A kolibri életöröm, a könnyedség, a rugalmasság, a játékosság megtestesítője.Aki ezt a madárkát szeretné magán viselni tetoválásként, vagy aki...

A kolibri életöröm, a könnyedség, a rugalmasság, a játékosság megtestesítője.
Aki ezt a madárkát szeretné magán viselni tetoválásként, vagy aki találkozik egy igazi kolibrivel, az meghívást kap az élettől, hogy élvezze annak összes örömét. Ezek a lenyűgöző madarak csodákra képesek, megtréfálják a természetet. A madárvilágban egyedülálló módon egy helyben tudnak lebegni a levegőben, apró termetük ellenére hatalmas távolságokat képesek megtenni, másodpercenként kétszáz csapást is végezhetnek szárnyaikkal. Akár 10 G-s terheléssel is képesek zuhanórepülni, ez nagyjából az az érték, ahol a vadászgépek pilótái már elájulnak a terheléstől.

Hihetetlen légi akrobaták, szempillantás alatt váltanak irányt, gyorsítanak és lefékeznek a levegőben. Ahogyan hajlandók visszalépni, megfigyelni, megnézni a dolgokat egy új perspektívából, úgy cselekszenek gyorsan újra, még hatékonyabban. A kolibri maga az alkalmazkodóképesség.

A kolibri a virágok nektárját issza. Ennek a történésnek az üzenetét könnyű kitalálni, az élet nektárja természetesen a boldogság egyik legfőbb szimbóluma. Virágról virágra röppenésük a pillanat örömének kihasználása.

A kolibrik az amerikai kontinensen és az azt körülvevő szigeteken honosak. Alaszkától egészen a Tűzföldig találunk kolibriket.

A maják úgy vélték, hogy az első esküvő a Földön két kolibrié volt. Kis méretük miatt a Nagy Isten hihetetlen repülési képességet adott nekik, hogy lebegjenek, hátrafelé és fejjel lefelé repülhessenek.

Az azték mitológia főistenét Vitzilopocstlinak nevezték, úgymint „a Balkezes Kolbri, a Déli Kolibri.” Ő volt a Nap és a Háború Istene, aki kolibritollakat viselt a bal csuklóján.
Ha valaki hősi halált halt csatában, kolibriként reinkarnálódhatott.

A tainok az újjászületés, a béke és a védelem szimbólumát látták a kolibriben. Érdekes ezzel szemben, hogy a harcosaikat „kolbri harcosoknak” hívták.

A cserokik szerint a gyógyító emberek, a sámánok kolibri alakban találtak rá a gyógyító növényekre.

A karibi térségben élők szerint a meghalt rokonok szelleme a kolibrikben élt tovább.

A spanyolok Joyas Voladores madaraknak nevezték, ami Repülő ékszert jelent.
Közzétette: www.fenyorveny.hu 
Ha tetszett a cikk, oszd meg ismerőseiddel is, még több érdekességért, képért és videóért pedig látogass el FACEBOOK oldalunkra! Csatlakozz PINTERESTÜNKHÖZ és INSTAGRAMMUNKHOZ is! Vagy iratkozz fel a napi HÍRLEVÉLRE, hogy ne maradj le a friss hírekről!


tattooglobus.hu
Share To:

Post A Comment: