Louise L. HayOldás/ElengedésSpirituális tanítók/tanításokSpiritualitás

A múlt elengedésével felszabadítjuk szellemi energiáinkat

Ami volt, az elmúlt, nem lehet rajta változtatni. Egyedül az itt és mostot, a jelen valóságát vagyunk képesek megtapasztalni. A múlton keseregve csak emlékeinket éljük újra, miközben lemaradunk a jelenről. 

 
Ők azok, akik a múltjuk miatt képtelenek élvezni a jelent. Nem élhetnek teljes életet, mert nem tettek meg valamit, vagy rosszul végezték el azt a valamit annak idején. Valami hiányzik a múltjukból, ezért nem örülnek igazán a jelennek. Hajdani sérüléseik akadályozzák őket abban, hogy elfogadják a szeretetet, és így tovább. Olyan korlátok ezek, amelyek miatt képtelenek a jelen teljes, boldog megélésére.
 
Íme néhány példa. Ráismersz valamelyikre?
• Nem hívtak meg az iskolabálra. Azóta is siratom.
• Rosszul sikerült az első prezentációm. Ezért rontomel mindegyiket.
• Elváltam. Azóta is boldogtalan vagyok.
• Nagyon megsértett egyszer egy megjegyzés. Azótanem bízom senkiben.
• Egyszer elloptam valamit. Azóta büntetem magam.
• Szegénységben telt a gyerekkorom. Azóta sem jutoksemmire.
 
A legtöbbször elfelejtjük, hogy a múltban ragadás – legyen az bármilyen iszonyatos – mindössze minket zavar, az érintetteket a legkevésbé sem izgatja. Magunkkal szúrunk ki, senki mással. Takarítsuk hát el a múltat! Számoljuk fel az egészségtelen érzelmi kötődésünket. Hagyjuk meg az emléket puszta emléknek.
 
Ha visszagondolunk, mit viseltünk, amikor harmadikosok voltunk az általános iskolában, közönyös emlékre bukkanunk, minden érzelem nélkül. Valamennyi múltbeli eseménynél ugyanerre kellene törekednünk. A múlt elengedésével felszabadítjuk szellemi energiáinkat a jelen pillanat átélésére és a boldog jövő építésére. Nem muszáj büntetnünk magunkat a múltunkért. 
Írd össze, mit vagy hajlandó elengedni.
• Mekkora benned ez a hajlandóság? Figyeld mega reakcióidat. Jegyezd le a megfigyeléseidet!
• Mindenre, amit feljegyeztél, írj pozitív megerősítést, ami segít eltakarítani régi berögződéseidet.
Közzétette: www.fenyorveny.hu 
Ha tetszett a cikk, oszd meg ismerőseiddel is, még több érdekességért, képért és videóért pedig látogass el FACEBOOK oldalunkra! Csatlakozz PINTERESTÜNKHÖZ és INSTAGRAMUNKHOZ is! Vagy iratkozz fel a napi HÍRLEVÉLRE, hogy ne maradj le a friss hírekről!
 

Louise L.Hay

Related posts

Rajtad múlik

Sandal

A Szívcsakra: Adni és kapni

admin

Türelem

Sandal

Leave a Comment

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .