Válaszd ki a hegyet, amit meg akarsz mászni Ne hagyd, hogy mások véleménye vezessen, amikor olyanokat hallasz, hogy "ez szebb" vagy "az könnyebb". Sok energiádba és lelkesedésedbe fog kerülni, hogy elérd a célod, úgyhogy egyedül te vagy a felelős érte, és biztosnak kell lenned a dologban....

Válaszd ki a hegyet, amit meg akarsz mászni
Ne hagyd, hogy mások véleménye vezessen, amikor olyanokat hallasz, hogy "ez szebb" vagy "az könnyebb". Sok energiádba és lelkesedésedbe fog kerülni, hogy elérd a célod, úgyhogy egyedül te vagy a felelős érte, és biztosnak kell lenned a dologban.

Tudd, hogyan közelítsd meg
A hegyet sokszor messziről látjuk: szép, érdekes, tele van kihívásokkal. De amikor meg akarjuk közelíteni, mi történik? Utak veszik körül, erdők állnak közéd és úti célod közé, és ami a térképen egyszerű volt, a valóságban bonyolulttá válik. Próbálj ki minden utat, ösvényt, és a végén odaérsz a meghódítandó csúcs elé.

Tanulj attól, aki már járt ott
Bármilyen kivételesnek gondolod is magad, mindig akad valaki, akinek ugyanazok voltak az álmai, és olyan nyomokat hagyott maga után, amelyek megkönnyítik az előrejutást: helyeket, ahova a kötelet erősítheted, ösvényeket, letört gallyakat. A mászás a tiéd, a felelősség is, de ne feledd, hogy mások tapasztalata sokat segíthet.

Közelről nézve legyűrhetők a veszélyek
Amikor elkezded megmászni álmaid hegyét, figyelj a környezetedre. Természetesen vannak szakadékok. Vannak alig észrevehető repedések. Vannak kavicsok, amelyeket olyan simára csiszoltak az időjárás viszontagságai, hogy csúsznak, mint a jég. De ha mindig tudod, hova teszed a lábad, észreveszed a csapdákat, és ki tudod kerülni őket.

A táj változik, ezt használd ki
Persze, kell, hogy legyen egy cél a fejedben: följutni a csúcsra. De ahogy haladsz fölfelé, egyre több dolgot láthatsz, és semmibe nem kerül néha megállni és élvezni a kilátást. Minden meghódított méterrel egyre messzebb látsz, és ezt ki kell használnod, hogy olyan dolgokat fedezhess föl, amiket addig nem vettél észre.

Tiszteld a tested
Csak az tud megmászni egy hegyet, aki megadja a testének azt a figyelmet, amit megérdemel. Annyi idő áll a rendelkezésedre, amit az élet megenged, menj hát, és ne követeld azt, amit nem kaphatsz meg. Ha túl gyorsan mész, elfáradsz, és félúton feladod. Ha túl lassan mész, rád esteledhet és eltévedsz. Élvezd a tájat, a források vizét és a gyümölcsöket, mert a természet nagylelkű, de haladj tovább.

Tiszteld a lelked
Ne ismételgesd egész idő alatt, hogy "megcsinálom". A lelked már úgyis tudja ezt. Inkább arra használná a hosszú gyaloglást, hogy gyarapodjon, végignyúljon a horizonton, fölérjen az égig. A megszállottság egyáltalán nem segít a célod elérésében, csak elveszi a hegymászás örömét. De figyelem: azt se ismételgesd, hogy "ez nehezebb, mint gondoltam", mert ezzel elveszíted a belső erődet.

Készülj úgy, hogy a tervezettnél egy kilométerrel többet gyalogolsz
A csúcsra vezető út mindig hosszabb, mint gondolnád. Ne áltasd magad: eljön az a pillanat, amikor kiderül, hogy az, ami közelinek látszott, még nagyon messze van. De mivel te felkészültél a továbbhaladásra, ez már nem okoz igazi gondot.

Örülj, amikor fölérsz a csúcsra
Sírj, tapsolj, kiáltsd világgá, hogy sikerült, engedd, hogy a szél odafönt ( mert odafönt mindig fúj a szél ) kitisztítsa az elmédet, nyisd ki a szemed, porold le a szíved. De jó érzés, mert ami nemrég még csak álom volt, távoli ábránd, most már életed része, mert sikerült.

Tegyél fogadalmat
Használd ki, hogy fölfedeztél egy olyan erőt, amit nem ismertél, és fogadd meg magadban, hogy mostantól életed végéig használni fogod. Ha gondolod, ígérd meg azt is, hogy egy másik hegyet is megmászol, és új kalandra indulsz.

Meséld el a történeted
Igen, meséld el a történeted. Oszd meg a tapasztalataidat. Mondd el mindenkinek, hogy lehetséges, és mások is felbátorodnak, hogy szembenézzenek a saját hegyükkel.
Közzétette: www.fenyorveny.hu 
Ha tetszett a cikk, oszd meg ismerőseiddel is, még több érdekességért, képért és videóért pedig látogass el FACEBOOK oldalunkra! Csatlakozz PINTERESTÜNKHÖZ és INSTAGRAMMUNKHOZ is! Vagy iratkozz fel a napi HÍRLEVÉLRE, hogy ne maradj le a friss hírekről!
Share To:

Post A Comment: