MotivációMotivációs gyakorlatokSikerSpiritualitás

Hogyan érjünk el pozitív és tartós változást?

Hogyan érjünk el pozitív és tartós változástÍme a sikerre vonatkozó szabályok rövid összefoglalása, azoknak a tanácsoknak és életvezetési szabályoknak a listája, melyeket az évek során adtak át nekünk. Mindegyikük arra hivatott, hogy a segítségével pozitív változásokat tudj előidézni az életedben. A tudomásunkra jutott tehát, hogy ha sikeressé szeretnél válni, a következőkre kell ügyelned:
– Higgy magadban 
– Állíts fel magadnak egyértelmű prioritásokat 
– Vállalj felelősséget önmagadért  
– Legyél saját életed kovácsa
– Végezz napi meditációt  
– Legyél figyelmes
– Összpontosíts arra, amit akarsz
– Vonzd magadhoz, amire vágysz
– Tanuld meg vizualizálni a céljaidat
– Ne hagyd, hogy bármikor is mások irányítsák a sorsodat  
– Légy kreatív  
– Merj nagyot álmodni
– Uralkodj a stressz fölött  
– Légy rámenős és határozott 
– Gondolkodj pozitívan
– Te jelöld ki a saját utadat 
– Tűzz ki konkrét célokat, és rendszeresen ellenőrizd, hol tartasz
– Szánj időt mindennap elméd pallérozására
– Vizsgáld felül elért eredményeidet, és szükség esetén módosíts a stratégiádon 
– Legyél toleráns 
– Minden tettedet szeretet hassa át 
– Ne gyűlölködj
– Légy bátor 
– Légy tudatában annak, hogy mindannak, amit az életről gondolunk, a nagy része merő illúzió
– Légy őszinte 
– Dolgozz keményen 
– Higgy abban, hogy a pénz jó dolog, és megillet téged  
-Hittel tevékenykedj 
– Ha csinálsz valamit, tedd örömmel 
– Légy erős 
– Mutasd ki érzelmeidet 
– Oszd be jól az idődet 
– Öltözködj megfelelően
– Tanuld meg a módját, hogyan add el magad
– Tarts szüneteket  
– Higgy a magasabb rendű énben
– Táplálkozz helyesen 
– Fontold meg a lépéseidet 
– Azok társaságát keresd, akik helyeslik terveidet 
– Nyújts segítő kezet másoknak 
– Legyél motivált  
– Legyél optimista 
– Bízz másokban, és legyél megbízható 
– Légy tudában annak, hogy a siker többet jelent a pénznél 
– Legyél kedves 
– Lásd az erdőt, ne csak a fát 
– Figyelj a részletekre
– Tarts rendet magad körül
– Ne halogass
– Tartsd kezedben a gyeplőt  
– Legyél fitt  
– A problémákra lehetőségekként tekints 
– Mindent sajátíts el, ami a munkáddal kapcsolatos
– Ne félj a sikertől 
– Legyél nagylelkű másokkal 
– Higgy Istenben
– Törekedj többre, mint amennyire alkalmasnak érzed magad 
– Határozd meg hatóköröd tartományát 
– Ne habozz, cselekedj
– Soha ne add fel
 
Az önfejlesztő irodalom tanításait összegző lista alapján azt gondolhatnánk, gyakorlatilag mindent megkaptunk már, ami a siker nyitja. Ha betartod ezeket a törvényeket, pozitív változásokra leszel képes, ennek köszönhetően pedig siker vár rád. Az agy neuroplaszticitásáról szerzett új ismeretek fényében azonban már tudjuk, hogy e törvények csak akkor működnek, illetve e változások csak akkor válnak tartóssá, ha a következőhárom alapvető feltételnek köszönhetően az említett eszmék a lényed maradandó alkotórészeivé válnak:
1. Ahhoz, hogy működni kezdjen és a továbbiakban is működni tudjon, az új eszmének (vagy üzenetnek) fizikailag is be kell épülnie az agyadba. Ha az új üzenet vagy iránymutatás nem épül be agyad idegsejtjeinek hálózatába, a legtökéletesebb eszmék is csupán átmenetileg fognak működni.
2. A tartós, pozitív mentális változás második feltétele az, hogy meg is értsd a program agyadba épülésének folyamatát, valamint azt, hogy neked magadnak mi a szereped ebben a folyamatban. Ha tudatában vagy annak, hogy az agyadat hogyan lehet programozni, te magad válsz az életedben bekövetkező és maradandó változások közvetlen irányítójává.
3. Végül a személyes pozitív változások – amelyek egyébként mindig a tudatunk megváltozásával kezdődnek – harmadik előfeltétele az, hogy szóról szóra meg kell fogalmaznod az új fejlődési irány parancs szavait, azaz egy teljesen új programnak a szövegét a tudatos és a tudatalatti éned számára egyaránt. Ez egyúttal egy új „programozási parancsszavakból” álló, meghatározott módon megalkotott szókészletet is megkövetel, amellyel bárki bármikor felül tudja írni régi, negatív programját egy pozitív,
produktív irányba ható új programmal. 
 
Az egyetlen megoldás, melynek során mindhárom alapfeltétel teljesül, s amely tartós változást tud létrehozni az agyban, nem más, mint az ÖNBESZÉD. Gondolj bele egy pillanatra, hogy mi az, amit el szeretnél érni vagy meg szeretnél valósítani az életben, vagy mondjuk milyen apró dolgokon szeretnél most azonnal változtatni. Lehet, hogy nagyobb keresetre vágysz, jobb családi életre, a tudásod gyarapítására, jobb iskolai eredményekre, hatékonyabb munkavégzésre – bármire. Bármilyen eszközt is választasz a változtatáshoz, ha először nem változtatod meg a régi programozásodat és az évek alatt kiformálódott beállítódásodat, amely eddig is mintegy odaláncolt a régi szokásaidhoz, nagy valószínűséggel ezúttal sem fog működni, s nem hozza meg a kívánt eredményt – vagy pedig nem hoz tartós változást. A személyes fejlődést szolgáló gondolatrendszerek és koncepcióik bármelyikének segítségét is veszed igénybe, éppen az önbeszéd gyakorlata az az összetevő – tehát az, hogy folyamatosan egy új és jóval sikeresebb önképet táplálsz be  magadról az agyadba –, amely az agyad programozásáért és a jövőd megváltoztatásáért felelős. Ám ne feledd, hogy miközben ezt teszed, rendkívül fontos az, hogy a megfelelő  önbeszéddel programozd magad. Akármit viszel is be az agyadba, bármilyen módon is történjék ez, ugyanaz fog kint is manifesztálódni számodra – bármilyen módon is történjék ez.
Közzétette: www.fenyorveny.hu 
Ha tetszett a cikk, oszd meg ismerőseiddel is, még több érdekességért, képért és videóért pedig látogass el FACEBOOK oldalunkra! Csatlakozz PINTERESTÜNKHÖZ és INSTAGRAMMUNKHOZ is! Vagy iratkozz fel a napi HÍRLEVÉLRE, hogy ne maradj le a friss hírekről!
 Shad Helmstetter: Változtasd Meg Gondolataidat Pozitív Megerosítésekkel

Related posts

Maradj a fényben

Sandal

A legtöbb ember az egész életét saját gondolatainak rácsa mögé zárva éli le

admin

Belső sírás: A törekvés sírása

Sandal

Leave a Comment

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .