Biztosan hallottuk azt a régi mondást, hogy „úgy ismerem, mint a tenyeremet”. Azonban valójában mennyire ismerjük a kezünket? Vessünk rá egy...

Biztosan hallottuk azt a régi mondást, hogy „úgy ismerem, mint a tenyeremet”. Azonban valójában mennyire ismerjük a kezünket? Vessünk rá egy pillantást! A szemünkkel a bőrünk felületét látjuk a maga ráncaival, a körmökkel és a kis szőrszálakkal. Ebből a nézőpontból pontosan tudjuk, hogyan néz ki a kézfejünk. Ha azonban felnagyítjuk egy mikroszkóp alatt, nem ugyanazt a bőrt és redőket fogjuk látni, amelyeket megszoktunk. Ehelyett azt is gondolhatjuk, hogy egy idegen bolygó felületét nézzük, amelyet völgyek és dombok tarkítanak. 
Állítsuk át a mikroszkópot húszezerszeres nagyításra, és a bőrünket nyüzsgő sejtek halmazaként szemlélhetjük. Ha még jobban felnagyítjuk, molekulákat látunk, a következő nagyításban pedig atomokat, amelyek a molekulákat alkotják. Ha ezeket az atomokat is felnagyítjuk, megpillanthatjuk a szubatomi energiafelhőket, amelyek az atomokat alkotják – az elektronokat, protonokat, neutronokat és más szubatomi részecskéket. Ez még mindig a kézfejünk, de egyáltalán nem hasonlít arra a kézre, amelyet ismerünk. 
Ha most ránézünk, a kezünk szilárdnak látszik. Ha rácsapunk az asztalra, jól hallható, valós hangot ad. Lehet, hogy a kezünk szilárdnak tűnik, de valójában rengeteg üres tér van benne. Szubatomi szinten hatalmas távolságok vannak minden keringő elektron között. Az atomok 99,99999999 százalékban üres terek. Vagyis a kezünk 99,99999999 százalékban üres térből áll. Ha el tudnánk távolítani az összes üres teret ezekből az atomokból, a kezünk olyan kicsiny lenne, hogy csak mikroszkóppal láthatnánk. Virtuálisan eltűnne, annak ellenére, hogy a súlya ugyanannyi maradna, és ugyanannyi atomot tartalmazna. 
Némi időbe beletelhet ennek a megértése. A kezünk szilárdnak tűnik, de valójában folyamatosan vibráló tartós energiából áll. A fizikusok mostanra megértették, hogy az úgynevezett szubatomi részecskék, amelyek az atomokat alkotják, valójában nem is részecskék. Az atom tartalmát ehelyett „energiaegységben” mérik, mert ez sokkal pontosabb.
Közzétette: www.fenyorveny.hu 
Ha tetszett a cikk, oszd meg ismerőseiddel is, még több érdekességért, képért és videóért pedig látogass el FACEBOOK oldalunkra! Csatlakozz PINTERESTÜNKHÖZ és INSTAGRAMMUNKHOZ is! Vagy iratkozz fel a napi HÍRLEVÉLRE, hogy ne maradj le a friss hírekről!


Dr.Bradley Nelson: Emotion Code
Share To:

Post A Comment: