Íme, példaként itt egy gyakorlat az alkotó vizualizáció alapmódszerének kipróbálására: Először gondolj valami olyasmire, amit szeretnél. Ehhez a gyakorlathoz valami egyszerűt válassz, amiről úgy gondolod, hogy könnyen elérheted..... / Egyszerű gyakorlat az alkotó vizualizációban ~ teremtő képzelet, képzelet, teremtés, tudatos teremtés, vizualizáció, fényörvény, spiritualitás, spirituális tanítások, hírek, csodák,

Íme, példaként itt egy gyakorlat az alkotó vizualizáció alapmódszerének kipróbálására:
Először gondolj valami olyasmire, amit szeretnél. Ehhez a gyakorlathoz valami egyszerűt válassz, amiről úgy gondolod, hogy könnyen elérheted. Lehet ez egy olyan tárgy, amit szeretnél megszerezni, egy olyan esemény, ami szeretnéd, hogy megtörténjen, egy olyan helyzet, amelyben szeretnéd elképzelni magadat, vagy egy olyan körülmény az életedben, amelyen szeretnél javítani.

Helyezkedj el kényelmesen - akár ülve vagy fekve - egy csendes helyen, ahol senki nem fog zavarni. Teljesen lazítsd el a testedet a lábujjaidtól kezdve lassan felfelé haladva egészen a fejtetődig. Gondolj arra, hogy szépen, egymás után, testedben minden izom ellazul, engedd, hogy mindenféle feszültség kiáramoljon a testedből. Lélegezz mélyen és lassan, a hasadból. Lassan számolj visszafelé tíztől egyig, érezd, hogy minden egyes számolásnál egyre jobban és jobban ellazulsz. Amikor már úgy érzed, hogy teljesen ellazultál, próbáld meg elképzelni azt a dolgot, amit szeretnél, pontosan úgy, ahogy szeretnéd. Ha tárgyról van szó, akkor képzeld el magadat a tárggyal miközben használod, gyönyörködsz benne, élvezed, megmutatod a barátaidnak. Ha ez egy helyzet vagy esemény, képzeld el azt, hogy ott vagy, és minden pontosan úgy történik, ahogy szeretnéd. Elképzelheted, hogy mit mondanak az emberek, vagy bármilyen részletet, amely mindezt valóságossá teszi számodra.
Mindezt teheted egészen rövid idő alatt, vagy hosszú időt is eltölthetsz vele, ahogyan jónak látod. Élvezd az egészet. Minden pillanat örömmel töltsön el, pontosan úgy, ahogy egy gyerek álmodozik arról, hogy mit szeretne születésnapjára.

Az elgondolást vagy a képzetet még mindig lelki szemeid előtt tartva gondolatban tegyél valami nagyon pozitív megerősítő kijelentést magadnak (hangosan vagy csak magadban, ahogyan jólesik), mint például:

Egy csodálatos hétvégét töltök éppen a hegyekben.
Micsoda gyönyörű vakáció! vagy
Csodálatosan boldog kapcsolatom van .................. -vel.
Kezdjük tényleg megérteni egymást.
Ezek a pozitív kijelentések, amelyeket megerősítéseknek nevezünk, az alkotó vizualizáció nagyon fontos részei, ezekről részletesen később fogunk szólni.
A vizualizációt mindig ezzel az erőteljes kijelentéssel fejezd be:
Ez a dolog vagy ennél akár még jobb most megvalósul, tökéletesen és harmonikusan, és valamennyi érintett legjavát szolgálja.

Így szabad teret adunk annak, hogy az eredeti elképzeléstől eltérő, annál jobb dolog történjen meg, és közben a kijelentés mindig emlékeztet minket arra, hogy a folyamat csak úgy működik, ha mindenkinek a javára válik.
Ha kételyeid vagy az eredeti elképzeléssel ellentétes gondolataid támadnának, ne védekezz, ne próbáld őket megakadályozni. Ugyanis ellenállásod csak megerősíti ezeket a gondolatokat. Csak hagyd, hogy minden átáramoljon tudatodon, és térj vissza pozitív állításaidhoz és képeidhez.
Csak addig folytasd mindezt, amíg érdekesnek és élvezetesnek találod. Ez lehet öt perc vagy fél óra is. Mindennap képzeld el újra, vagy amilyen gyakran csak megteheted.
Láthatod, maga az alapfolyamat meglehetősen egyszerű. De ahhoz, hogy igazán hatásosan működjön, szellemi erőfeszítésre és a módszer folyamatos tökéletesítésére van szükség.
Közzétette: www.fenyorveny.hu 
Ha tetszett a cikk, oszd meg ismerőseiddel is, még több érdekességért, képért és videóért pedig látogass el FACEBOOK oldalunkra! Csatlakozz PINTERESTÜNKHÖZ és INSTAGRAMMUNKHOZ is! Vagy iratkozz fel a napi HÍRLEVÉLRE, hogy ne maradj le a friss hírekről!

Shakti Gawain
Share To:

Post A Comment: