Tanmesék

Tanmese: Az ibolyacsokor

Tanmese: Az ibolyacsokorEgyszer az Úristen színe elé került egy ember, aki a halála előtt becsomagolta egy nagy bőröndbe mindazt, amit az életében értéknek tartott. Az autóját, a házát, a személyes kapcsolatait, a takarékbetétkönyveit.
Az Úristen azt mondta neki:
– Mutasd meg, mit hoztál át az életedből!
Az ember kinyitotta a bőröndöt, s megdöbbenve látta, hogy az szinte teljesen üres.Mindössze egy csokor ibolya hervadozott benne.
Kérdezte az ember az Úristentől:
– Hol vannak az értékeim? Mindent át akartam hozni… nem értem, hová tűntek, és hogy kerültek ide ezek a hervadozó ibolyák?
– Nem emlékszel erre a kis virágcsokorra? – kérdezte az Úristen.
– Nem emlékszem.
– Hát tudd meg, hogy ez volt az egyetlen igazán önzetlen cselekedeted egész életedben, amelyért nem vártál viszonzást vagy köszönetet, amikor ezt a csokor ibolyát egy kirándulás alkalmával egy ismeretlen katona sírjára tetted.
Közzétette: www.fenyorveny.hu 
Ha tetszett a cikk, oszd meg ismerőseiddel is, még több érdekességért, képért és videóért pedig látogass el FACEBOOK oldalunkra! Csatlakozz PINTERESTÜNKHÖZ és INSTAGRAMMUNKHOZ is! Vagy iratkozz fel a napi HÍRLEVÉLRE, hogy ne maradj le a friss hírekről!

Related posts

Tanmese: A pap, aki nem értette Isten üzenetét

admin

A három fa legendája

Sandal

Tanmese: Sosem nyerhetsz

admin

Leave a Comment

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .