A valaha észlelt legtartósabb szivárvány hivatalos Guinness-rekordjaként akarják elismertetni Tajvanon azt az égi jelenséget, amely két perc híján kilenc órán át volt látható november 30-án, csütörtökön a fővárosban, Tajpejben. Reggel 6 óra 57 perc és délután 3 óra 55 perc között. / Rekord: 9 órán át tartó szivárvány volt Tajvanon! ~ érdekességek, fényörvény, Föld, hírek, világ, világjáró, szivárvány, időjárás, rekordok, Guinness rekord

Rekord: 9 órán át tartó szivárvány volt Tajvanon!
A valaha észlelt legtartósabb szivárvány hivatalos Guinness-rekordjaként akarják elismertetni Tajvanon azt az égi jelenséget, amely két perc híján kilenc órán át volt látható november 30-án, csütörtökön a fővárosban, Tajpejben. - írja az MTI. A tajpeji Kínai Kultúra Egyetemének légkörtudományi tanszéke a lakossághoz fordult annak érdekében, hogy dátumozott fotókkal és videofelvételekkel lehessen bizonyítani a szivárvány létezését reggel 6 óra 57 perc és délután 3 óra 55 perc között.
A legtöbb szivárvány kevesebb mint egy órán át látható, a legtartósabb szivárvány Guinness-rekordját pedig az angliai Wetherby tartja egy 1994-es hatórás égi tüneménnyel.

Rekord: 9 órán át tartó szivárvány volt Tajvanon!Rekord: 9 órán át tartó szivárvány volt Tajvanon!

Az egyetem 36 ezer fényképet akar összegyűjteni a lakosságtól, hogy egy úgynevezett szivárványórát összeállítva "sziklaszilárdan" bizonyítani tudják a tünékeny rekordot a Guinness szigorú ellenőreinek. Az egyetem maga 540 fényképet készített a szokatlan időtartamú égi jelenségről, azért nem többet, mert sokáig sejteni sem lehetett, hogy rekordhosszú eseményről lesz szó. Csou Kun-hszuan, a légkörtudományi tanszék professzora szerint mindenképp érdemes a lehető legaprólékosabban dokumentálni a november 30-i szivárványt, mert ez egy eddig kevéssé kutatott "tudományág" Tajvanon. "Egy ilyen nagy időtartamú szivárvány észlelésének esélye kisebb, mint az, hogy valakit kétszer egymás után villámcsapás érjen" - mondta a professzor a CNA tajvani hírügynökségnek. Csou Kun-hszuan a szivárványok városaként szeretné a világ elé tárni Tajpejt, mert az éghajlati és a terepviszonyok is ideálisak a szivárványképződéshez az egyetemnek a hegyek szabdalta Jangmingsan körzetben lévő kampusza körül. Míg Izland az északi fény országa, úgy Tajvan a szivárványok szigete lehetne, véli a tudós.
 Közzétette: www.fenyorveny.hu 
Ha tetszett a cikk, oszd meg ismerőseiddel is, még több érdekességért, képért és videóért pedig látogass el FACEBOOK oldalunkra! Csatlakozz PINTERESTÜNKHÖZ és INSTAGRAMMUNKHOZ is! Vagy iratkozz fel a napi HÍRLEVÉLRE, hogy ne maradj le a friss hírekről!viharvadaszok.hu
Share To:

Post A Comment: