SpiritualitásTanmesék

Tanmese: A mester vicce

Tanmese: A mester vicceEgyszer a mester tanításai után is eltöltött hosszabb időt együtt a tanítványokkal beszélgettek, ettek.  Leginkább hallgatott, figyelte őket. Egyszer aztán, amikor egy kis csend lett felállt és tőle szokatlanul egy viccet mesélt a tanítványoknak.

Azok jóízűt nevettek, nem gondolták volna, hogy a mesterüknek ennyire jó humorérzéke van. Folyt tovább az este, a mester megint felállt és elmondta ugyanazt a viccet. A tanítványok ismét nevettek. Nemsokára újra elmondta. Ekkor már csak páran nevettek, a többiek értetlenül rázták a fejüket. Nemsokára a mester ismét elmondta a viccet. Már senki nem tudott nevetni rajta.
A legidősebb tanítvány így szólt: mester, már megbocsáss, miért meséled el folyton folyvást ugyanazt a viccet? Elsőre, másodjára, mindenki nevetett, mostanra azonban cseppet sem tűnik számunkra viccesnek!

A mester csodálkozva szólt: 
– Igazán nem értem miért nem nevettek ugyanazon a dolgon sokadszorra is, holott mindig egyforma dolgokon sírtok és bosszankodtok állandóan, nap, mint nap!
Közzétette: www.fenyorveny.hu 
Ha tetszett a cikk, oszd meg ismerőseiddel is, még több érdekességért, képért és videóért pedig látogass el FACEBOOK oldalunkra! Csatlakozz PINTERESTÜNKHÖZ és INSTAGRAMUNKHOZ is! Vagy iratkozz fel a napi HÍRLEVÉLRE, hogy ne maradj le a friss hírekről!

Related posts

Színek jelentései: Indigó kék (Királykék)

Sandal

A Titok: Mi A Titok? / Hasonló hasonlót vonz – A vonzás törvényének megértése

Sandal

Hétköznapi hősök: Legyetek világotok hősei!

Sandal

Leave a Comment

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .