Alternatív gyógyítás/Természetes gyógymódokÉletmódÉletmód praktikákÉletmód/Egészség

Diófélék, halak és olívaolaj az agy fiatalon tartásáért

Diófélék, halak és olívaolaj az agy fiatalon tartásáértÁltalában mindenki arra törekszik, hogy a lehető legtovább megőrizze a fiatalos lendületét és az egészségét. Ehhez azonban tenni is kell. A mozgás és az egészséges táplálkozás csodákra képes. Mutatjuk is, milyen táplálékok lehetnek a segítségünkre az agy fiatalon tartásában.
 
Hozzáértők azt szokták mondani, hogy ami károsan hat a szív egészségére, az agy egészségének sem tesz jót. A telített zsírokban gazdag ételek – mint például a sült burgonya – nagy szerepet játszanak az artériák elzáródásának kialakulásában, ami viszont jelentősen fokozza például a stroke kialakulásának kockázatait. Ennek elkerülése érdekében próbáljunk olyan táplálékokat fogyasztani, amelyek gazdag forrásai a telítetlen zsíroknak, az omega-3 zsírsavaknak.
 
Például ilyenek a halak. Rendszeres fogyasztásukkal nemcsak az artériákkal, hanem az agy egészségével is jót teszünk. Kutatások igazolják, hogy a telítetlen zsírok még a depresszió megelőzésében is aktív szerepet játszanak. Mindegy is, hogy milyen halakat fogyasztunk, csak az a lényeg, hogy hetente legalább két alkalommal vigyünk be omega-3 zsírsavakat a szervezetünkbe.
A diófélék is aktívan hozzájárulnak az artériák megtisztításához, hiszen nagy mennyiségben tartalmaznak telítetlen zsírokat, illetve szerotonint is, amely hormonnak kulcsszerepe van a hangulat szabályozásában. Naponta egy marék diót is elfogyaszthatunk. Ennél több nem javasolt, mert akkor több kalóriát viszünk be a kelleténél a szervezetünkbe.
 
Sokan nem is gondolnánk, hogy a paradicsomnak is mennyi pozitív hatása van az egészségre nézve. A paradicsom jelentős mennyiségben tartalmaz olyan tápanyagokat, amelyekre az agynak nagy szüksége van, ilyen például a folsav és a likopin. Ez utóbbi antioxidáns hatásokkal is rendelkezik, amely csökkenti az agyban a szabad gyökök mennyiségét, ezáltal az oxidatív stressz mértékét, ami köztudottan nagyon károsan hat az agy egészségére.
 
A legtöbb növényi olaj is gazdag forrása a telítetlen zsírsavaknak, amelyek pozitívan hatnak a szív- és érrendszer, illetve az agy egészségére. Milyen olajakat fogyasszunk, hogy sokáig egészségesek maradjunk? Például olívaolajat, halolajat, dióolajat, avokádóolajat és lenmagolajat.
Közzétette: www.fenyorveny.hu 
Ha tetszett a cikk, oszd meg ismerőseiddel is, még több érdekességért, képért és videóért pedig látogass el FACEBOOK oldalunkra! Csatlakozz PINTERESTÜNKHÖZ és INSTAGRAMMUNKHOZ is! Vagy iratkozz fel a napi HÍRLEVÉLRE, hogy ne maradj le a friss hírekről!
 

gyogyszersnelkul.com

Related posts

A fák gyógyereje

Sandal

15 megdöbbentően cukros étel

Sandal

Ne dobd ki a dióhéjat, inkább használd fel!

Sandal

Leave a Comment

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .