Ha mások cselekedetét rossznak gondolod, miként láthatod meg benne a jót? Hogyan láthatod meg a jót, amely akár évekkel később belőle származhat?

Ha mások cselekedetét rossznak gondolod, miként láthatod meg benne a jót? Hogyan láthatod meg a jót, amely akár évekkel később belőle származhat? Ha másokra rosszként tekintesz, miként érthetnéd meg, hogy mindnyájan egyenlőnek teremtettünk? Azzal, ahogy élünk, mindnyájan tanítunk. Egy nagyon részeg alaktól többet tanulhatunk arról, miért ne igyunk, mint egy absztinenstől, függetlenül attól, mennyire ájtatos az illető. Jóság tekintetében nincs különbség az emberek között. Sosem létezett olyan emberi lény, aki jobb vagy rosszabb lett volna nálad. Az az elme, amely nem kérdőjelezi meg a saját ítéleteit, a világot egy nagyon kicsi és veszélyes hellyé teszi. Továbbra is rossz dolgokkal és rossz emberekkel lesz kénytelen megtölteni a világot, és ezzel létrehozza a saját szenvedését. A legrosszabb, ami valaha történt, csupán a múltban létezik, ami azt jelenti, hogy egyáltalán nem is létezik. Itt és most csak az elmédben lévő gyötrő gondolat létezik. Jó dolgok, rossz dolgok; jó emberek, rossz emberek. Ezek az ellentétek kizárólag egymással szembeállítva érvényesek. Nem lehet, hogy bármi, ami jelenleg rossznak tűnik számodra, pusztán csak olyasmi, amit még nem látsz eléggé tisztán? Az önmagában lévő valóságban minden dolog, minden személy olyan, ami messze meghaladja az ítélőképességedet.
Közzétette: www.fenyorveny.hu 
Ha tetszett a cikk, oszd meg ismerőseiddel is, még több érdekességért, képért és videóért pedig látogass el FACEBOOK oldalunkra! Csatlakozz PINTERESTÜNKHÖZ és INSTAGRAMMUNKHOZ is! Vagy iratkozz fel a napi HÍRLEVÉLRE, hogy ne maradj le a friss hírekről!


Byron Katie
Share To:

Post A Comment: