata hogyan érzi magát fizikailag, érzelmileg és nergetikailag? Hogyan viselkedik ez a változatod nap mint nap? Milyen szokásai vannak? Hogyan kezeli a stresszes helyzeteket? Milyen értékeket és meggyőződéseket vall? Milyen kapcsolatok vannak jelen az életében, és hogyan érzi magát ezekben? Kristálytisztán képzeld el azt a személyt, aki lenni szeretnél, és ettől a pillanattól kezdve szeresd őt feltétel nélkül. Tudnod kell, hogy ez a változatod már létezik benned.
Közzétette: www.fenyorveny.hu 
Ha tetszett a cikk, oszd meg ismerőseiddel is, még több érdekességért, képért és videóért pedig látogass el FACEBOOK oldalunkra! Csatlakozz PINTERESTÜNKHÖZ és INSTAGRAMUNKHOZ is! Vagy iratkozz fel a napi HÍRLEVÉLRE, hogy ne maradj le a friss hírekről!

 

Roxie Nafousi: Manifesztáció

Related posts

Vess véget az idő káprázatának!

Sandal

Az emberi energiamező

admin

Az RH negatív és a 0-ás vércsoportú emberek földönkívüli vonatkozásai és különlegességei

Sandal

Leave a Comment

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .