Mindenki szeret kertészkedni, de sok ember nem is gondol bele, hogy nevelhet olyan növényeket és virágokat, hogy éjszaka virágozzanak. Egy Holdkertet.

Mindenki szeret kertészkedni, de sok ember nem is gondol bele, hogy nevelhet olyan növényeket és virágokat, hogy azok éjszaka virágozzanak. Egy Holdkertet nevelni nagyszerű út, hogy kapcsolatba lépj a természettel, és szépséges és illatos hátteret ad a hold rítusaidnak nyáron. Ha a házad közelében ülteted el őket, az ablakod kinyitva álmodban érezheted édes aromájukat. Számos éjjelnyíló növény fehér és fénylő megjelenése van a holdfény alatt. Ha körben vagy sarló alakban ülteted őket, mikor virágoznak a holdat lehozhatod magadhoz. Keverheted ezüstlevelű nappal virágzó növényekkel. 

Éjjeli virágok 

Százszorszép: Igen, tényleg nyilvánvalónak kellene lennie, de a százszorszép tényleg éjjel nyílik. Finom citromos illatot bocsát ki, mikor kinyílik, és napközben a fehér virágok lassan záródnak össze.
Esti Kankalin: Ez az évelő növény gyorsan nő és nagy területet fedd be. A fakó rózsaszínes-fehér virágok homályban nyílnak és édes aromát szabadít fel.
Éjjeli lángvirág: Homályban nyílnak, méz vagy vaníliára emlékeztető illata van.
Esti kardvirág: ez a virág nem egységesen éjjeli, de a krémes sárga virágok ekkor a legerősebbek
Holdvirág
Cereus kaktusz
Ligetszépefélék
Csodatölcsér
Maszlag
Csokoládévirág
Levélkaktusz
Dohány
Estike

Nappali virágok:

Ezüst Kakukkfű
Bárányfüle
Üröm
Ezüst zsálya

Növények és virágok, amik a Holddal állnak kapcsolatban:

Kámfor
Eukaliptusz
Gardénia
Jázmin
Szantálfa
Fűz
Tavirózsa

Mit tegyél a Holdkerti növényeiddel

Amikor a növényed a telihold energiája alatt nyílik, a lehetőségek majdnem végtelenek. Gyűjtsd be őket, szárítsd ki és használd talizmán hozzávalójaként. Használhatod megtisztító fürdő részeként. Keverheted füstölőkhöz.
Közzétette: www.fenyorveny.hu 
Ha tetszett a cikk, oszd meg ismerőseiddel is, még több érdekességért, képért és videóért pedig látogass el FACEBOOK oldalunkra! Csatlakozz PINTERESTÜNKHÖZ és INSTAGRAMMUNKHOZ is! Vagy iratkozz fel a napi HÍRLEVÉLRE, hogy ne maradj le a friss hírekről!


annwn
Share To:

Post A Comment: