E gyakorlat során teljesen nyilvánvalóan észlelheted kapcsolatodat a földdel. Felismered, hogy - hasonlóképpen mint a fa - a természet részét képezed.

E gyakorlat során teljesen nyilvánvalóan észlelheted kapcsolatodat a földdel. Felismered, hogy - hasonlóképpen mint a fa - a természet részét képezed. Neked is vannak gyökereid, amelyekkel állandó kapcsolatban állsz a földdel és amelyek megtartanak az erős széllökések alkalmával és szilárdan fenntartanak a földön az élet fellendülései és az alá-süllyedései során és biztonságot nyújtanak nektek.

Affirmáció

Olyan vagyok mint a gyökereivel mélyen a földbe hatoló fa.

A gyakorlat lefolytatása

Először saját magad masszírozd meg a talpaidat, tehát figyelmed irányuljon a lábaidra és nyíljanak meg annak csakrái. Ülj kényelmesen a földön és lassan vedd a kezeidbe mindkét lábadat. Lélegzésed folytán hagy áramoljon keresztül energia kezedtől a lábadig és végtagjaidat kényeztesd el finom érintésekkel, simogatásokkal és nyomogatásokkal. Érezd bele magad lábaid helyzetébe és add meg nekik, amire szükségük van. Mindkét lábad álljon szilárd kapcsolatban a földdel. Tested lazuljon el és a térdek könnyedén hajoljanak meg.
Állj egyenesen és fordítsd figyelmedet a belsődre. Képzelőerőddel koncentrálj a kedvenc fádra. Milyen ez a fa? Hogyan néz ki? Vajon nagy, kicsi, magas vagy alacsony, vannak-e levelei, virágai vagy éppen gyümölcstől roskadozik? Ezt a fát belső szemed előtt nagyon pontosan vizualizáld. Hagyj elég időt arra, hogy a képzeletedben teljes mértékben azonosulhass ezzel a fával.
Most fordítsd figyelmedet a lábaidra és képzeld el, hogy belőlük fokozatosan fagyökerek kezdenek el kinőni. Lehetséges, hogy egy kicsit változtatnod kell lábaid tartásán vagy a testtartásodon. A fa gyökerei hagy hatoljanak a földbe és ezáltal adj nekik olyan teret és erőt, amelyre éppen szükségük van. Bizonyára úgy érzed magad mint a fa.
Észleld gyökereid és a különböző földrétegek kapcsolatát, az új szilárdságot és annak bizonyosságát, amely a föld gyökereiből beléd hatol. Lehetséges, hogy még néhány kicsiny és új vagy egészen erős gyökérre lesz szükséged, hogy megérezhesd a földdel való teljes kapcsolatodat.
Amennyiben teljes kapcsolatot élvezel a fa saját gyökereivel, akkor képzeld el, hogy lágy szellő lengedez. A fa lassan elkezd hajladozni a szélben, a levelek susognak és te ebben a szélben ide-oda kezdesz el hajlongani. Ugyanakkor mindkét lábaddal verj gyökeret a földben. A szél ritmusára mozgasd a karjaidat, kezeidet, fejedet, tested felső felét és a csípődet.
Képzeld el, hogy a szél felerősödik. A faágak és a levelek gyorsabban kezdenek el mozogni, éppen úgy mint a te tested. Add át magadat ennek a mozgásnak és mindeközben mindkét lábbal állj szilárdan a földön. Észleld, milyen a fa viharban és észleld, milyen biztonságot nyújtanak a gyökerek.
Lassan alábbhagy a szél ereje és egyidejűleg a mozdulataid is kifinomultabbá válnak. Most teljesen nyugodtan és szilárdan állsz a helyeden, mint a kezdetekben. Még egy pillanatig érezd azt, hogy fa vagy. Majd menj keresztül a helyiségen és figyeld meg, hogy most mit érzel a testedben. Milyennek tűnik a környezeted? Ha a kedved úgy tartja, akkor lerajzolhatod a „saját" fádat gyökerekkel, ágakkal és levelekkel.

Megjegyzés
Ezt a gyakorlatot partnereddel és partnernőddel egyaránt végrehajthatod. Eközben a szél szerepe az ellenpárodra hárul. Óvatosan érintsd meg, minek folytán először lassan, majd kezeid által egyre erősebb mozgásba lendül.
Közzétette: www.fenyorveny.hu 
Ha tetszett a cikk, oszd meg ismerőseiddel is, még több érdekességért, képért és videóért pedig látogass el FACEBOOK oldalunkra! Csatlakozz PINTERESTÜNKHÖZ és INSTAGRAMMUNKHOZ is! Vagy iratkozz fel a napi HÍRLEVÉLRE, hogy ne maradj le a friss hírekről!


Csakra gyógyászat
Share To:

Post A Comment: