CsakrákSpiritualitás

A csakrarendszer kialakulása

A csakrarendszer kialakulása

Anodea Judith, aki a csakrarendszert pszichológia szempontból közelíti meg, sok éves kutatásaira építve igencsak érdekes elméletet dolgozott ki. Eszerint behatárolható, hogy melyik csakránk mely életperiódusban alakul ki, viselkedésünkből visszavezethető, melyik csakrát érték traumák, amiktől azok sérültek, és sérülésükből kifolyólag hogyan kövesednek belénk gondolatminták, szokások, viselkedési minták – félelmek, komplexusok stb.

Eszerint az elmélet szerint íme csakráink fejlődése:

A csakrarendszer kialakulása

Ha kicsit elmerülünk saját életünkben és megvizsgáljuk emlékeinket, melyik korszakunk mennyire volt kiegyensúlyozott (fizikai, érzelmi traumáktól mentes), nos nagy valószínűséggel azt találjuk, hogy nem nagyon volt az élet, a környezetünk tekintettel, hogy épp melyik csakránk nyiladozott, és mibe tenyerel bele egy-egy nem jól kezelt konfliktus – álmunkban sem gondoltuk volna, hogy emiatt később berögződött viselkedési mintáink, komplexusaink lehetnek, és sorra ugyanolyan életszituációkat fogunk bevonzani, mert a felborult csakrarendszerünk energiáihoz az passzol, hiába szeretnénk másként.

Ha például valakit fizikai vagy érzelmi trauma ér 6 hónapos korában, szinte már senki sem emlékszik rá, de ez nyomot fog hagyni a 2-es csakrája működésében. Ez a csakra felelős például azért, ha valaki nagyon vágyik arra, hogy szeressék, teli van érzelmekkel, és retteg a veszteségtől, elutasítástól, s mivel az energiák kiegészítik egymást, hajlamos lesz olyan társat bevonzani, aki képtelen arra, hogy kimutassa az érzelmeit, aki teljesítmény orientált és nem igazán érti miért olyan fontos az érzelmek folytonos bizonygatása.

Mi minden blokkolhat egy csakrát?

  • gyerekkori traumák
  • kultúrális kondícionálás
  • korlátok közé szorító hitrendszer
  • korlátozó vagy fárasztó szokások
  • fizikai és érzelmi sérülések
  • vagy akár figyelem hiánya stb.

Hova vezethet a csakrák blokkolódása?

A csakrák egymásra is hatással vannak, hiszen az energia áramlik mindegyikben és mindegyik között, ezért pl. a 2-es csakrában kialakult blokk további blokkokat okozhat akármelyik másik csakrában, mert elakasztja az energiaáramlatot. A blokkok hatására egy csakra alul működhet vagy épp túlműködhet. Bármelyik szélsőség felé kimozdulhat.

Nézzük meg például a 3-as csakrát, mi történik vele nem megfelelő működés esetén:

3-as csakra: hatalom, akarat, önbecsülés, identitás, szégyen, hibák hárítása, törzsi tudat, külső és belső világunk közötti kapcsolat.

Alul működés jelei: levertség, önbizalomhiány, gátlásosság, kudarc orientáltság, gyakori a függőség viszony másoktól, elzárkózás. Blokkolt érzelmek. Szorongás.

Túlműködés esetén: beképzeltség, ingerlékenység, hatalmaskodás mások felett, túlfűtött érzelmek, lobbanékonyság, egoizmus, manipulálás, irányítgatás. Túlfejlett ÉN-tudat.

Minden egyes csakrára lebontható, melyik milyen érzelmeket okozhat, milyen viselkedési mintákat eredményezhet bennünk. Lehet, hogy érdemes foglalkozni a csakráink tisztogatásával? Hogyan fogjunk hozzá?

Nem kell feltétlen tudni mi váltotta ki a problémát, elég felismerni mi a probléma (melyik csakrához tartozik) és mi tud a problémán segíteni. Ez lehet egyénileg, otthon végezhető tisztító meditáció pl. kristályokkal vagy egyéb módszerekkel.

Minden probléma egyéni út, egyfajta egyedi felfedező „túra” – egyfajta tanítás: belső és külső szakaszokkal. Fontos dolog a megfelelő étkezés; az elegendő, minőségi alvás, pihenés; a testedzés, a folyamatos önképzés – és lehet, hogy ebbe a sorba az is beépítendő, hogy folyamatosan tisztogassuk a csakrarendszerünket, mert az visszahat mindegyikre (fizikai egészség, lelkiállapot, mentális képesség, spirituális képesség.)
Közzétette: www.fenyorveny.hu
Ha tetszett a cikk, oszd meg ismerőseiddel is, még több érdekességért, képért és videóért pedig látogass el FACEBOOK oldalunkra! Csatlakozz PINTERESTÜNKHÖZ és INSTAGRAMMUNKHOZ is! Vagy iratkozz fel a napi HÍRLEVÉLRE, hogy ne maradj le a friss hírekről!

gportal.hu

Related posts

A világ 72 alapelve

Sandal

Minden ember különleges

Sandal

Drunvalo Melchizedek: Mit jelent a halhatatlanság?

Sandal

Leave a Comment

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .