Az emberek amint meglátnak valamit, máris nevet aggatnak rá, értelmezik, összehasonlítják valami mással, megszeretik, vagy viszolyogni kezdenek tõle..

Az emberek amint meglátnak valamit, máris nevet aggatnak rá, értelmezik, összehasonlítják valami mással, megszeretik, vagy viszolyogni kezdenek tõle, s jónak vagy rossznak bélyegzik fantoménjük, az ego késztetésének engedelmeskedve. Ezek az emberek a gondolati alakzatok, a tárgytudatosság foglyai.Mindaddig nem mehet végbe spirituális eszmélésed, míg fel nem hagysz a dolgok kényszeres  és öntudatlan beskatulyázásával, vagy legalábbis tudatára nem ébredsz, hogy folyton ezt csinálod, és ekként képessé nem válsz rá, hogy megfigyeld a folyamat mechanizmusát. Az ego e szüntelen kategorizálás révén maradhat nyeregben a meg nem figyelt elmeként. Amint felhagysz a dolgok beskatulyázásával, vagy akár csak tudatosítod magadban ezt a folyamatot, kitárul elõtted a belsőtér, és az ego többé nem tarthat hatalmában.
Közzétette: www.fenyorveny.hu 
Ha tetszett a cikk, oszd meg ismerőseiddel is, még több érdekességért, képért és videóért pedig látogass el FACEBOOK oldalunkra! Csatlakozz PINTERESTÜNKHÖZ és INSTAGRAMMUNKHOZ is! Vagy iratkozz fel a napi HÍRLEVÉLRE, hogy ne maradj le a friss hírekről!


Eckhart Tolle: Egység az élettel
Share To:

Post A Comment: