Békesség, szeretet, lélek, spiritualitás. A fehér galamb a lélek fényét szimbolizálja; reményt és tisztaságot képvisel. Állj meg most egy pillanatra és vegyél egy jó mély lélegzetet, figyeld meg mi történik a testedben. Ez az, amit most tenned kell, az a sok minden után, amin keresztülmentél az utóbbi időben. A lélegzés hazahoz a testedben, a lelkedben; elhoz oda, ahol hallod a szíved dobbanását, a lélegzésed ritmusát; és biztosít arról, hogy most már minden rendben van. Most már nem kell aggódnod. Nem kell megoldásokat találnod, mert a megoldás talál rád, de csak akkor, ha lecsendesedsz és megtalálod a középpontodat.

Békesség, szeretet, lélek, spiritualitás.
A fehér galamb a lélek fényét szimbolizálja; reményt és tisztaságot képvisel.
Állj meg most egy pillanatra és vegyél egy jó mély lélegzetet, figyeld meg mi történik a testedben. Ez az, amit most tenned kell, az a sok minden után, amin keresztülmentél az utóbbi időben. A lélegzés hazahoz a testedben, a lelkedben; elhoz oda, ahol hallod a szíved dobbanását, a lélegzésed ritmusát; és biztosít arról, hogy most már minden rendben van. Most már nem kell aggódnod. Nem kell megoldásokat találnod, mert a megoldás talál rád, de csak akkor, ha lecsendesedsz és megtalálod a középpontodat.

Megerősítése: " Lelassítok, szünetet tartok és lélegzem. A Teremtő és az Angyalok mellettem állnak."

Egyéb jelentések:

A béke, az anyaság és a jövendölés női energiái. Az otthon szeretete és biztonsága, termékenység, ősi energiák szimbóluma. Lélekmadár.
A galamb a régebbi korokban a szeretet, szerelem és a természetfeletti dolgok jelképeként említették. Gyorsaságot, kitartást, könnyedséget és ügyességet illetőleg a legjobb repülőkkel állnak egy helyen. A galamb nagyon fontos szereplője a népmeséknek, mondáknak, s a művészetekben is nagy szerepe van.
Természetük a jónak és a rossznak a keveréke. Érzékeik és értelmi képességeik fejlettebbek a többi más madárénál. Békések - más állattal szemben is – és csendesek, jó megfigyelők, fajtársaikkal viszonylag elég jól összetartanak. Ha vihar közeleg, vagy ha szélvihar támad mindnyájan szoros érzelmeket tanúsítva, segítenek a másikon.
Az ókori Indiában, Perzsiában, Babilonban, Egyiptomban állandó lakói voltak a templomoknak, az ott élő keleti népeknek pedig elragadták a képzeletüket. Az emberek az istenek követeinek tartották a szent madarat, áldották őket, imádkoztak hozzájuk. Ha valaki megölt egyet, azt keményen megbüntették.
Kínában a hitvesi hűség, a hosszú élet megtestesítője, e mellett megtalálható a ’’gyermekadó istennő’’ fejeként is – a termékenység istennőjeként.
A föníciaiak az aranyistennőnek – Astartának – és a szerelemistennőnek a szent madaraként tisztelték a galambot.
A görögök keletről vették át a galamb-kultuszt. A mitológiájukban Aphrodité egy fehér galamb által kiköltött tojásból született, s ez által a madár a szerelem istennőjének a madara lett.
A galamb szerepet kapott a görögök jóslataiban is: Dodóna szent ligetének jövendőmondó papnőit peleiadoknak hívták. A pelia görögül annyit tesz ’’galamb’’. A legenda szerint egyszer a liget egyik hatalmas tölgyén, egy éjfekete galamb fészkelt, s meghagyta, hogy ott építhessenek szentélyt. Később más helyeken a jövendőmondókat és a prófétákat is galamboknak nevezték.
A galamb sokszor mutat utat. Noé a bárkájából három napon keresztül galambot bocsátott ki. Az első nem a galamb visszarepült, a másodiknak már egy olajfaággal tért vissza, a harmadik nap pedig a madár már nem tért vissza - ez jelezte azt, hogy szárazföld már közel van.
Nagy Sándornak egy vadgalamb mutatta meg az utat a dodonai jósdához.
Ókeresztény ábrázolásokon a galamb az emberi lelket szimbolizálja. Egy palermói olasz rege szerint Szent Olívia lelkét – amikor a hitetlenek lefejezték – fehérgalambként látták az égen szárnyalni.
A galambot – az isteni lélek kifejezéseként — tűznyelv helyettesíti, így tűzjelkép, és lélekmadár. A Szentszellem hét adományát – bölcsességet, értelmet, jó tanácsot, erőt, tudást, jámborságot, istenfélelmet – hét galambbal szokás megjeleníteni. Síremlékeken pedig a Paradicsomba szálló lelket jelenti. A régi magyar kapu fölött a galambdúc a portát védő szellemek, ősök lelkeinek a lakhelyeként készült.
Atlasz a monda szerint részt vett az olümposzi támadásban ezért Zeusz azzal büntette, hogy a vállán kell hordania az égboltot egész életében. Atlasznak hét lánya volt, akik galambbá változtak, majd csillagképpé – hogy segítsenek apjuknak tartani az eget. A másik legenda szerint Atlasz lányai Orion – egy kegyetlen vadász, aki meg akarta ölni a föld összes állatát – elől menekültek. Galambbá változtak, aztán pedig csillagokká. Ez a csillagkép a ’’Fiastyúk’’ nevet viseli, amelyet késő ősszel és télen lehet az égen látni este kilenc óra körül déli irányban.  
Közzétette: www.fenyorveny.hu 
Ha tetszett a cikk, oszd meg ismerőseiddel is, még több érdekességért, képért és videóért pedig látogass el FACEBOOK oldalunkra! Csatlakozz PINTERESTÜNKHÖZ és INSTAGRAMMUNKHOZ is! Vagy iratkozz fel a napi HÍRLEVÉLRE, hogy ne maradj le a friss hírekről!
Share To:

Post A Comment: