Kivétel nélkül mindenki elhagyja saját testét alacsony energiájú kivetítés („projekció”) formájában, amikor alszik. Ezt alvás közbeni projekciónak...

Életem nagy részében az asztrális síkot tanulmányoztam, az asztrális formámban Megkíséreltem - óvatos megfigyelések és kritikai gondolkodásmód útján – megérteni, és - remélem - megvilágítani azt. Kivétel nélkül mindenki elhagyja saját testét alacsony energiájú kivetítés („projekció”) formájában, amikor alszik. Ezt alvás közbeni projekciónak nevezem. Az asztráltest néhány inch-re (1 inch = 2,54cm) lebeg a fizikai test fölött, akár egy madzagon tartott luftballon. A fizikai test alvási pozícióját veszi fel, és ennél messzebbre nem távolodik. Amikor az asztráltest elkülönült, onnantól képes álmokat létrehozni. Ez az a természetes alvási / álmodási folyamat, amelyet mindannyian ismerünk. Ezalatt a világmindenség (Föld) kollektív (álom-) tudatában vagyunk. Ez az „álom-tó” rétegekre osztható. A személyiségünknek megfelelően (spirituálisan morálisan / stb. fejlett valaki), olyan szintre fogunk megérkezni, amihez leginkább közel érezzük magunkat. Ezeket a szinteket köznyelven "síkoknak" nevezzük, vagy köztes síkoknak. Ezzel a párhuzammal csak az az egy baj van, hogy amikor az egész koncepció lényegét próbáljuk felfogni, teljesen összezavar. Hogyha öntudatunkra ébredünk alvás közben, és afölött valami ellenőrzéshez is jutunk, mint az ún. „tiszta álom” közben, akkor mozoghatunk a szintek között. 

Habár van egyfajta ellenőrzésünk ilyenkor a szintek megválasztásában, de az igazi vallás élet szintjére nem tudunk kerülni ezzel az asztrális tudattal. Az álomsík vagy asztrálsík összevissza, minden-a-feje tetején világában találjuk magunkat, ahol minden lehetséges, de semmi sem valószínű illetve elfogadható. Amikor az asztrális énünk „teljesen tudatos” kivetítését végezzük akkor az a valós világba történik, nem pedig valami asztrálvilágba. Ez hosszú ideig félreértésre adott okot. Amit legtöbben asztrál kivetítésnek hisznek, az valójában „tiszta álom”, ami teljesen mást takar.

Az asztrális valónkban a világ elég magányosnak tűnik, alig találkozunk másokkal, azok is inkább csak a projekció és a létrehozás köztes állapotában vannak. Ez akkor történik meg, amikor elveszítjük az ellenőrzésünket egy tudatos testen kívüli élmény során. Ezt Alice Csodaországban - effektusnak nevezem. Ez egy hathatós akadály a nem megfelelően gyakorlott elmeszámára. Az asztrális formánkban egy hihetetlenül erős „teremtő” képességgel rendelkezünk, amit általában álmok létrehozására használunk fel. A fizikai világ bilincseitől megszabadulva egész világot teremthetünk, és gyakran meg is tesszük. Ez a kreatív képesség a probléma, és ez az oka sok, az AP-val kapcsolatos félreértésnek. Az AP során ugyanolyan természetes akadállyal találkozunk, mint a pszichikai képességek bármely más formájában. Az Alice-effektus a valós világba történő projekció időtartamát legtöbb esetben párpercre korlátozza, kivéve akkor, ha a gondolat- és energiaszintjeink fölött erős kontrollunk van. Hanem volna ilyen akadály - gondoljunk csak bele -, emberek milliói röpködnének a világon egész nap, nem lenne magánélet, nem lennének titkok. Ez egy boldogtalan világ lenne, amelyben egyikünk sem élne szívesen.
 
Mi történik egy teljesen tudatos AP során, ha nem tudjuk kontrolálni a tudatunkat és energiá(i)nkat?Igen, az AP egy bizonyos pontja után az élmény kicsusszan az ellenőrzésünk alól, és a jól ismert dol-gok rossz helyen kezdenek feltűnni. Ajtók, ablakok, bútorok, új szobák jelennek meg, stb. A tudat-alattielménk elkezdett „létrehozni”, vagy pedig az élmény átúszik az álom-síkra. Ettől kezdve már semmisem valós többé, az egész az álom-sík-szintek és a valós világ másolatának a keveréke. Ide vetíthetjük magunkat, és egész addig hisszük hogy ez a valós világ, ameddig valami nagyon oda nem illővel nem találkozunk. 

Még egy dolog: a szintek keleti koncepciója; a fizikai, asztrális, mentális, buddhikus, atmikus, stb., nagyon is valósak. Kicsit azonban zavarosak ezek, és keverednek az asztrálprojekció nyugati koncepciójával. Ezek a tudatosság különböző szintjei, nem pedig síkok. Amikor AP-t végzünk, nem emelkedik a tudati szintünk, ez ugyanaz, mint amikor ébren vagyunk. Ezek a „magasabb” szintek csak a tudatosság emelésével érhetőek el, nem lehet egyszerűen csak úgy oda projektálni. Ez az AP egy teljesen más formája. Én voltam ezeken a magasabb szinteken, és igen nehéz megmagyarázni, elmesélni, inkább meg kell tapasztalni őket. Normál esetben ezeket a szinteket mély meditáció során tudjuk elérni. Annak érdekében hogy elérjük őket, egy bizonyos képességre van szükség, amely lehet kifejlesztett, vagy velünk született képesség.
Közzétette: www.fenyorveny.hu 
Ha tetszett a cikk, oszd meg ismerőseiddel is, még több érdekességért, képért és videóért pedig látogass el FACEBOOK oldalunkra! Csatlakozz PINTERESTÜNKHÖZ és INSTAGRAMMUNKHOZ is! Vagy iratkozz fel a napi HÍRLEVÉLRE, hogy ne maradj le a friss hírekről!


Robert Bruce
Share To:

Post A Comment: