A Himalája só kedvező hatása a szervezetre
Az emberek többsége nem is tudja, hogy az asztali sót kb. 650 C fokon szárítják. A legtöbb étteremben megtalálható asztali só 97,5%-a nátrium-klorid (NaCl), amit szervezetünk nem képes tökéletesen megemészteni, így az gyulladásokat és más krónikus betegségeket okozhat szervezetünkben.
Ezzel szemben a Himalája kristály só kiváló alternatívája az asztali sónak, emberi fogyasztásra tökéletesen alkalmas. A valódi Himalája só több millió éve „pihen” a méreganyagoktól és szennyeződésektől elzárva, ellentétben az óceánokban található sóval. És ami a legjobb, a Himalája só 84 természetes ásványi anyagot tartalmaz, azokat, amelyek természetes formában megtalálhatók testünkben is.
A Himalája só jódban gazdag, így hozzájárul a pajzsmirigy egészséges működéséhez.
A Himalája só legkedvezőbb tulajdonságai:
– szabályozza a szervezet vízháztartását
– fenntartja a sejtek ideális pH egyensúlyát
– segít a normál vércukorszint megőrzésében
– javítja a szív és tüdő működését
– erősíti a csontokat
– csökkenti az izomgörcsök kialakulását
A jód szerepe a pajzsmirigy egészséges működésében
A jód egy nélkülözhetetlen elem a pajzsmirigy egészséges működéséhez. Annak érdekében, hogy el tudja látni fontos feladatait (anyagcsere szabályozás, méregtelenítés, stb.) megfelelő mennyiségű jódot kell bevinnünk szervezetünkbe.
A jód hiánya az alábbi tüneteket okozhatja:
– duzzadt pajzsmirigyek
– fáradtság
– meggyengült immunrendszer
– anyagcserezavarok
– hízás
– idegesség, depresszió
Jódban gazdag ételek:
– tenger gyümölcsei
– tőzegáfonya, eper
– Himalája só
– burgonya
– dió, brazil dió, pekán dió
Közzétette: www.fenyorveny.hu
Ha tetszett a cikk, oszd meg ismerőseiddel is, még több érdekességért, képért és videóért pedig látogass el FACEBOOK oldalunkra! Csatlakozz PINTERESTÜNKHÖZ és INSTAGRAMMUNKHOZ is! Vagy iratkozz fel a napi HÍRLEVÉLRE, hogy ne maradj le a friss hírekről!