Az Alabamában található St. James Hotel évtizedek óta izgatja az emberek fantáziáját, mivel számos beszámoló szól paranormális jelenségekről és...

Az Alabamában található St. James Hotel évtizedek óta izgatja az emberek fantáziáját, mivel számos beszámoló szól paranormális jelenségekről és kísértetjárásról, amik a hotelben történtek. A szálloda rengeteg turistát vonzz a világ minden tájáról, hiszen egy igazán csodálatos helyen található. A város közepén elhelyezkedő épületnél a híres Alabama folyó halad.

A hotelt 1837-ben építették, és az egyik legrégibb épületként tartják számon. A kezdetekben ”The Brantly”-ként emlegették.

A Civil Háború idején rengetek katona szállt meg a hotelben, hogy megvitassák a stratégiáikat és természetesen, hogy megpihenhessenek. Ebben az időben zajlott Selma csata, amiben porig égették a város legnagyobb részét. A hotel mindazonáltal továbbra is fennmaradt.

Miután a Civil Háború véget ért, egy afroamerikai férfi fontos pozíciót szerzett a kongresszuson, név szerint  Benjamin Sterling Tower, aki a szálloda tulajdonjogát is megkapta. Nemsokkal ezután egy csoport látogatta meg a hotelt, a híres Jesse James vezetésével, akik elégedettek voltak az ellátással. Különösen a szállodában lévő kocsma tetszett neki, ahol ellazulhattak, ihattak és kártyázhattak. Mindez 1881-ben történt.

1892-ben történt gazdasági nehézségek a szállodára is kihatottak. Túl drágává vált, ahhoz, hogy fenttartsák. Bezárták a szállodát és csaknem 100 éven keresztül nem is nyitották ki.

Később azonban egy csoport, akik fortélyos befektetéseikről voltak híresek, felfedezték az elhagyott épületet és azonnal lecsaptak rá. Mindez az 1990-as évek elején történt. Úgy döntöttek, hogy megveszik a szállodát, és nekiláttak a rekonstruálásnak, ami körülbelül 6 millió $-ba került. 1997-ben újra kinyitották, és St. James hotelként működtették.

Beszámolók százai szólnak arról, hogy Jesse James szelleme kísért az épületben, csakúgy mint barátnője, Lucinda. Többen látták az alakokat korabeli (1800-as) öltözékben. Leggyakrabban a 2. és 3. ajtónál látják, ahol megszállt abban az időben. Lucinda-t a földszinten szokták látni. Lucinda szerette a levendula illatát, és nem egy beszámoló szól arról, hogy levendula illatot éreznek, és képtelenek logikus magyarázatot találni.

Az udvar területén szintén láttak teljes alakos kísérteteket, akik az 1800-as évekbeli ruhát viseltek, és úgy tűnik, teljesen figyelmen kívül hagyják a körülöttük lévő tevékenységeket. Arra gondoltak, hogy egy akkori társadalmi eseménynek voltak a szemtanúi. A paranormális nyomozók úgy vélekednek, hogy ez egy fajta energia, ami a falakba és a környezetbe rögzült egyfajta memóriaként.

Emberszerű jelenéseken kívül, kutyák kísérteteit is észlelték. Többen ugatást hallanak, pedig a közelben, sőt messzebb sem tartózkodott egy kutya sem. Mások nyüszítést is hallanak. Mindezek bizonyítására többféle technikai berendezést alkalmaztak, K2 mérőt, digitális hangfelvevőt (EVP), EMF-t, videókat, fényképezőgépeket.
Közzétette: www.fenyorveny.hu 
Ha tetszett a cikk, oszd meg ismerőseiddel is, még több érdekességért, képért és videóért pedig látogass el FACEBOOK oldalunkra! Csatlakozz PINTERESTÜNKHÖZ és INSTAGRAMMUNKHOZ is! Vagy iratkozz fel a napi HÍRLEVÉLRE, hogy ne maradj le a friss hírekről!


hupont
Share To:

Post A Comment: