CsakrákSpiritualitásTorok csakra

Amit a torokcsakráról tudni érdemes

Amit a torokcsakráról tudni érdemes
Szankszrit neve visuddha, ami megtisztulást jelent. Ez a csakra az első a magasabb energia központok közül. A kommunikáció és a hanggal lehetséges kreatív önkifejezés tartozik hozzá. Ennek a csakrának egyik fontos tanulási leckéje a  céltudatos beszéd és gondolkodás és személyes önkifejezés, ami nem nélkülözi a felelősségérzetet sem.
A  visuddha szó azt is jelenti, hogy a torok csakra csak akkor képes megnyílni, ha az alsóbb négy csakrával való sikeres foglalkozás által már elértük a kellő megtisztulást.
Ezzel az energiaközponttal való munka segít felismerni a megtisztulás fontosságát, érzelmeink őszinte beismerését és bizalommal való közlését másokkal
A torok csakra lelki szinten két bennünk élő szerepszemélyiséget – ugyanazon érem két oldalát – jeleníthet meg. Ezek pedig a az Álcázott Én és a Társasági Lény ellentétpárja.
Az álcázott én: Problémái a gyermekkorig nyúlnak vissza. Gyakran olyan családban nevelkedik ahol az a hozzáállás, hogy  ” a gyereknek hallgass a neve”. Állandóan rászólnak, hogy tartsa a száját és ne szóljon bele a felnőttek beszélgetésébe. Azt éreztetik vele, hogy a véleménye érdektelen. Meg kell birkóznia azzal a helyzettel, hogy valódi énjét mindig elutasítás éri. Erre a legegyszerűbb válasz, hogy elfolytja azt. Ennek következtében egyre erőteljesebben növekszik benne a harag és a frusztráció, melyek mindinkább lebénítják a torok csakrát. Sokszor bohóc szerepet ölt magára. Állandóan nevet, viccelődik, és irreálisan derülátó nézeteket hangoztat. Valójában azért veszi fel a komédia álarcát, hogy eltakarja lelkének tragédiáját: azt az érzést, hogy őt senki sem szereti, senki nem figyel rá.
A társasági lény: Nem szenved a fenti problémáktól, sőt: orgánuma sokszor nagyon kellemes, már ezzel felhívja magára a hallgatósága figyelmét. Gyakran választ nyilvánossággal vagy beszéddel kapcsolatos hivatást. Tudatában van abbéli jogának, hogy örömét, bánatát, haragját vagy fájdalmát kifejezhesse. Mindezt képes úgy megtenni, hogy ne szégyenítse meg vele a másik felet. Harmonikusan képes egyesíteni az ész és a szív követelményeit önmagában. Tudatában van a kimondott és írott szó hatalmának, s mivel érzelmeiért felelősséget vállal, így ezzel nem is él vissza.
 
A csakrához tartozó lelki és mentális zavarok:
Maximalizmus, az érzelmek kifejezésére való képtelenség, a kreativitás megbénulása.
Csakra túlzott aktivitása esetén:Túlzott bőbeszédűség, dogmatikus, önelégült, arrogáns viselkedés alakul ki.
Csakra alulműködése esetében a személy húzódozik az önkifejezéstől, megbízhatatlan, nézeteiben álhatatlan.
Ha a csakra kiegyensúlyozott:Jól kommunikál, elégedett, könnyen kifejezi magát, művészi ihlete van.
 
A csakrához tartozó testi  problémák:
Torokfájás, pajzsmirigy panaszok, hallászavar, fülzúgás, asztma.
 
A csakra kiegyensúlyozásának lehetséges módszerei:
A csakra fő témája a kommunikáció, melynek erősítésére és kiegyensúlyozására a kék színű  féldrágakövek kövek lehetnek segítségünkre.
Türkiz: serkenti a torok csakrát, így segít kifejezni érzelmeinket. Ösztönzést ad kreatív törekvéseinkben. Az intuitív ihletet összekapcsolja az önkifejezéssel. Segít megtalálni utunkat az életben, mivel ráhangol felsőbb énünk hullámhosszára.
Szodalit: serkenti a pártatlan hozzáállást, az új nézőpontok születését és összhangot teremt a tudat és a tudattalan között. Segít felismerni és megfogalmazni érzelmeinket, és megmutatja hogyan járhatunk könnyű szívvel életünk útján.
Lapis lasuli: Az önkifejezés és a művészi tapasztalás köve. Segít kiterjeszteni a tudatosságunkat, intellektuális képességeinket. Energiával tölti fel a torok csakrát, ezzel a tudatosság új birodalmába vezet és értelmi világosságot ad, hogy ezt másokkal is érthetően közölhessük.
Cölesztin: támogat minden mentális erőfeszítésben. Segít befogadni és értelmezni az összetett elméleteket. Erősíti a hallást és az álmok felidézésének képességét.
Akvamarin: nyugtató és stressz oldó hatású, különösen ha nagy hallgatóság előtt kell beszélni. Segít feldolgozni a már megszerzett tudásanyagot, de nem az általános, hanem a személyünket érintő tudást. 
 
Illatok(füstölők/illóolajok) segítségével is aktivizálhatjuk a csakra működését. A következő illatok ajánlottak : kamilla, myrha 
Minden csakrához tartozik egy mantra, melyet 21x lassan kell elismételni. Közben pedig az adott csakrára kell koncentrálni Egyszerre mindig csak egy csakrával dolgozzunk. Jó ha nem csak a mantrát ismételjük, hanem a hozzá tartozó színt is vizualizáljuk. A mantra hatásfoka még erősebb, ha a csakrához tartozó hangmagasságban kántáljuk. A hangskálán a „g” hang helyén kell kiénekelni.
A torok csakrához tartozó magánhangzó: a torok csakrát az „é” hang élénkíti. A hangskálán a „g” hang helyén kell kiénekelni.   Az „é” hang kiéneklésekor megfigyelhetjük, hogy ehhez mekkora erőre van szükség. Az „é” hang élénkíti az ötödik csakránkban a „kifejezés” erejét. 
Mantra: a HAM a hozzá tartozó zenei hang a hangskála” szo” hangja
A csakrához tartozó szín a kék.
Hangtálak használatával is aktivizálhatjuk, vagy harmonizálhatjuk az adott csakrát. 
 
Mentális megerősítéseket is alkalmazhatunk amit elalvás előtt, vagy közvetlenül ébredés után 21x érdemes elmondani:
–          Beszélek arról ami a szívemet nyomja
–          A mondanivalóm érdemes arra, hogy mások meghallgassák.
–          Élvezetemet lelem az önkifejezésben és a kreatív megnyilvánulásokban.
–          Mindig a szívemből beszélek.
–          Megfontolom a gondolataimat, mielőtt kimondanám őket.
–          A hangom egyre erősebb és meggyőzőbb

Közzétette: www.fenyorveny.hu
Ha tetszett a cikk, oszd meg ismerőseiddel is, még több érdekességért, képért és videóért pedig látogass el FACEBOOK oldalunkra! Csatlakozz PINTERESTÜNKHÖZ és INSTAGRAMMUNKHOZ is! Vagy iratkozz fel a napi HÍRLEVÉLRE, hogy ne maradj le a friss hírekről!

 
nadishop

Related posts

Alaje plejádi tanításai: Kérdések-Válaszok – Szürkék

Sandal

Szimbólumok/Állatszimbólumok: Macska

Sandal

A világ 72 alapelve

Sandal

Leave a Comment

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .