ÁllatszimbólumokSpiritualitásSzimbólumok

A totemállatok szerepe

Megosztás/Share:
A totemállatok szerepeAmikor az embernek eljön az ideje, megmutatja magát a totemállata, mely egész életében segít neki megtalálni a jó irányt. Hogy igaz és jó emberek legyünk, mindig és mindenhol a jelünket kell követnünk. A totemállatok olyan tulajdonságokat, gondolatokat jelképeznek, melyet az utunk vezérlő elvének kell kitűznünk. A totemek olyan lények, melyek nem kommunikálnak velünk gondolatokkal vagy beszéddel. Ők megjelennek, ha az utunk letért a helyes ösvényről, illetve ha valami rendkívül fontos dolog jön. Mindig velünk vannak.
 
A totemállatokat nem kaphatjuk meg születési hónapunk szerint. Ne is bízzatok az ilyenekben! Az ilyen ál „indián horoszkópok” hamisak. Kizárólag meditáció útján keresztül tudod meg, hogy neked mi a  totemed. Régen persze ez szertartásosabb volt, ám ma már nem találunk sámánasszonyt, aki felmegy a hegyre, ahol a földre ér a fény, s megkérdezi a „szellemeket”, nekünk melyik totem lesz a társunk. Ma nekünk kell közbenjárnunk.
 
Ha megtaláltuk a totemállatunkat, akkor olvassunk utánuk, hogy a természetben hogyan élnek, hogyan viselkednek. Járjunk utána, hogy a régiek mit tartottak az állatról. Lehetőleg ne középkori vagy keresztény forrásból keressünk, mert sok állat rendkívül elferdült bennük. A farkas vérszomjas lett, a róka álnok, stb., csak pár példát említve…
 
Tegyük fel, hogy valakinek a medve a totemállata. A medve jelképezi a szeretetet, a kitartást, az erőt, a gyógyulást, gyógyítást és az elvonulás képességét. Tehát az illetőt mindig és mindenhol a szeretet vezérelje. Legyen kitartó és legyen jó támasz. Segítsen másoknak gyógyulni, miközben szánjon időt a szellemi tevékenységekre, forduljon néha el a világtól.
 
Ha valakinek nem tetszik a toteme, hát azzal nem lehet mit csinálni. Másnak menőbb? Ahogy Tanana mondja: Cserebere nincs! Igyekezz hozzászokni a gondolathoz, hisz tanítani szeretnének neked valamit.
 
A totemállatod nem beszél hozzád, hanem utat mutat. Ennyi az egész. Ne várd, hogy egy jót csevegjetek az esős délutánokon. Megjelenik, ha fontos „közlendője” van, vagyis például letértél az útról, vagy fontos esemény vár, melynél még erősebben kell kitartanod a totemed mellett.
 
Megjelenése változó lehet. Megjelenhet álmodban. Vagy séta közben meglátod, hogy elszalad vagy téged figyel. Például akinek sólyom a toteme, megláthatja az égen repülni, vagy egy fán üldögélni.
 
A totemállat a jel, a vezérelv egészen leegyszerűsítve. Tiszteld őt, aki melléd szegődött, s ne nézd le mások totemállatát vagy másokat, mert nekik egy kis cserebogár jutott.
 
Beszélhetsz hozzá, s ha úgy érzi jelt adhat, hogy milyen irányba menj, de kizárólag fontos eseményeknél.
 
A totemállatok változhatnak az életed során. Lehet, hogy kisgyermekként egy ló volt a totemállatod, ahogy változtál és nőttél egy medve majd egy gyík lett az állatod. Az adott helyzet, életszakaszban a feladatodat jelölik ki, segítik az utad. Ne lepődj meg, ha más totem jelenik meg az életedben, egyszerűen csak másra kell koncentrálnod.
 
A totemállat nem egy segítő, de nagy segítség. Ő egy jel, hogy merre menj. Nem segít dönteni, melyik utat válaszd, hanem a helyes irányt mutatja. Nem szól bele, hanem jelez, vezérel. Azt mutatja, mit kell tenned, hogyan kell élned az életed, mi vezéreljen, hogy jó és bölcs ember lehess. 
A totem az útmutató, a világítótorony. Ha bajban vagy, ő ott lesz és segít kijutni. Tiszteld a totemállatodat. Ő a fény az éjszakádban.
Közzétette: www.fenyorveny.hu 
Ha tetszett a cikk, oszd meg ismerőseiddel is, még több érdekességért, képért és videóért pedig látogass el FACEBOOK oldalunkra! Csatlakozz PINTERESTÜNKHÖZ és INSTAGRAMMUNKHOZ is! Vagy iratkozz fel a napi HÍRLEVÉLRE, hogy ne maradj le a friss hírekről!
 

awnnw

Related posts

Értelmünk manipulálása – a „véletlenek”

Sandal

Ami elől menekülsz…

Sandal

Szimbólumok: Jin-Jang (yin-yang)

Sandal

Leave a Comment

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .