ÉbredésÉletmódGyógynövényekTitkolt hírek

A parlagfüvet a gyószergyárak irtatják

 
A parlagfüvet a gyógyszergyárak irtatjákA minap egy barátom munka nélkül a neten szörfölt, és kereste ki a hibás. Épp ekkor hívtam telefonon, úgyhogy rögtön rám zúdította a legfrissebben hallott, magyarok elleni konspirációs teóriát.
„A parlagfüvet azért irtatják ki a magyarokkal, hogy nehogy meggazdagodhassanak rajta. Ugyanis a parlagfű egy hihetetlenül intelligens, mindent gyógyító gyógynövény.  Az egész mögött természetesen a gyógyszergyárak állnak.” –mondta kicsit hosszabban.
Ahogy hallgattam őt, kibontakozott előttem 75 éves, hajlongó apukám képe, aki allergiás révén a kis vidéki földünkön nyaranta nagy dühvel irtja ezt a bárhol termő gazt. Lehet, hogy csőbe húzták? Múlt nyáron még a kislányommal mi is beálltunk neki segíteni…
Csodatévő gyógynövény? Gondoltam, ennek érdemes utánanézni. És máris dörömbölt a fejemben a következő kérdés: Nade annak is jó, aki allergiás rá? Életemben kétszer éreztem hihetetlen halálfélelmet. Mindkétszer azután, hogy bio boltban vásárolt pollen galacsinokat majszoltam. Furcsa gyomorfájdalom támadt rám, ami megmagyarázhatatlan általános félelemmé nőtte ki magát. Elég erős pollenallergiám volt akkoriban.  A második alkalommal megértettem, hogy a pollengalacsinok miatt van, és többet nem ettem belőle, akármilyen egészségesnek is mondták. Az allergiát azóta lúgosító és vegetáriánus étkezéssel sikerült leküzdenem, de még mindig nem mernék a pollengalacsinokkal újra próbálkozni. Akkor is, ha nem a pollen volt a hibás, hanem az elszennyezett szervezetem.  A pollen, amitől prüszköltem és vakaróztam, csak egy katalizátor volt.
Mit kéne inkább irtani és büntetni? A virágok ültetését vagy a minket körülvevő, az ételeinkbe adagolt kémiai anyagok és technológiák alkalmazását, amik az allergiákat okozzák?
A nyugati orvoslás  kultúrájában a válasz magától értetődik.  Ha fáj a bokád, kenj rá bokakenőcsöt. Nem érdekes, hogy attól fáj, hogy hónapokkal ezelőtt meghúzódott a csípőd, és azóta a bokádat nem jól használod.  Illetve van még egy jó orvosság, egyél vény nélkül kapható fájdalomcsillapítókat, és csinálj mindent ugyanúgy, mint eddig, sőt segíts a szomszédnak könyvespolcot cipelni. Persze a kockázatokról és mellékhatásokról kérdezd meg a kezelőorvosodat.
Mi a helyes tehát? Nos, amíg törvény szerint irtandó a parlagfű, irtsuk. Allergiás apukám továbbra is úgy fogja ezt tenni, hogy kihúzgálja, amit talál. Biztosra veszem. De van aki úgy irtja, hogy megeszi. Viccen kívül. Weixl-Várhegyi László  azt írja a Napi elemózsiában, hogy minden nap eszik egy kis parlagfüvet, ami például súlylökő képességeit szemmel láthatóan növeli.
És nézzük végül, hogy mit mondanak az-e témában sokat emlegetett és misztifikált indiánok, mire jó a parlagfű vagyis Amborsia artemisiifolia és Ambrosia trifida?
Mint az antropológus Austin feljegyezte, az A. trifida virágja összetörve vörös a levelei pedig zöld festékként voltak használatban –érdemes megjegyezni a húsvéti tojásfestéshez például. Nem kell a kémiai, mérgező festékeket használni ahhoz se!!! Továbbá azt írja, hogy a Cherokee indiánok  A. trifida levelet dörzsöltek rovarcsípésekre, a levelekből nyert lével külsőleg gombás lábbőrt kezeltek, belsőleg pedig lázcsillapítóként és tüdőgyulladás gyógyítására használták. Az A. artemisiifolia leveleiből készült tea láz, hányinger, váladékozás és bélgörcsök csökkentésére találták kitűnőnek Austin feljegyzései szerint, míg gyökerét menstruációs problémákra. Már ő is megjegyezte viszont, hogy allergiás reakcióknál jobb mellőzni a növény használatát. 
Közzétette: www.fenyorveny.hu 
Ha tetszett a cikk, oszd meg ismerőseiddel is, még több érdekességért, képért és videóért pedig látogass el FACEBOOK oldalunkra! Csatlakozz PINTERESTÜNKHÖZ és INSTAGRAMMUNKHOZ is! Vagy iratkozz fel a napi HÍRLEVÉLRE, hogy ne maradj le a friss hírekről!

Related posts

Kenderes gyógymódok az ősi magyar hagyományban

Sandal

Színes ételekben az egészség

Sandal

Jesse Ventura: A Globális felmelegedés átverés

Sandal

Leave a Comment

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .