Andrew Fentem angol tervező munkája ez a roppant egyszerűnek látszó kocka ami egy érintőképernyő és egy számítógép ötvözete, amivel lehetővé válik...

Andrew Fentem angol tervező munkája ez a roppant egyszerűnek látszó kocka ami egy érintőképernyő és egy számítógép ötvözete, amivel lehetővé válik pl. egy digitális Rubik kocka használata is akár. De más kocka alapú logikai játékokra vagy csak sima játéknak is kiváló. 
A kockát első ránézésre akár össze is lehetne keverni valami olcsó, villogó kínai vásárfiával, de hamar elillan ez az illúzió: a Fentix Cube belsejében olyan technológia rejtőzik, amely az iPhone-t és a Nintendo Wiit is világsikerre vitte. Egy nagy kapacitású akkumulátor és a fényt biztosító LED-sorok mellett a kocka három gyorsulásmérőt (accelerométert) rejt, melyek a mozgást, gravitációt, billenéseket érzékelik, ezen kívül minden oldal érintésérzékelő szenzorokkal van ellátva. Első érintésre szerelem lehet a Fentix Cube.
A kockába féltucatnyi játékot programoztak, például egy PacMan inspirálta labirintus-játékot, vagy a klasszikus, forgatós Rubik-kocka játékot, de az érintés, fény és a három dimenzió kombinációja adta lehetőség a feltaláló szerint határtalan lehetőséget rejt. Andrew Fentem a BBC-nek nyilatkozva azt mondta, azért gondolta ki a kockát, mert elszomorította a mai elektronikus játékok piacán tapasztalt gyenge színvonal. Andrew Fentem korábbi munkáit, installációit a londoni Kinetica múzeumban lehet megnézni.

Közzétette: www.fenyorveny.hu 
Ha tetszett a cikk, oszd meg ismerőseiddel is, még több érdekességért, képért és videóért pedig látogass el FACEBOOK oldalunkra! Csatlakozz PINTERESTÜNKHÖZ és INSTAGRAMMUNKHOZ is! Vagy iratkozz fel a napi HÍRLEVÉLRE, hogy ne maradj le a friss hírekről!hir24
Share To:

Post A Comment: