Tudatosság

A tudatos elme

Megosztás/Share:
A tudatos elmeA tudatos elme képviseli a jelenben való ébrenlétet és azt, hogy tudatában vagyunk a jelennek. Magában foglalja a gondolatokat, észleléseket, tapasztalásokat, érzéseket, fantáziákat és emlékeket. A tudatos elmére gyakran tekintenek egy adott személy– az ún. kválé – szubjektív észleleteinek vagy élményeinek foglalataként. Az agy képes szinaptikus kapcsolatokat kialakítani és átszervezni. Másodpercenként akár kétezer információbitet is fel tud dolgozni, s e gyorsaság egy döbbenetes tapasztalatban is részeltet bennünket: az ébrenlét, a tudatosság élményében. Véletlenszerű csodák akkor is történnek velünk, amikor pusztán a tudatos elme keretein belül létezünk. Amikor valami megmagyarázhatatlan, de elképesztő dolog történik velünk, nem fogjuk fel, hogy micsoda energiák mozdultak meg a háttérben! Ahelyett, hogy felismernénk a csoda erejét, kreatív melléknevekkel látjuk el, és figyelemreméltó véletlenként könyveljük el.
Közzétette: www.fenyorveny.hu 
Ha tetszett a cikk, oszd meg ismerőseiddel is, még több érdekességért, képért és videóért pedig látogass el FACEBOOK oldalunkra! Csatlakozz PINTERESTÜNKHÖZ és INSTAGRAMMUNKHOZ is! Vagy iratkozz fel a napi HÍRLEVÉLRE, hogy ne maradj le a friss hírekről!
 

Dr.Marc D.Mincolla

Related posts

Mi a tiszta tudatosság? Mi a tudatosság négy tudatállapota?

admin

A pozitív gondolkodás ereje: Az optimisták tovább élnek, mint a pesszimisták

Sandal

Napi útmutató a tudatos élethez: Teljessé válás

Sandal

Leave a Comment

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .