Ha tudsz koncentrálni az ujjad hegyére, egy gyertyára vagy valamely más tárgyra, akkor a szívedre is koncentrálhatsz. Lehunyhatod a szemed, vagy nézheted a falat, de gondolj mindvégig szívedre, mint egy kedves barátra. Amikor ez a gondolat annyira intenzívvé válik, hogy egész figyelmedet leköti, akkor túllépsz a hétköznapi gondolkodáson... / Spirituális gyakorlatok: A szív megnyitása ~ szívcsakra, meditációk, szív megnyitása, fényörvény, spiritualitás, spirituális gyakorlatok, meditációs gyakorlatok,

Spirituális gyakorlatok: A szív megnyitása
Ha tudsz koncentrálni az ujjad hegyére, egy gyertyára vagy valamely más tárgyra, akkor a szívedre is koncentrálhatsz. Lehunyhatod a szemed, vagy nézheted a falat, de gondolj mindvégig szívedre, mint egy kedves barátra. Amikor ez a gondolat annyira intenzívvé válik, hogy egész figyelmedet leköti, akkor túllépsz a hétköznapi gondolkodáson, és koncentrációba kezdesz. Fizikailag nem tudsz spirituális szívedre nézni, de összpontosíthatod rá teljes figyelmedet. Így koncentrációd ereje fokozatosan belép a szívedbe, és végül teljesen kivezet az értelem birodalmából.

Ha nem rendelkezel bőséges mértékű tisztasággal, ha szívedet számtalan földi vágy uralja, akkor mielőtt szívedre koncentrálnál, tisztaságot kell megidézned. Tisztaság az, ha érzed, hogy egy élő oltár van szíved legbelső zugában. Ha érzed a belső oltár isteni jelenlétét, automatikusan megtisztulsz. Ha ekkor a szívedre koncentrálsz, az igen hatékony lesz.

Van egy másik, igen hatásos gyakorlat, ami talán kicsit nehezebb. Először érezd, hogy nincsen se kezed, se orrod, se szemed, se füled. Nem létezik más, csak a szíved. Ez a szív nem kell, hogy a mellkasod közepén legyen. Lehet a homlokodban, vagy valahol máshol. Csak azt kell érezned, hogy ez a szív a tiéd, és te vagy ez a szív. Aztán egy idő múlva felderíted, hol található ez a szív. Hogyan teheted ezt? Tudatod elárulja, hol található a szíved. Az orvostudomány ezt természetesen hamisnak tartja, és azt állítja, hogy a szív csak itt lehet, a mellkasunkban. De a spirituális emberek számára a szív bárhol lehet, mert a spirituális szív a fény lakhelye. Ha a benned rejlő Isteni, a benned levő Supreme, a fény jelenlétét a harmadik szemeden keresztül akarja megmutatni, ami végtelen fény és végtelen erő, akkor azt mondja neked, hogy az a szív. Tehát számodra a harmadik szem lesz a fény székhelye. Ez azt jelenti, hogy a benned lakozó Supreme ezt a bizonyos helyet szeretné felkeresni, és ott szeretne elidőzni.

Amikor elkezded utazásodat, érezned kell, hogy tiéd a szív, és te vagy ez a szív. Aztán egy idő múlva a tudatod elárulja, hol van ez a szív, vagy ki ez a szív. Ekkor erre a pontra koncentrálsz, és érzed, hogy számodra ez az egyetlen hely, ahol a szívedet érezheted, és magává a szívvé válhatsz. A szív fényt jelent, a fény pedig erőt. Minél több fénnyel rendelkezel, annál több erőd lesz. Isten tiszta fény. Ezért Ő mindent átható, tiszta erő. A fényt és az erőt nem lehet egymástól elválasztani. Itt láthatunk egy elektromos lámpát, és láthatjuk a konnektort, ahová bedugták. A kettőt szétválaszthatjuk. De a spirituális életben nem tudjuk elválasztani a fényt az erőtől. A fény maga az erő. És mi is ez a fény? Az egyetemes egység.

Meditáció a szívben (kezdőknek)


A kezdőnek, függetlenül attól, hogy földi években mérve hány éves, azt kell éreznie, hogy gyermek. A gyermek értelme még nem fejlődött ki. Az értelem csak tizenkét, tizenhárom éves korban kezd intellektuálisan működni. De ez előtt a gyermek csupa szív. Bármit lát, azt teljesen sajátjának érzi. Önkéntelenül azonosul vele. Így viselkedik a szív.

Először érezd, hogy gyermek vagy, és képzeld el, hogy egy virágoskertben állsz. Ez a virágoskert a te szíved. Egy gyerek órák hosszat el tud játszani egy kertben. Egyik virágtól a másikig megy, de nem hagyja el a kertet, mert örömét leli minden egyes virág szépségben és illatában. A kert benned van, és addig időzhetsz benne, ameddig csak akarsz. Ily módon meditálhatsz a szívedre.

Amint érzed, hogy gyermek vagy, képes vagy a szívedre meditálni. A gyermeknek mindig van valakije, aki gondoskodik róla, még ha földi szülei nincsenek is vele. Isten biztosan küld valakit, aki törődik a gyermekkel, mivel érzi, hogy a gyermek pillanatnyilag gyámoltalan. Ha egy gyermek sír, azonnal jön valaki, hogy segítsen neki. Ha azonban egy felnőtt sír, az ő sírása még csak nem is őszinte. Ha egy gyermek csupán egy bonbonért sír is, sírása nagyon őszinte. Abban a pillanatban a bonbon jelenti számára az egész világot. Ha adsz neki száz dollárt, nem lesz elégedett - csak a bonbont akarja. Ha érzed, hogy gyermekként sírsz a Fényért, a Békéért és az Igazságért, és csak ezek elégíthetnek ki téged, akkor belső vágyad beteljesül.

Próbáld meg azt érezni, hogy minden erőd, minden elszántságod és akaraterőd egy bizonyos helyen található, itt a szívedben. Érezd, hogy ezen a ponton kívül egyáltalán nem létezel. Nincsen szemed, arcod, semmid sincs. A gyakorlatból csak akkor nyerhetsz intenzitást, ha érzed, hogy egész lényed egyetlen pontra összpontosult, és nem szétszórt.


Érezd, kérlek, hogy szíved ajtajában állsz, és barátaidat - a szeretetet, a békét, az örömöt, az erőt és más barátaidat, akiket tisztelsz és becsülsz - megkéred, hogy lépjenek be. Ott állsz szíved ajtajában érkezésüket várva. Ha látod őket jönni, akkor nyisd ki az ajtót. Ha azonban mások jönnek, akiket nem hívtál meg, őket ne engedd belépni. A bonyolultság, a hamisság, a tisztátalanság, a bizonytalanság, a kétség, a féltékenység és más negatív erők mind hívatlan vendégek. Ha szíved ajtajánál látod őket, ne engedd hogy belépjenek. Kérlek érezd, hogy a szeretet emberi formát öltött, hogy a béke emberi formát öltött, hogy a fény emberi formát öltött, hogy az öröm emberi formát öltött. Épp így a féltékenység, a bizonytalanság, a kétség, a tisztátalanság, a bonyolultság és más negatív erők is emberi vonásokat és alakot öltöttek - emberi szemeddel is láthatod őket. Meghívott barátaidat tehát engedd be; azok azonban, akik nem a barátaid, akik hívatlanul jöttek, kénytelenek lesznek kint maradni. Nekik nem engeded meg, hogy belépjenek szíved ajtaján. Még ha naponta csak egyetlen egy barátodra tudsz is csak gondolni, és csak ezt a barátodat hívod meg, hogy álljon szíved ajtajába, ez akkor is egy isteni barátság kezdete. Mondd azt magadnak: "Ma csak barátomnak, a szeretetnek, fogom megengedni, hogy belépjen, senki másnak. Holnap barátomat, az örömet engedem be, és holnapután barátomat, a békét, fogom meghívni." Később mondhatod: "Jelentős mértékben fejlődtem, most már megvan a képességem, hogy több barátomat is meghívjam. Feltétlenül minden barátomat meghívom - szeretetet, örömet, békét, fényt, gyönyört. Eddig nem volt rá lehetőségem, hogy egyszerre egynél több barátomat tápláljam. Épp ezért csupán egyetlen barátot hívtam meg. Mostantól fogva az összes isteni barátomat meghívhatom és beengedhetem szívszobámba."
Közzétette: www.fenyorveny.hu 
Ha tetszett a cikk, oszd meg ismerőseiddel is, még több érdekességért, képért és videóért pedig látogass el FACEBOOK oldalunkra! Csatlakozz PINTERESTÜNKHÖZ és INSTAGRAMMUNKHOZ is! Vagy iratkozz fel a napi HÍRLEVÉLRE, hogy ne maradj le a friss hírekről!Sri Chinmoy
Share To:

Post A Comment: