ÁlmokÁlomfejtésEzotéria

Álomfejtés: 8 gyakori szorongásos álom és jelentésük

8 gyakori szorongásos álom és jelentésükAz embereknek nagy százalékának már volt része valamelyik, a cikkben felsorolt szorongásos álomban. Te is álmodtál már zuhanással, üldözéssel vagy a dolgok elvesztésével? Most megtudhatod mi is pontosan ezeknek az álmoknak a jelentése és oka.
 
Beszéljünk a szorongásos álmokról, rendben? Nagyon gázak. De mindannyiunknak vannak ilyen álmaink, bármennyire össze is szedjük magunkat a való életben. Akkor álmodunk szorongásos álmokat, ha a napi élet feszültsége, félelmei és aggodalmai beszivárognak a tudatalattinkba. Vagy fordítva, ha van valamilyen kellemetlen dolog, amivel nem vagyunk hajlandók foglalkozni, a szorongás álom formájában jelenik meg. Egy szorongásos álom után reggel vagy az éjszaka közepén megizzadva ébredünk, zakatol a szívünk a félelemtől, és kimerültek vagyunk, mintha egy szemhunyásnyit sem aludtunk volna. 
 
Én úgy szeretek gondolni az álmokra, mint szellemi, érzelmi és spirituális energiafelhőkre. És a felhők elűzésének egyetlen módja, ha hagyjuk, hogy kihulljon belőlük az eső. Hát igen, csak akkor szabadulhatunk meg a szorongásos álmoktól, ha a végére járunk annak, mi okozza őket és szembenézünk a problémával.
 

Carl Jung álomelemzési módszere

Carl Jung azt mondta, hogy az álmok az adott álmodó tükörképei. Ez azt jelenti, hogy ha különleges kapcsolatod van a pókokkal, például pókot vagy valami ilyesmit tartottál otthon házi kedvencként, a pókokkal kapcsolatos álmaid egészen mást jelentenek, mint az én pókokkal kapcsolatos álmaim.
 

Az is fontos, hogy vegyük figyelembe az álom kontextusát

Sokat számít, hogy az álom idején mi zajlik az életedben és a világban. A lényeg: az álomelemzés mélyen személyes és rendkívül összetett. Ennek ellenére vannak olyan, gyakran előforduló szorongásos álmok, amelyek a legtöbb ember életében megjelennek valamikor. Olvass tovább, hogy megtudd, vajon mit próbálnak ezek az álmok elmondani.
 

1. KIESNEK A FOGAID

Ha álmodban kiesnek a fogaid vagy kihúzzák őket, az általában nagy erejű érzelmekre utal, amelyeket az álmodó személy egyelőre képtelen „megrágni” vagyis kezelni. A fogakat gyakran a személyes hatalom megtestesítőjeként értelmezik, ezért előfordulhat, hogy úgy érzed, elveszíted az irányítást az életed felett.
 

2. NYILVÁNOSAN MEZTELENKEDSZ

A ruha jelenti a páncélt, amellyel megvédjük magunkat a világtól, ezért a nyilvános meztelenkedéssel kapcsolatos álmok gyakran azt mutatják, hogy kiszolgáltatottnak, sebezhetőnek érezzük magunkat vagy szégyenkezünk valami miatt. Ennek az intimitással kapcsolatos szorongásokhoz lehet köze.
 

3. ELKÉSEL EGY FONTOS ESEMÉNYRŐL VAGY TALÁLKOZÓRÓL

Ha azt álmodod, hogy elkésel a munkából, az iskolából vagy lekési a gépét, valószínűleg nyomasztja valami vagy nincsen felkészülve az életében bekövetkezendő eseményekre.
 

4. ELVESZÍTESZ VALAMI FONTOS DOLGOT

Ez az álom az irányítás elvesztéséről szól. Ha azt álmodod, hogy elveszítesz valami fontosat, például a tárcád vagy egy ékszert, lehetséges, hogy olyan sok minden zajlik az életedben, hogy úgy érzed, kicsúszik a kezedből a fontos dolgok irányítása.
 

5. ÁLMODBAN ÜLDÖZNEK

Ennek az álomnak az értelmezése attól függ, ki vagy mi üldöz és miért, egy dolog azonban biztos: ha rendszeresen azt álmodod, hogy üldöznek, valami NAGY dolgot próbálsz elkerülni. Ideje szembenézni vele.
 

6. ZUHANÁS

A zuhanással kapcsolatos álmok az irányítás elveszítéséről, a félelemről vagy a kudarcról szólnak. Pontosabban szólva bármilyen helyzet, ami romlott az utóbbi időben és zuhanórepülésbe kezdett – egy állás, egy kapcsolat, vagyis bármilyen helyzet, ami szabadesésbe kezdett.
 

7. ÁLMOK AZ ARMAGEDDONRÓL

Ha álmodban vége van a világnak, valószínűleg valamilyen komoly dolog zajlik az életedben. Bármi okozza is a küzdelmet vagy a konfliktust, mély érzelmi gondot okoz, és minden energiádra és figyelmedre szükséged van ahhoz, hogy felvedd vele a harcot. Olyan érzés, mintha egyedül állnál szemben a világgal.


8. IRÁNYÁT VESZTETT AUTÓ

Lehetsz a sofőr vagy az utas. De az irányát vesztett autóval kapcsolatos álom arról szól, hogy felelősséget kell vállalnod az életedért és az egészségedért. Ha a sofőr vagy, nem érzed magad teljesen kényelmesen az életed vezető ülésében. Ha valaki más vezet, fél átadni az irányítást, vagy úgy érzi, hogy nem tartja a kezében a saját sorsát. Ebben az álomban a személyes felelősség áll szemben a tehetetlenséggel.
Közzétette: www.fenyorveny.hu 
Ha tetszett a cikk, oszd meg ismerőseiddel is, még több érdekességért, képért és videóért pedig látogass el FACEBOOK oldalunkra! Csatlakozz PINTERESTÜNKHÖZ és INSTAGRAMMUNKHOZ is! Vagy iratkozz fel a napi HÍRLEVÉLRE, hogy ne maradj le a friss hírekről!
 

dormeo.hu

Related posts

A Tao numerológiája: születésnap számunk

Sandal

Álomfejtés: 8 állat, melyek álmainkban üzenhetnek

Sandal

Szimbólumok/Állatszimbólumok: Denevér

Sandal

Leave a Comment

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .