Rejtélyek/TitkokRejtélyes tárgyak

6 misztikus könyv, amit nem tudtak megfejteni vagy értelmezni

Rengeteg olyan misztikus könyv született az évszázadok során, amelyek szerzői máig ismeretlenek, ahogy egyes esetekben a könyv tartalma is. Még mindig rejtély tárgyát képezik a tudósok számára, akik hiába dolgoznak a megfejtésükön vagy azon, hogy értelmezzék őket, még mindig nem jártak sikerrel.
Máig nem sikerült egészen megfejteni ezt a 6 misztikus könyvet:

 

Soyga könyve, az ismeretlen eredetű mágikus könyv

6 misztikus könyv, amit nem tudtak megfejteni vagy értelmezni
 

A Soyga könyve, más néven Aldaraia, egy mágikus könyv. Latinul van írva, és leírja, miként kommunikálhatunk démonokkal, angyalokkal emellett asztrológiával és varázslatokkal foglalkozik. John Dee tudós birtokában volt egy ilyen könyv, aki I. Erzsébet királynő tanácsadója volt, de a halála után elveszett. A könyv két példányát azonban később megtalálták: egyet a brit könyvtárban, a másik a Bodleian könyvtárban.

Popol Vuh egy maja szöveg, amely leírja a világ eredetét

 
6 misztikus könyv, amit nem tudtak megfejteni vagy értelmezni
 

Poph Vuh egy olyan írott szöveg, amely az 1500-as évek közepéig nyúlik vissza, és a címe azt jelenti”A nép könyve”. K’iche maja nyelvben íródott, és megvitatja az emberek és állatok születését. Két kiemelkedő karakter szerepel benne, a Hős ikrek, a Hunahpu és a Xbalanque, akik végül a Nap és a Hold lettek. A könyvet az 1700-as években egy guatemalai pap találta meg. A szöveg szerint az első teremtmények állatok voltak, majd sáremberek, majd fából készült férfiak. Végül azonban négy férfit csináltak kukoricából. Később, míg a férfiak aludtak, az istenek nőket teremtettek.

A Rongorongo éppen olyan titokzatos, mint ahol megtalálható – a Húsvét-sziget

 
6 misztikus könyv, amit nem tudtak megfejteni vagy értelmezni
 

A Rongorongo a Húsvét-szigeten található fa-darabokra írt sajátos jelrendszer. Ezek közül többet találtak a 19. században. Senki soha nem tudta megfejteni, mit jelentenek. A szimbólumok közé tartoznak állatok, humanoid figurák, növények, és úgy vélik, hogy cápafogakkal faragták őket.

Az Oera Linda könyv 

6 misztikus könyv, amit nem tudtak megfejteni vagy értelmezni
 

Az Oera Linda könyvet 1256-ban írták ófríz nyelven, de a legtöbb ember úgy véli, hogy ez egy hamis könyv, amit a 19. században írtak. Állítólag részletezi a fríz nép, a germán törzs eredetét. A könyv különböző katasztrófákat ír le, és egy ponton említi az elveszett Atlantisz városát is. A kézirat különlegessége, hogy a papnők lejegyezték azokat az eseményeket, amik már megtörténtek, de más megvilágításban olvashatjuk a történelmi eseményeket.
A könyvből megismerhetjük a matriarchális társadalom felépítését, berendezkedését, törvényeit. Az Over de Linden család őrizte évszázadokon át a kéziratot, mely a köztudatba (kiejtés alapján) Oera Linda Kéziratként vonult be.

A Rohonc Kódex csak a 19. századi Magyarországon mutatkozott be 

6 misztikus könyv, amit nem tudtak megfejteni vagy értelmezni
 

Nem ismert, hogy ki írta a Rohonc Kódexet. Rohonc városában (jelenleg az osztrák város Rechnitzben) került elő az 1800-as években, amikor egy magyar nemes odaadományozta könyvtárát a Magyar Tudományos Akadémiának. Azt megállapították, hogy a kódex által írt papír a 16. századból származik, senki sem tudta megfejteni. Az ismeretlen íráson kívül számos karikatúra-illusztráció található a különböző vallási és harci jeleneteket ábrázoltak könyvben.

George Ripley és a Bölcs Köve

 
6 misztikus könyv, amit nem tudtak megfejteni vagy értelmezni
 

A 15. századi Augustin pap, Sir Ripley írta a Ripley Tekercs könyvet, ami hosszú pergamen, amelyben leírja a bölcsek kövének készítését, amit állítólag ő maga is elkészített. Ripley papként alkimista és költő is volt, és az alkímiai munkához képeket és információkat is biztosít. Bár maga a tekercs nem Ripley írása volt, de mégis neki tulajdonítják a könyvet.
Közzétette: www.fenyorveny.hu
Ha tetszett a cikk, oszd meg ismerőseiddel is, még több érdekességért, képért és videóért pedig látogass el FACEBOOK oldalunkra! Csatlakozz PINTERESTÜNKHÖZ és INSTAGRAMMUNKHOZ is! Vagy iratkozz fel a napi HÍRLEVÉLRE, hogy ne maradj le a friss hírekről!

noiportal.hu

Related posts

Osian Nap templomának romjai

Sandal

Így nézett ki Egyiptom az 1870-es években

Sandal

Az ország, ahol elfogadott tény a földönkívüliek jelenléte

Sandal

Leave a Comment

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .