Ha képzeletünkben vagy akár a valóságban elibénk raknának egy kis kosarat, majd útnak indulhatnánk sorba járni egy piac kofasorait, akik különféle gyümölcsöket és zöldségeket kínálnak, vajon melyekre esne választásunk, pusztán a színük alapján? A harsogó piros almára, vagy a napsárga körtére, esetleg a vadító zöld salátára vagy a hamvaskék szilvára? Állítólag e négy szín: piros, sárga, kék, zöld együttes választása kiegyensúlyozott, elégedett személyre vall, aki megvalósította önmagát (vagy legalábbis tudja, hogy mit akar) és boldog.

Ha képzeletünkben vagy akár a valóságban elibénk raknának egy kis kosarat, majd útnak indulhatnánk sorba járni egy piac kofasorait, akik különféle gyümölcsöket és zöldségeket kínálnak, vajon melyekre esne választásunk, pusztán a színük alapján?
A harsogó piros almára, vagy a napsárga körtére, esetleg a vadító zöld salátára vagy a hamvaskék szilvára?
Állítólag e négy szín: piros, sárga, kék, zöld együttes választása kiegyensúlyozott, elégedett személyre vall, aki megvalósította önmagát (vagy legalábbis tudja, hogy mit akar) és boldog.

A négy szín pedig a következő tulajdonságokat takarja:
piros: önbizalom
kék: elégedettség
zöld: önbecsülés
Töltekezzünk színekkel avagy tudatos színevés
sárga: belső szabadság

Ha a fentieket olvasva úgy véljük, hogy híján vagyunk ezek valamelyikének, akkor vessük be a színterápiát és együnk színeket!

Piros: a tűz színe.
Tettvágy, öntudatosság, kitartás, erő, fáradhatatlanság kapcsolódik hozzá.
Negatív esetben viszont az ingerültség.
Ez a szín mindent mozgásba lendít és fenntartja az áramlást, olyan akár a keringő vér.
A fáradtság, lustaság ellenszere. Ha nehezen indulunk be reggelente vagy híján vagyunk a tetterőnek, akkor válogassunk a piros színű gyümölcsök, zöldségek közül: eper, málna, ribizli, cseresznye, meggy, alma, hónapos retek, paradicsom, cékla…

Kék: a nyugalom színe
A megnyugvás, megelégedettség, biztonság képviselője.
Stressz és túlhajszoltság esetén  válasszuk a következőket:
kék szőlő, szilva, áfonya, lila káposzta, padlizsán

Töltekezzünk színekkel avagy tudatos színevésZöld: a belső stabilitás, kitartás, nyugalom, visszafogottság, megfontoltság,  önbecsülés színe.
Ha kételkedünk önmagunkban, akkor menjünk ki a természetbe és gyűjtsük be az ehető zöld leveles növényeket és készítsünk belőlük salátát. A tavasz első növénykéi: a fiatal gyermekláncfű levele, a tyúkhúr, majd őket követi: a zöldborsó, zöldbab, cukkini.

Sárga: vidítólag, felszabadítólag hat ránk, a szabadság és kibontakozás színe.
Töltekezzünk színekkel avagy tudatos színevésA szellemi munka szárnyalását kitűnően elősegíti, serkenti az életörömöt és az érzések szabadabb áramlását.
Ha ennek híján vagyunk, akkor sárgarépa, sütőtök, citrom, körte, banán, ringló és barack kerüljön a tányérunkra.
Az ételeken kívül a színek a dekorációban is visszaköszönhetnek, például a szalvéta, a függöny, a tányér színében vagy akár a virágokban…
Ha a fentieket olvasva úgy véljük, hogy híján vagyunk ezek valamelyikének, akkor vessük be a színterápiát és együnk színeket!
Közzétette: www.fenyorveny.hu 
Ha tetszett a cikk, oszd meg ismerőseiddel is, még több érdekességért, képért és videóért pedig látogass el FACEBOOK oldalunkra! Csatlakozz PINTERESTÜNKHÖZ és INSTAGRAMMUNKHOZ is! Vagy iratkozz fel a napi HÍRLEVÉLRE, hogy ne maradj le a friss hírekről!


lettudatos.com
Share To:

Post A Comment: