A hit. Amit elhiszel, amilyen gondolattal mélyen azonosulsz, az elméd hatalmas tudatalatti részében automatikusan és meghatározóan irányítja életedet.

A hit. Amit elhiszel, amilyen gondolattal mélyen azonosulsz, az elméd hatalmas tudatalatti részében automatikusan és meghatározóan irányítja életedet. Ha például rossz nyelvérzékűnek hiszed magad, akkor ez a hited – vagyis „számítógép programod” - ténylegesen megnehezíti nyelvtanulásodat! Sok önkorlátozó hiedelmünket kisgyerekkorban szereztük be, és azok szinte részünkké váltak, ezért felismerni sem könnyű őket. Ha szüleid gyakran mondogatták, hogy:
 „Nekünk semmi sem sikerül!” 
, vagy
 „Mi mindig szegények vagyunk...” 
, vagy
 „Te sosem figyelsz!” 
, vagy
 „Ügyetlen vagy fiam!” 
, az bizony felnőttkorodra is sajnos messzemenően kihathat életedre. Gyerekkorban ugyanis különösen tanulékony, „képlékeny” állapotban van elménk. Mit lehet tenni ezek ellen a rossz programozódások ellen? Azonosítsd önkorlátozó hiteidet, majd pozitív állításokkal és az elmetükre-technikával, főleg alfában - bár bétában is érdemes - programozd be az ellenkezőjét! Vagyis: mondogasd a „számítógépnek” szánt pozitív üzenetet sokszor, magadban - vagy akár hangosan is -, ellazult és éber állapotban egyaránt! Íme néhány példa:

Egy rakás szerencsétlenség vagyok... / Eddig rosszul mentek a dolgaim, de mostantól összeszedem magamat.

De kövér vagyok!... / Eddig kövér voltam, de most már egyre karcsúbb vagyok.

Tök hülye vagyok a matekhoz... / Egyre jobban megy a matek.

Sosincs pénzem... / Egyre gazdagabb vagyok. Észreveszek mindenalkalmat, amikor tisztességes munkával jó pénzhez juthatok.

Te jó ég, milyen ronda vagyok!... / Egyre szebb vagyok. Jó ízléssel öltözködöm, és egyre gazdagabbá váló belső világom is megszépít.

Nem kellek senkinek... / Magamhoz vonzom a nekem megfelelő társat.

Ügyetlen vagyok... / Egyre ügyesebbé válok, ez is csak rajtam múlik.

Nem kellek senkinek, hiszen rokkant vagyok... / Egyéni állapotomtól egyéni karakterem és gazdagabb belső világom van, ami hozzám vonzza azt az embert, aki nekem is tetszik.

Nekem semmi sem sikerül az életben... / Eddig sok kudarcom volt, de azoktól is csak bölcsebb lettem, mert tanultam belőlük. Mostantól egyre szerencsésebb vagyok.

Pocsék a memóriám... / Egyre könnyebben megjegyzek mindent, ami számomra fontos.

Feleletkor teljesen leblokkolok... / Feleletkor minden eszembe jut, amit megtanultam. Könnyedén és nyugodtan felelek.
 
Társaságban mindig félszeg vagyok... / Egyre felszabadultabban viselkedek társaságban. Jól érzem ott magam. Érdeklődve hallgatok másokat, és szívesen, nyíltan beszélek magamról.
Nekem kínszenvedés a szex... / Megtalálom a módját, hogy megoldjam szexuális problémámat.  Egyre több örömöt lelek a testiségben.
Manapság képtelenség munkát találni... / Tudom, hogy létezik számomra ideális munka. Észreveszem a nekem megfelelő lehetőségeket.
Csapnivalóan főzök... / Egyre szívesebben és egyre finomabbakat főzök szeretteimnek.
Rossz a nyelvérzékem... / Egyre könnyebben tanulok idegen nyelvet, és egyre nagyobb örömöt lelek a nyelvtanulásban.
Tök hülye vagyok a műszaki dolgokhoz... / Egyre jobban eligazodok a gépeken, és rájövök, hogy meglepően könnyű velük bánni, ha egy kicsit odafigyelek.
Gyógyíthatatlan beteg vagyok... / Sokan meggyógyultak már ebből a betegségből is, meggyógyulok, talpra állok én is.

Írj össze egy papírlapon - vagy agykontrollnaplódban - minél több hasonló, rád jellemző önkorlátozóhiedelmet, illetve azt átprogramozó pozitív állítást!
Közzétette: www.fenyorveny.hu 
Ha tetszett a cikk, oszd meg ismerőseiddel is, még több érdekességért, képért és videóért pedig látogass el FACEBOOK oldalunkra! Csatlakozz PINTERESTÜNKHÖZ és INSTAGRAMMUNKHOZ is! Vagy iratkozz fel a napi HÍRLEVÉLRE, hogy ne maradj le a friss hírekről!


agykontroll tanfolyami kézikönyv
Share To:

Post A Comment: