Az ember minden egyes fejlődési fázisa a képzelőerő gyakorlásával érhető el. Mivel az emberek nem tudnak tökéletesen képzelegni és hinni, ezért az ere

Az ember minden egyes fejlődési fázisa a képzelőerő gyakorlásával érhető el. Mivel az emberek nem tudnak tökéletesen képzelegni és hinni, ezért az eredményeik olykor bizonytalanok, holott bármikor tökéletesen szilárdak lehetnének. Minden sikeres munkának az elkötelezett képzelőerő az alapja. A szándék megvalósításának egyedüli eszköze a képzelet. Aki tetszése szerint bármilyen képet képes megidézni az elméjében, az a képzeletének hatalmánál fogva a legkevésbé van kiszolgáltatva a szeszélyességnek. Egy rab a képzelet és az érzés intenzitásának köszönhetően akár tízezrekre is hatást tud gyakorolni, így számos emberen keresztül képes cselekedni, és számos hangon tud szólni. 

William Butler Yeats A jó és a rossz eszméi című művében ezt írja, „Soha nem lehetünk biztosak abban, hogy nem egy szőlőtaposó asszony a felelős e az emberek elméjében végbemenő finom változásokért; vagy, hogy azt a heves szenvedélyt, amely miatt oly sok ország rántott kardot, nem egy pásztorfiú elméjében zajló képzelgés lobbantotta-e lángra.”
Közzétette: www.fenyorveny.hu 
Ha tetszett a cikk, oszd meg ismerőseiddel is, még több érdekességért, képért és videóért pedig látogass el FACEBOOK oldalunkra! Csatlakozz PINTERESTÜNKHÖZ és INSTAGRAMMUNKHOZ is! Vagy iratkozz fel a napi HÍRLEVÉLRE, hogy ne maradj le a friss hírekről!


Louise L.Hay
Share To:

Post A Comment: