Byron KatieSpirituális tanítók/tanításokSpiritualitás

Az emberek ellentétekre osztják a valóságot

Megosztás/Share:
Az emberek ellentétekre osztják a valóságotAzzal, hogy hisznek a gondolataiknak, az emberek ellentétekre osztják a valóságot. Úgy vélik, hogy csak bizonyos dolgok szépek. De egy tiszta elme számára a világon minden szép a maga módján. Azáltal, hogy hiszel a gondolataidnak, valótlanná teheted a valóságot. Amennyiben nem osztod fel kategóriákra a valóságot azzal, hogy megnevezed és valódiként tekintesz az általad adott nevekre, mégis hogyan utasíthatnál el bármit is, vagy hihetnéd azt, hogyaz egyik dolog kevesebbet ér a másiknál? Az elme feladata bebizonyítania, hogy igaz, amit gondol, és ezt meg is teszi azzal, hogy megítél és összehasonlít valamit valamivel. Mire menne az elménk egy valamivel, ha nem lenne képes valami mással azt bizonyítani? Bizonyítás nélkül mégis miként létezhetne ez vagy az? Ha például azt hiszed, hogy kizárólag Mozart zenéje szép, akkora te világodban nincs helye a rapnek. Természetesen jogod van a véleményedhez, de közben mások szerint a rap nagyon is népszerű. Hogyan fogsz reagálni, ha szerinted a rap borzasztó? Összeszorula fogad, amint meghallod, és ha hallgatni vagy kénytelen (mert,mondjuk, szülő vagy nagyszülő vagy), úgy érzed, mintha kínoznának. Szeretem, hogy amint megértjük az elménk, Mozart mellett mindjárt nyílik benne hely a rapnek is. Semmit sem hallok zajként. Számomra az autóriasztó hangja ugyanolyan szép, mint a madarak éneke. Mind Isten hangja. Az elme természetéből fakadóan végtelen. Amint megkérdőjeleztük a hiteit, mindenben szépségre lelhetünk; ennyire nyitott és szabad. Ez nem filozófia. Ez a világ a maga valójában.
Közzétette: www.fenyorveny.hu 
Ha tetszett a cikk, oszd meg ismerőseiddel is, még több érdekességért, képért és videóért pedig látogass el FACEBOOK oldalunkra! Csatlakozz PINTERESTÜNKHÖZ és INSTAGRAMMUNKHOZ is! Vagy iratkozz fel a napi HÍRLEVÉLRE, hogy ne maradj le a friss hírekről!
 

Byron Katie

Related posts

Akkor vagy igazán békében magaddal

Sandal

Képes vagy átalakítani az energiát

Sandal

Energiád minden szinten legyen nyitott a kedvességre

admin

Leave a Comment

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .