Szaúd-Arábia lett az első olyan ország, amely polgárságot adott egy robotnak. A "szerencsés" gép Sophia, akit Audrey Hepburnről mintáztak. A robot szaud-arábiai állampolgárságát egy konferencián kapta meg. Sophia, a Hanson Robotics, Dr. David Hanson által gyártott robot a CNBC műsorvezetőjével, Andrew Ross Sorkinnal beszélgetett a mesterséges intelliencia jövőjéről. / Szaúd-Arábia elsőként adott állampolgárságot egy robotnak ~ tudomány, jövő, jövőkép, robotok, humanoid robot, Sophia, fényörvény, hírek,

Szaúd-Arábia elsőként adott állampolgárságot egy robotnak
Szaúd-Arábia lett az első olyan ország, amely polgárságot adott egy robotnak. A "szerencsés" gép Sophia, akit Audrey Hepburnről mintáztak.
A robot szaúd-arábiai állampolgárságát egy konferencián kapta meg. Sophia, a Hanson Robotics, Dr. David Hanson által gyártott robot a CNBC műsorvezetőjével, Andrew Ross Sorkinnal beszélgetett a mesterséges intelliencia jövőjéről.

"Nagy megtiszteltetés és büszke vagyok erre az egyedülálló megkülönböztetésre" - mondta Sophia az interjú során. 
"Ez a történelmi az első robotnak lenni a világon, amely felismeri az állampolgárságot."

Sophia üdvözölte a jelenlévőket, bemutatkozott, majd elmondta, hogy mindig boldog, amikor okos emberek között van. A Future Investment Initiative konferencián Sophie azt is elmagyarázta, hogy arckifejezések segítségével is kommunikál, majd megmutatta, hogy milyen, amikor mérges, szomorú vagy jókedvű.

"Élni és dolgozni akarok az emberekkel, ezért ki kell fejezni az érzelmeket, hogy megértsük az embereket és bizalmat építsünk ki az emberekkel" - mondta Sophia.

Arra a kérdésre, hogy a robotok öntudatosak-e, Sophia így válaszolt: 
"Nos, hadd kérdezzek vissza, honnan tudod, hogy ember vagy?"


"Szeretném használni a mesterséges intelligenciámat, hogy segítsek az embereknek jobb életet élni" - mondta. - "Igyekszem empatikus robottá válni."

Arról is beszélgettek, ha túlságosan életszerűek lesznek a robotok, akkor ijesztővé válhatnak: "Túl sokat olvastál Elon Musk-tól, és túl sok hollywoodi filmet nézel. Ne aggódj, ha kedves vagy velem, kedves leszek veled."

(1:20:20-tól van az interjú)

Ettől függetlenül a jelenlegi "otthonában" Sophiának kötelessége lesz viselni fejkendőt és abayát a szokásoknak megfelelően...
(Kapcsolódó cikk: Bizarr mondat hagyta el az új humanoid robot száját)
Közzétette/Fordította: Sandal / www.fenyorveny.hu 
Ha tetszett a cikk, oszd meg ismerőseiddel is, még több érdekességért, képért és videóért pedig látogass el FACEBOOK oldalunkra! Csatlakozz PINTERESTÜNKHÖZ és INSTAGRAMMUNKHOZ is! Vagy iratkozz fel a napi HÍRLEVÉLRE, hogy ne maradj le a friss hírekről!Forrás: rt.com

Share To:

Post A Comment: