ÉbredésTitkolt hírek

Gyógyszer? Inkább nem! – Az ehető chippel ellátott gyógyszer megkapta a hatósági engedélyt

Megosztás/Share:
Gyógyszer- Inkább nem - Az ehető chippel ellátott gyógyszer megkapta a hatósági engedélyt

A Proteus gyógyszeripari cég által kifejlesztett új technológia lényege, hogy a gyógyszereket emészthető, a betegről információkat rögzítő és továbbító chippel látják el. Az alábbi cikkből kiderül, hogy az új gyógyszerek hamarosan az amerikai polcokra kerülhetnek, tehát csak idő kérdése, hogy mikor bukkannak fel Európában és így hazánkban is. 

Helyesbítés: A Proteus terméke már 2010-ben megkapta a forgalmazási engedélyt az Európai Unióban és, amint az a korábbi cikkből kiderül, a chippel ellátott tabletták és kiegészítők elvileg heteken belül kaphatóak lesznek a brit Lloyds gyógyszertárakban. További érdekességként érdemes megemlíteni, hogy a termék egyik támogatója nem más, mint a Bill és Melinda Gates Alapítvány. 
 
(a) A szenzor közelről (b) A szenzor egy tablettán elhelyezve (c) A szenzor egy kapszulában (Credit: Proteus Digital Health / fenti kép)
 
A Proteus Digital Health Inc. múlt hét hétfőn bejelentette, hogy az amerikai élelmiszer és gyógyszerügyi hatóság, az FDA, megadta a cég által kifejlesztett chip-technológia, ehető orvosi érzékelő eszközként történő forgalomba
hozásához szükséges engedélyt. Az ehető érzékelő (hivatalos nevén Ehető Esemény Jelző, angolul Ingestion Event Marker vagy IEM) a Proteus saját integrált, személyre szabott, digitális egészségügyi jelzőrendszerének része, ami elvileg a betegek egészségügyi szokásait és egészségügyi ellátóival, gondozóival fenntartott kapcsolatát hivatott javítani. „Az engedély megszerzése igazi mérföldkövet jelent a digitális orvoslásban,” mondja Dr. Eric Topol, a Scripps Kutatóintézet génkutató professzora, és „A gyógyszerek kreatív elpusztítása: Hogyan teremt a digitális forradalom jobb egészségügyet” című könyv szerzője. „A tabletták direkt digitalizálása és a vezeték nélküli infrastruktúra kombinációja a gyógyszerészet új szabványává válhat és forradalmasíthatja a krónikus betegségek kezelését.” A Proteus érzékelő bármilyen tablettába, gyógyszerbe vagy egyéb ehető gyógyszeripari termékbe integrálható. A szenzor a gyomorba érve, a gyomorsavakkal érintkezve lép működésbe és elkezd kommunikálni, jeleket küldeni a külvilágnak, ami alapján azonosítani lehet, hogy beteg pontosan mit és mikor vett be. A jelek, tehát az információ a beteg szövetein áthatolva jut el a bőrön viselt vevőhöz, ami rögzíti a gyógyszer, vagyis az érzékelő bevételének időpontját, azonkívül megméri a beteg pulzusát, azonosítja  testhelyzetét és megállapítja mivel van éppen elfoglalva. A vevő a rögzített adatokat egy mobiltelefon alkalmazásnak továbbítja. A beteg engedélyével a beérkező információ az orvos, ápoló, családtagok, illetve bárki számára elérhetővé válnak, akik így segíthetik őt az orvos utasításainak betartásában.
Közzétette: www.fenyorveny.hu 
Ha tetszett a cikk, oszd meg ismerőseiddel is, még több érdekességért, képért és videóért pedig látogass el FACEBOOK oldalunkra! Csatlakozz PINTERESTÜNKHÖZ és INSTAGRAMMUNKHOZ is! Vagy iratkozz fel a napi HÍRLEVÉLRE, hogy ne maradj le a friss hírekről!
 
 
idokjelei

Related posts

Nestlé: A víz nem jog, hanem élelmiszer… -VIDEÓVAL!

Sandal

A katolikus egyház és a szabadkőművesek viszonya

Sandal

Rákkeltő élelmiszer adalék méreganyagok, amiket kerüljünk

Sandal

Leave a Comment

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .