Spirituális tippekSpiritualitás

Útmutató a belső békéhez: Buddha 15 tanácsa a lelki problémák eltüntetéséhez

Megosztás/Share:

Útmutató a belső békéhez: Buddha 15 tanácsa a lelki problémák eltüntetéséhezA legbölcsebb Buddhista tanítások életünknek szinte bármelyik szakaszában jól jöhetnek, ha egy kis megerősítésre, vagy útmutatásra van szükségünk. Íme 15 hasznos tanítást, mely segítségedre lehet a lelki fejlődésben:

1. A boldogság csak akkor teljesedhet ki igazán, ha megosztjuk másokkal
„Egy gyertyáról akár több ezer másik gyertyát is meggyújthatunk, mégsem fog annak élettartama lerövidülni. A boldogság mértéke sem csökken soha, ha osztozunk másokkal rajta.”

2. Egyedül kell végigjárd a neked szánt utat
„Senki sem menthet fel bennünket, csak mi önmagunk. Erre senki sem képes, és nem is teheti. Magunk kell járnunk az utunkat.”

3. Sose higgy el mindent, amit másoktól hallasz
„Ne higgy el semmit csak azért, mert egy bölcs mondta, ne higgy el semmit csupán azért, mert a többiek hisznek benne, ne higgy el semmit csak azért, mert papírra van vetve, ne higgy el semmit, csupán mert Istentől eredeztetik, ne higgy el semmit, csak mert valaki más elhiszi. Csupán azt szabad elhinned, amiről te magad meggyőződtél, hogy igaz!”

4. Az irigységedet inkább váltsd le csodálatra
„Mások jó tulajdonságaira ne tekints irigységgel, hanem inkább csodálattal szemléld őket.”

5. Ne ragaszkodj túlzottan
„Valójában semmit sem birtokolsz, csak egy kis ideig megőrzöd. S ha az idő múltával képtelen vagy ezeket tovább adni, akkor te vagy azok birtokában.”

6. Szüntesd meg az előítéleteidet
„A felsőbb világban nincs különbség kelet és nyugat közt, az emberek csupán a saját elméjükben találják ki a különbségeket, és azt hiszik róluk, hogy ezek valósak.”

7. Barátaidat körültekintően válogasd meg
„Egy rosszindulatú és kétszínű barát sokkalta veszélyesebb egy vadállatnál, egy vadállat a tested sebesíti meg, míg egy rossz barát az elmédet teszi tönkre.”

8. A kétség csupán eltaszít másoktól, míg a bizalom közel hoz
„Nincs is félelmetesebb dolog a kétségnél. A kétség, az emberek közé állva, szétválasztja őket, akár egy méreg, mely barátságokat és kapcsolatokat semmisít meg. Ez egy olyan tüske, mely bánt és fájdalmat okoz. Egy olyan kard mely képes ölni.”

9. Minden igazságra fény derül
„Három olyan dolog van, melyet nem lehet sokáig rejtegetni: a Nap, a Hold és az igazság!”

10. Ahogyan gondolkozol, olyanná válsz te is
„Mindaz, amik vagyunk, a gondolataink következményei: azokon alapul és azok alkotják. Ha valaki gonosz módon gondolkozik, beszél, vagy cselekszik, azt szenvedés követi (…) Azonban ha valaki jót cselekszik, jó gondolattal szól, azt boldogság követi úgy, akárcsak egy árnyék mely sosem hagyja el gazdáját.”

11. A szeretet mindenre gyógyír
„A harag nem oldja fel a haragot, a szeretet viszont mindent felold. ”

12. Az élet titka a MOST-ban rejlik, ezért kell megélni a jelen pillanatát
„A szellemi és testi egészség titka egyaránt abban rejlik, hogy ne búslakodjunk a múlt miatt, ne aggódjunk a jövőért, hanem inkább teljes mértékben és bölcsen éljük meg a jelen pillanatot.”

13. Szabadulj meg a félelmeidtől
„A létezés titka, hogy sosem lenne szabad félni. Sose félj attól, hogy mi fog történni veled, és ne számíts mások segítségére sem, hiszen abban a pillanatban, hogy elutasítasz minden fajta segítséget, szabaddá válsz.”

14. Kedvességgel és odaadással fordulj mindenkihez
„Határozd el, hogy gondoskodó leszel a fiatallal szemben, könyörületes az időssel szemben, együtt érző leszel a törekvésekkel szemben és tolerálod a gyengéket és a rosszakat, hiszen valamikor az életed folyamán mindez te is leszel.”

15. A szavak erővel bírnak: fájdalmat és feloldozást egyaránt okozhatnak
„A szavaknak megvan az erejük ahhoz, hogy pusztítsanak vagy segítsenek. Amikor a szavak igaz és kedves forrásból erednek képesek megváltoztatni a világot!”
Közzétette: www.fenyorveny.hu 
Ha tetszett a cikk, oszd meg ismerőseiddel is, még több érdekességért, képért és videóért pedig látogass el FACEBOOK oldalunkra! Csatlakozz PINTERESTÜNKHÖZ és INSTAGRAMUNKHOZ is! Vagy iratkozz fel a napi HÍRLEVÉLRE, hogy ne maradj le a friss hírekről!

 

filantropikum

Related posts

Raphael arkangyal – meditációs zene (11 perc)

Sandal

160 ezer ember vált fénytestté az elmúlt 1200 évben – hivatalos dokumentált esetek

Sandal

Az, aki vagy, Isten ajándéka neked

Sandal

Leave a Comment

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .