Napjainkban nem egy új meggyőződésrendszer, egy új vallás, spirituális ideológia vagy mitológia van kialakulóban, hiszen a mitológiákkal lassan...

Napjainkban nem egy új meggyőződésrendszer, egy új vallás, spirituális ideológia vagy mitológia van kialakulóban, hiszen a mitológiákkal lassan éppúgy leszámolunk, mint az ideológiákkal és meggyőződés rendszerekkel. A korunkban végbemenő váltás nem pusztán az elméd tartalmát, nem csak a gondolataidat érinti – ennél jóval mélyrehatóbb. Az új tudatosság lényege valójában éppen abban áll, hogy túlszárnyald a gondolkodást, hogy újonnan felfedezett képességed révén fölébe emelkedj, és rá eszmélj ama lényedben rejlő dimenzióra, mely összehasonlíthatatlanul hatalmasabb a gondolat birodalmánál. Ekkor többé már nem a gondolatok ama szakadatlan sodrával azonosítod önmagad, nem ezt fogadod el valódi kilétednek, ahogyan a régi tudatállapotodban. Márpedig felettébb felszabadító érzés ráeszmélni, hogy az a bizonyos „hang a fejemben” nem azonos velem. De hát akkor ki vagyok valójában? Az, aki szemléli mindezt. A gondolkodást megelőző tudatosság, avagy az a tér, melyben a gondolkodás – vagy érzés, érzékszervi észlelés – zajlik.
Közzétette: www.fenyorveny.hu 
Ha tetszett a cikk, oszd meg ismerőseiddel is, még több érdekességért, képért és videóért pedig látogass el FACEBOOK oldalunkra! Csatlakozz PINTERESTÜNKHÖZ és INSTAGRAMMUNKHOZ is! Vagy iratkozz fel a napi HÍRLEVÉLRE, hogy ne maradj le a friss hírekről!


Eckhart Tolle: Egység az élettel
Share To:

Post A Comment: