Spirituális tanítók/tanításokSpiritualitásSpiritualitás-sorozat

Spiritualitás IX.: Egyediek vagyunk, mégis egyek vagyunk az isteni létben

Spiritualitás IX: Egyediek vagyunk, mégis egyek vagyunk az isteni létbenAhogy Joseph Cambell egykor írta: „Életed kiváltsága az, hogy az lehetsz aki vagy.” Ezek a szavak pedig ott rejtik magukban a bölcsességet a mai napig. Felhívja figyelmünket arra az örömteli igazságra, hogy a legnemesebb ajándék, amit megadhatunk magunknak, az önmagunkkal való mély és összetett kapcsolat, mely az Univerzum isteni iránytűjének útmutatásaihoz vezet.

Minden ember élete, ahogyan az enyém is, a saját egyéni igazságunk mentén szövődik, mely magában hordozza azt a különleges tapasztalatot, amit senki más nem élhet át ugyanúgy. Minden érzelem, legyen az fájdalom vagy boldogság, bánat vagy öröm, bármilyen pozitív vagy negatív érzelem az életünkben, belesző minket az emberiség sorsának hatalmas fonalába. Bár egyedi módon érezzük át és éljük meg a fizikális (vagy épp nem-fizikai) élet rejtelmeit, mégis összekapcsolódunk mindannyian az egységben és az isteni létezésben.

Ahogyan a természetben a fák látszólag különállóak, mégis gyökereik egymáshoz fonódnak, segítik és gyógyítják egymást, energetikailag is táplálják egymást, és kommunikálnak a föld alatt, úgy vagyunk mi is összekapcsolódva minden létezővel az univerzumban. Minél inkább felismerjük ezt az isteni kapcsolatot, annál magasabb szintre emelkedik életünk. Örvendezzünk tehát, hogy különlegesen egyediek vagyunk, mégis egyek vagyunk az isteni létben.

Mások vagyunk, mégis egységben létezünk. Legtöbben különállónak tekintik magukat mindenki mástól és Istentől is. De sosem lehet senki különálló, mert bár mindenki egyéni lélekszikrát kapott, de a Teremtő/Forrás ugyanaz mindenki számára. Egyetlen, végtelen energiához kapcsolódunk mindannyian. Belőle lettünk, és ugyanígy örökidőkig összekapcsolódva létezünk vele együtt és egymással. 

Lelki utunk igazi célja, hogy összhangba hozzuk magunkat azzal a hatalmas felsőbb erővel (Isten/Forrás) – egyeseknek isteni belső iránytű -, aki folyamatosan vezet bennünket életünk útvesztőin. Ez a csodálatos belső bölcsesség megvilágítja utunkat, és segít abban, hogy olyanná váljunk, amivé lennünk kell életünk során. És olyan utat járjunk, amit Isten számunkra kijelölt.

Csak akkor találjuk meg az igazi utunkat, ha követjük lelkünk bölcsességének útmutatásait. Istennel harmóniában pedig valódi lényünk (felsőbbik énünk) vezet minket az áldások, csodák, és a spirituális fejlődés kapuihoz. Ahogy Joseph Campbell szavai is tanítják: „Kövesd a boldogságodat, és az Univerzum ajtókat nyit meg előtted ott, ahol eddig csak falak voltak.”

Engedjétek át magatokat ennek az isteni utazásnak teljes lényetekkel és élvezzétek minden pillanatát, mely megmutatja, hogy a saját egyediségetekkel részesei vagytok a nagy isteni egésznek!
Írta és Közzétette: Sandal-Bárány Tünde Nikoletta
(Spirituális tanácsadó/Angyalközvetítő/Mandalakészítő -és festőművész)
www.angyalokfenye.hu / www.fenyorveny.hu / www.angyalmandala.hu
Ha tetszett a cikk, oszd meg ismerőseiddel is, még több érdekességért, képért és videóért pedig látogass el FACEBOOK oldalunkra! Csatlakozz PINTERESTÜNKHÖZ és INSTAGRAMUNKHOZ is! Vagy iratkozz fel a napi HÍRLEVÉLRE, hogy ne maradj le a friss hírekről!

Related posts

3 egyszerű tanács a boldogabb mindennapokhoz

Sandal

Az Univerzumnak mindig van egy jobb terve

admin

A három fő nádi az Ida, a Pingala és a Szusumna

Sandal

Leave a Comment

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .