Villámcsapás következtében megsérült a Rio de Janeiro fölé magasodó hatalmas Krisztus-szobor, a brazil metropolis egyik nevezetes idegenforgalmi...


Villámcsapás következtében megsérült a Rio de Janeiro fölé magasodó hatalmas Krisztus-szobor, a brazil metropolis egyik nevezetes idegenforgalmi látványossága.
Az illetékes tisztségviselők közlése szerint a 38 méteres szobor a várost csütörtökön sújtó viharban veszthette el jobb hüvelykujjának egy részét, írta az MTI.
Villám csapott a riói Krisztusba
Osmar Raposo atya, aki a riói érsekségen a modern világ hét csodája közé sorolt Megváltó Krisztus fenntartásáért felelős, elmondta, hogy a szobrot még februárban helyreállítják. Szavai szerint jelentős tartalékaik vannak abból a fajta kőből, amelyből a műalkotást 1931-ben eredetileg megépítették.A brazil Globo televízió helikopteres felvételeket is feltett G1 nevű honlapjára, amelyen látszik, hogy hiányzik a Corcovado-hegy tetején álló, több mint 700 méterrel a híres riói strandok fölé magasodó Krisztus hüvelykujjának egy darabja.A brazil űrkutatási intézet azt közölte, hogy több mint 40 ezer villámlás cikázott át Rio állam egén a háromórás csütörtöki felhőszakadásban, amelynek következtében számos fa dőlt ki, és víz alá került Rio de Janeiro több utcája. A tárt karú Krisztust ábrázoló szobrot 2010-ben négymillió dollárból (csaknem egymilliárd forint) újították fel.
Villám csapott a riói Krisztusba
Közzétette: www.fenyorveny.hu 
Ha tetszett a cikk, oszd meg ismerőseiddel is, még több érdekességért, képért és videóért pedig látogass el FACEBOOK oldalunkra! Csatlakozz PINTERESTÜNKHÖZ és INSTAGRAMMUNKHOZ is! Vagy iratkozz fel a napi HÍRLEVÉLRE, hogy ne maradj le a friss hírekről!index
Share To:

Post A Comment: