Érdekes jelenségekFelhő kukkoló/ Különleges felhőkMédiaVideókVilág

Látványos fényjelenség Kína felett (2022.aug.16.)

Látványos fényjelenség Kína felett (2022.aug.16.)

Két, viszonylag gyakorinak számító jelenség együttállása kellett a csodás látványhoz.

 
Igazi égi tüneményben lehetett gyönyörködni az elmúlt hetekben Kínában. Augusztus 16-án a Jünnan tartományban lévő Puer városban, nemrég pedig Haikou vároban készültek látványos felvételek, melyeken egy magasba törő gomolyfelhő látható, melyre mintha egy szivárvány színekben pompázó felhősapkát húztak volna. 

A Haikou közelében készült felvétel
 
Sapka ez esetben tényleg találó hasonlat, hisz a felhőtorony tetejét egy járulékos felhőtípus, az úgynevezett sapkafelhő vagy felhősapka (pileus) takarta be, ami akkor alakul ki, amikor a magasba törő gomolyfelhő emelkedésre kényszeríti az áramló levegőt, ami emiatt lehűl és kondenzálódik a benne lévő nedvesség létrehozva a sapkára emlékeztető felhőt.
 
Ezek a felhősapkák már önmagukban is nagyon látványosak tudnak lenni, de a látványt ezúttal tovább fokozta a felhő irizálása. Ez egy gyakran előforduló légköroptikai jelenség, ami akkor alakul ki, amikor a felhőt alkotó apró vízcseppeket elérő napfény elhajlást szendved, az elhajlás következtében pedig a fény színeire bomlik szét. Minél közelebb áll egymáshoz az elhajlást okozó vízcsepp és a fény hullámhosszának mérete, annál látványosabban, élénkebben tündököl a jelenség. A sapkafelhőt egyenletes méretű vízcseppek alkotják, ezért tud különösen élénk, látványos színekben pompázni irizálás során.
Természetesen a helyiek álcázott UFO-nak vélik a fényjelenséget a felhők mögött.
Közzétette: www.fenyorveny.hu 
Ha tetszett a cikk, oszd meg ismerőseiddel is, még több érdekességért, képért és videóért pedig látogass el FACEBOOK oldalunkra! Csatlakozz PINTERESTÜNKHÖZ és INSTAGRAMMUNKHOZ is! Vagy iratkozz fel a napi HÍRLEVÉLRE, hogy ne maradj le a friss hírekről!
 
 

idokep.hu / video: Red Climática Mundial

Related posts

Kísértetjárta kórtermek 1.évad/1.rész

admin

Jönnek a megfogható virtuális tárgyak

Sandal

Majdnem fagyott hullámokat örökített meg egy fotós

admin

Leave a Comment

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .