A legtöbb ember sosem hallotta azt, hogy körülöttünk minden energiából áll, különböző szinteken rezeg, amitől más lesz a megjelenése, az íze, a...

A legtöbb ember sosem hallotta azt, hogy körülöttünk minden energiából áll, különböző szinteken rezeg, amitől más lesz a megjelenése, az íze, a szaga és a tapintása. Egy olyasmiben élünk, amit én „legóuniverzumnak” szoktam nevezni. Ha esetleg valaki egy barlangban élt (vagy esetleg sosem volt köze gyerekekhez), a legó apró, műanyag építőkockákból áll, amelyek különböző színűek, formájúak és méretűek. Ha valaki járt már a Legoland vidámparkban, az tudja, hogy ezekből a kicsiny műanyag építőkockákból az elefánttól a felhőkarcolóig bármit fel lehet építeni. 
Az univerzumunk is kis építőkockákból épül fel, amelyeket szubatomi részecskéknek neveznek. Ezek valójában egyáltalán nem részecskék, de gondolhatunk úgy rájuk, mint a vibráló energia végtelenül parányi egységeire. Ha elegendőt összeteszünk ezekből az apró energiákból, megkapunk egy atomot. Ahogyan a legó esetében is, ezeknek a parányi energiáknak a különböző elrendezése különböző elemek, például hidrogén, szén, titánium stb. atomjait hozzák létre. És ismét, mint a legónál, a különböző atomokból a fehérjék, zsírok, szénhidrátok stb. molekuláit hozhatjuk létre. Vagyis minden, amit látunk magunk körül, és a szó szoros értelmében minden, ami létezik, legyen az növény, állat, ásvány, gáz, folyadék, szilárd anyag vagy akármi más, ezekből a kicsiny építőkockákból épül fel, és energiából áll.
Közzétette: www.fenyorveny.hu 
Ha tetszett a cikk, oszd meg ismerőseiddel is, még több érdekességért, képért és videóért pedig látogass el FACEBOOK oldalunkra! Csatlakozz PINTERESTÜNKHÖZ és INSTAGRAMMUNKHOZ is! Vagy iratkozz fel a napi HÍRLEVÉLRE, hogy ne maradj le a friss hírekről!


Dr.Bradley Nelson
Share To:

Post A Comment: