A nyugati gondolkodás a karma szót mindig a bűnnel és a bűnhődéssel hozza kapcsolatba. Többé-kevésbé valamennyien készséggel elfogadjuk, hogy bűnösök vagyunk, és türelmesen viseljük karmánkat, míg fel nem tudjuk oldani. / Szellemi törvények: Mi a karma? ~ Fény, fényörvény, gondolkodás, Kurt Tepperwein, spirituális tanítások, spiritualitás, szellemi törvények,


A nyugati gondolkodás a karma szót mindig a bűnnel és a bűnhődéssel hozza kapcsolatba. Többé-kevésbé valamennyien készséggel elfogadjuk, hogy bűnösök vagyunk, és türelmesen viseljük karmánkat, míg fel nem tudjuk oldani. Ez azonban a karma téves értelmezéséből következik. A szó maga szanszkrit eredetű, és azt jelenti: "a cselekedet, a teremtett, hatni, csinálni".

Nem arról van tehát szó, hogy türelmesen viseljük karmánkat, vagy amilyen gyorsan csak lehet, oldjuk fel, hogy végre szabadok lehessünk, és még csak arról sem, hogy jó cselekedeteket gyűjtsünk, hogy ezzel "jobb karmát" szerezzünk magunknak. A karma csupán szembesít bennünket cselekedetünk következményeivel, lehetővé teszi, hogy az egyébként láthatatlan cselekedetet felfogjuk, megértsük, és mintegy tükörben szemléljük.
Nincs hát értelme, hogy ezt a tükröt, amilyen gyorsan csak lehet, megszüntessük. Állítsuk inkább bölcsen saját fejlődésünk szolgálatába, ami mindig önfelismerést, önmegvalósítást jelent, ami végső soron tiszta öntudathoz vezet. Ezen a nehéz, ám érdekes úton szükségünk van a karma tükrére mint folytonos kontrollra, amely megmutatja, hogy valóban előrelépünk-e, avagy éppen letérünk az útról. A karma tehát barátunk és segítőnk azon a nehéz úton, amelyen haladunk, s nem mondhatunk le róla, hacsak nem akarunk letérni az útról.
Nem azzal kezdünk egy új napot, hogy amit előző nap elindítottunk, azt megszüntessük, hanem éppen nagy örömmel tovább akarjuk folytatni. Megszülettünk, hogy az önmagunkra találás nagy munkáját tovább vigyük, és ebben a munkában karmánk türelmes és megbízható barátunk. Hiába foglalkozunk azonban bármily behatóan is spirituális vagy szellemi dolgokkal, ha az ekként nyert felismeréseket a gyakorlatban nem éljük meg. Sokan nagy és fontos szellemi felismerésekre tettek szert anélkül, hogy ezt saját életükben láthatóan megjelenítették volna. Ebben egy másik tanár nyújthat nekünk segítséget, akit a karma küld nekünk, vagy akivel összehoz bennünket - a partnerünk!
Közzétette: www.fenyorveny.hu 
Ha tetszett a cikk, oszd meg ismerőseiddel is, még több érdekességért, képért és videóért pedig látogass el FACEBOOK oldalunkra! Csatlakozz PINTERESTÜNKHÖZ és INSTAGRAMMUNKHOZ is! Vagy iratkozz fel a napi HÍRLEVÉLRE, hogy ne maradj le a friss hírekről!
Kurt Tepperwein: A szellemi törvények
Share To:

Post A Comment: