Ha az alkotó vizualizációt akarod felhasználni arra, hogy megteremtsd, amit szeretnél az életedben, készségesen kell tudnod elfogadnia legjobbat, amit az élet kínál neked - ami „javadra" van. Különösnek tűnhet, de sokunknak jelent nehézséget elfogadni azt a lehetőséget, hogy megkaphatjuk az élettől, amit szeretnénk. / Teremtő képzelet/Vizualizáció: Fogadd el, ami javadra van ~ Shakti Gawain, spirituális tanítások, spiritualitás, teremtés, teremtő képzelet, tudatos teremtés, vizualizáció, fényörvény,

Teremtő képzelet/Vizualizáció: Fogadd el, ami javadra van
Ha az alkotó vizualizációt akarod felhasználni arra, hogy megteremtsd, amit szeretnél az életedben, készségesen kell tudnod elfogadnia legjobbat, amit az élet kínál neked - ami „javadra" van.
Különösnek tűnhet, de sokunknak jelent nehézséget elfogadni azt a lehetőséget, hogy megkaphatjuk az élettől, amit szeretnénk. Ez általában abból ered, hogy valahol mélyen azt érezzük, nem érdemeljük meg a jót, s ez egészen kis korunkban alakult így ki. Az alapvető hiedelem valahogy így hangzik: 
„Valójában nem vagyok jó (szeretetre méltó, jót érdemlő személy), így nem érdemlem meg, hogy a legjobbat kapjam."
Ez a hiedelem gyakran keveredik más, gyakran ellentmondó érzésekkel, hogy tökéletesen jó és jóra érdemes vagy. De ha úgy találod, hogy bármilyen nehézséged adódik, amikor elképzeled magad a lehet legcsodálatosabb körülmények között, vagy ilyen gondolataid merülnek fel: 
„Én soha nem kaphatnám meg azt" vagy „Velem ez biztosan nem történhet meg", akkor jó, ha alaposan szemügyre veszed én-képedet.

Én-képed az, ahogyan látod magad, ahogyan érzel magaddal kapcsolatban. Ez gyakran összetett és többsíkú. Hogy kapcsolatba kerülhess én-képed különböz aspektusaival, kérdezz ilyeneket magadtól: „Hogyan érzek most magammal kapcsolatban?" 
Tedd ezt többször is napközben, más és más helyzetekben, és csak azt figyeld, hogy a különböző időpontokban milyen gondolataid és képeid vannak magadról.
Érdekes dolgok derülnek ki, ha kapcsolatot teremtesz fizikai én-képeiddel, ha felteszed ezt a kérdést: „Most milyennek látom magam?" 
Ha úgy találod, suta, csúnya, kövér, csontos, túl nagy, túl kicsi vagy bármi egyéb vagy, akkor lehet, hogy ez a kulcsa, miért is nem szereted magad eléggé ahhoz, hogy megadd magadnak, amit valójában érdemelsz - a legjobbat. Gyakran megdöbbenve fedezem fel, hogy mennyi gyönyörű, vonzó ember gondol magára mint csúnyára, érdemtelenre, akinek nem jár semmi jó.
A megerősítések és az alkotó vizualizáció csodálatos módszerek arra, hogy pozitívabb és magunkat jobban szerető én-képet alakítsunk ki.
Ha egyszer már felfedezted, milyen módon nem szereted magad, ragadj meg minden alkalmat arra, hogy pozitív, elismerő, szerető dolgokat mondj magadnak. Vedd észre, mikor vagy gondolatban kemény vagy kritikus önmagaddal, és tudatosan igyekezz kedvesebb és elismerőbb lenni. Úgy találod majd, ez rögtön segít abban is, hogy több szeretetet adhass másoknak is.
Gondolj néhány különleges tulajdonságra, melyeket valóban díjazol magadban. Ahogy szeretheted egy jó barátodat akkor is, ha világosan látod hibáit és hiányosságait, éppen úgy szeretheted magad pontosan olyannak, amilyen vagy, miközben tisztában vagy azzal, milyen területeken kell még fejldnöd. Ha ez sikerül, valóban csodálatos érzésben lesz részed, amely igazi csodákat tud létrehozni életedben.

Mondd magadban ezeket:
Gyönyörű és szeretetre méltó vagyok.
Kedves és szeretetteli vagyok, és sok megosztanivalóm van másokkal.
Tehetséges, intelligens és kreatív vagyok.
Napról napra vonzóbb vagyok. A legjobbat érdemlem az életben.
Nagyon sokat tudok adni, és ezt mindenki észreveszi.
Szeretem a világot, és a világ szeret engem.
Hajlandó vagyok boldog és sikeres lenni.

Vagy használhatsz bármely más megerősítést, amely megfelel és segít neked.
Gyakran nagyon hatásos, ha az ilyen megerősítéseket egyes szám második személyben fogalmazod, saját nevedet használva persze:
XY, te egy csodálatos és érdekes ember vagy.
Nagyon szeretlek.
vagy:
John, te olyan meleg és szeretetteli vagy.
Az emberek ezt tényleg értékelik benned.
Ha így beszélünk közvetlenül magunkhoz, az azért rendkívül hatásos, mert negatív én-képünk nagy része abból származik, hogy egészen kicsi korunkban mások mindenféle módon megpróbáltak meggyőzni minket arról, hogy rosszak vagyunk, buták, vagy nem felelünk meg különböző elvárásoknak.
Próbáld magad elé képzelni magad, amilyen pontosan csak tudod, és gondolj arra, hogy szeretetet adsz magadnak, ugyanúgy, ahogy valaki másnak adtál, akit szeretsz. Úgy is gondolhatsz erre, mintha a benned levő szülő nyújtana szeretetet és elismerést a benned lévő gyermeknek. Mondd ezt magadnak:
Szeretlek. Nagyon szép ember vagy. Becsülöm érzékenységedet és egyenességedet.
Az alkotó vizualizáció nagyon jó módszer, ha úgy érzed, valamilyen fizikai problémád van, és ezen akarsz dolgozni. Például, ha úgy érzed, túl kövér vagy, akkor egyszerre két dolgod van:
A megerősítések és szeretetenergia segítségével gyakorold, hogyan szeretheted és becsülheted magad olyannak, amilyen most vagy.
Az alkotó vizualizáció és a megerősítések segítségével alakítsd magad olyanná, amilyen szeretnél lenni - karcsú, fitt, egészséges és boldog. Ezek a módszerek rendkívül hatásosak valódi változások létrehozásában.
Ugyanezt a két módszert lehet alkalmazni, ha bármilyen jellegű „problémád" van azzal, amilyennek látod magad.
Ne felejtsd el, minden egyes pillanatban egy új ember vagy. Minden nap egy új nap, és mindegyik új lehetség arra, hogy felfedezd azt a csodálatos, szeretetteli és szeretetre méltó embert, aki valójában vagy...
Én-képed fejlesztésének kiegészítéseképpen nagyon sokat jelent, ha olyan megerősítéseket végzel, amelyek segítenek abban, hogy kinyílj az univerzum felé, és elfogadd annak jó mivoltát.
Például:
Nyitott vagyok a bőséges univerzum áldásainak fogadására.
Mindenféle jó könnyedén és erőlködés nélkül jut el hozzám (a „mindenféle jó" behelyettesíthető bármivel: szeretet, jólét, kreativitás, egy tökéletes kapcsolat).
Elfogadom az itt és most hozzám áramló javakat.
A legjobbat érdemlem, és a legjobb jön most el hozzám. Minél többet adok, annál többet adhatok.

Íme egy meditáció, amelyet önbecsülésed fejlesztésére végezhetsz, és növelheted vele azt a képességedet, hogy kezeld azt a szeretetet és energiát, amelyet az univerzum bármikor lelkesen küld feléd.

Meditáció saját magad elismerésére


Képzeld el magad egy teljesen hétköznapi szituációban, és képzelj oda még valakit (lehet ismerős vagy idegen is), aki nagy szeretettel és csodálattal néz rád, és valami olyanról beszél neked, amit tényleg szeretnek benned az emberek. Most képzelj el még néhány embert, akik odajönnek és egyetértenek azzal, hogy te igazán csodálatos ember vagy. (Ha mindez zavarba hoz, csak képzeld el újra és újra.) Képzeld el, hogy egyre több és több ember jön, és hatalmas szeretettel és tisztelettel a szemükben néznek rád. Lásd magad egy felvonuláson vagy egy színpadon, rengeteg éljenző és tapsoló ember vesz körül, mindannyian szeretnek és elismernek téged. Halld a tapsot újra és újra. Állj fel, és hajolj meg, és köszönd meg nekik segítségüket és a megbecsülést.
Néhány megerősítés önmagad elismerésére:
Szeretem és elfogadom magam pontosan olyannak, amilyen vagyok.
Nem kell, hogy kedvében próbáljak járni bárkinek.
Szeretem magam, és ez az, ami számít.
Nagyon tetszem magamnak más emberek jelenlétében is.
Szabadon, tökéletesen és könnyedén fejezem ki magam.
Erős, szeretetteli és kreatív ember vagyok.
Közzétette: www.fenyorveny.hu 
Ha tetszett a cikk, oszd meg ismerőseiddel is, még több érdekességért, képért és videóért pedig látogass el FACEBOOK oldalunkra! Csatlakozz PINTERESTÜNKHÖZ és INSTAGRAMMUNKHOZ is! Vagy iratkozz fel a napi HÍRLEVÉLRE, hogy ne maradj le a friss hírekről!
Shakti Gawain: Teremtő képzelet
Share To:

Post A Comment: