Noha kétség sem fér az erejükhöz, a tudatos, a tudatalatti és a tudattalan elme egyáltalán nem hasonlítható össze a mindentudó tudatfeletti elmével...

Noha kétség sem fér az erejükhöz, a tudatos, a tudatalatti és a tudattalan elme egyáltalán nem hasonlítható össze a mindentudó tudatfeletti elmével. A tudatfeletti elme jelenti a saját elménk és az Univerzális elme összekapcsolódását. Ennek egy olyan tudat az eredménye, amely határtalan és korlátlan. Egyesek úgy gondolják, hogy ez az isteni elme. Alfred Tennyson brit költő is a tudatfelettiről beszélt, amikor a transzcendentális ámulat állapotáról írt. Csak az Univerzális tudat e transzcendens állapotának kiterjesztése hatalmazhat fel bennünket arra, hogy létrehozzuk a lehetőségek végtelen mezejét. Igenis képesek vagyunk átlépni vélt korlátaink határain. Ezeket a határtalan lehetőségeket úgy érhetjük el, hogy olyan tudatot alakítunk ki magunkban, amely egybeolvad az egyetemes elmével, s azáltal a tudatfeletti síkjára lép. Ez az erő teszi lehetővé számunkra azt, hogy radikális eredményeket érjünk el a gyógyulás és az átalakulás terén. A tudatosság első három szempontja tevékenységeket jelent, azaz a „cselekvés” állapotát. 

A tudatfeletti az egyetlen olyan elmeállapot, amikor az akaratunk átadja magát a dolgok univerzális valójának. Korlátozott, véges tudásunktól elszakadva képesek vagyunk hozzáférni az Univerzum végtelen bölcsességéhez. Itt nem léteznek az emberi akarat által meghúzott korlátok. Az Univerzumban két ősi energia létezik. A teremtés és a rombolás. Ezek nemcsak a fizikai világban ismerhetők fel, amelyben élünk, hanem bármilyen energetikai formában megjelenhetnek. Ez azt jelenti, hogy minden cselekedet vagy kreatív, vagy romboló lehet. Idetartozik a gondolkodás is. Valójában minden gondolat vagy teremtő, vagy romboló erőt hoz létre. 
Leghatalmasabb teremtőerőink a lelkünk legmélyebb bugyraiban vannak eltemetve. Lelkünk a lényünk forrása, s elválaszthatatlanul kapcsolódik a kollektív Univerzális tudathoz. A tudatfeletti hozzáférést enged ehhez a korlátlan teremtőerőhöz, amely mindannyiunkban ott lakozik. A felsőbb tudatosság, az ébrenlét ápolásával és hozzá igazodva új világkultúrát vagy ethoszt hozhatunk létre: a csodák ethoszát. Kizárólag lelkünk tudatfelettijének kibontakozása révén fedezhetjük fel a csodák útját. A tudatfeletti hatalmának valódiságát gyakran vizsgálta a tudomány is, s az egyre növekvő bizonyítékok mind azt mutatják, hogy a benne lakozó erő valóban csodálatos.

1982-ben dr. Herbert Benson több tanulmányt is végzett,amelyek a tudatfeletti hatásait vizsgálták. Az egyik tanulmány,amelyet a Harvard Orvosi Egyetem is támogatott, a tibeti szerzetesek tudatfeletti képességeinek megfigyelését tűzte ki célul, amikor azok egy Tummo jógának nevezett különleges meditációban vettek részt. Erről a hatékony meditatív gyakorlatról úgy vélik, hogy a szerzetesek olyan koncentrált erőt tudnak létrehozni általa, amely képes megszárítani frissen mosott, nedves ruháikat, még fagyos kolostoraikban is. A szerzetesek átmosták a ruháikat, Benson csapata pedig 9,4 Celsius-fokos beltéri hőmérsékletet rögzített. A szerzetesek lótuszülésbe helyezkedtek, és elkezdték a tudatmódosító jógagyakorlatot. Öt percen belül a csapat azt vette észre, hogy a kamera lencséi bepárásodtak, s folyamatosan törölgetniük kellett a párát. A tudósok arról számoltak be, hogy a kísérlet kezdetétől számított mindössze harminc percen belül a szerzetesek és ruháik is teljesen megszáradtak és felmelegedtek. A tibeti szerzetesek tudják, hogy a korlátlan hatalom a tudat és az Univerzális elme egyesülésének közvetlen eredménye. Tudatában vannak, hogy a tudatfeletti energia áramlása révén hozzáférést nyerhetnek a normális, fizikailag elfogadott valóságon túli transzcendens élményekhez. Gyakorlás révén a tökéletes üresség megteremtésének mestereivé váltak, ami egy nyitott vákuum, melybe szakadatlanul árad a végtelenség. Ez az áramlás a tudatfeletti természetes mellékterméke. A dolgok tudatfeletti valója elsősorban akkor nyilvánul meg, amikor az egyetemes egység révén korlátlan hatalomhoz kapunk hozzáférést. Mindannyian az egységes Univerzum részei vagyunk, s egy egységes, egyetemes energia végtelen forrásán osztozunk. Függetlenül attól, hogy hozzáférünk-e ehhez az erőhöz, továbbra is van egy fontos döntés, amelyet mindegyikünknek meg kell hoznunk. Ragaszkodunk-e ahhoz, hogy a saját akaratos egónk véges tartalékaiból merítsünk energiát? Vagy pedig a végtelen Univerzum végtelen forrásából merítünk inkább? 

A tibeti szerzetesekhez hasonlóan, megtanulhatjuk összekötni a személyes elmét az isteni Univerzális elmével, s így hozzáférhetünk annak kimeríthetetlen erőforrásaihoz. Az isteni Univerzális elme természetes, jóindulatú erő – bőséges és kifogyhatatlan. Emberi akarattal nem generálható és nem állítható elő. Csak a legmagasabb tudatállapot elérésével lehet megszerezni.
Közzétette: www.fenyorveny.hu 
Ha tetszett a cikk, oszd meg ismerőseiddel is, még több érdekességért, képért és videóért pedig látogass el FACEBOOK oldalunkra! Csatlakozz PINTERESTÜNKHÖZ és INSTAGRAMMUNKHOZ is! Vagy iratkozz fel a napi HÍRLEVÉLRE, hogy ne maradj le a friss hírekről!


Dr.Marc D.Mincolla: A csodák útja
Share To:

Post A Comment: