Többezernyi hatalmas hólabda borítja Oroszország egy 18 kilométeres tengerparti szakaszát. Még a legidősebb helyiek is azt mondják: most először találkoznak ilyesmivel. Szibéria egy szokatlan világ, de időnként kissé bizarr is. A tundra közepén korábban több hatalmas, több tíz méter átmérőjű lyukat találtak, most pedig az Ob-öbölben..... / Rejtély Szibériában: óriási hógolyók ezrei bukkantak fel egy kisvárosban ~ rejtélyek, titkok, rejtélyek és titkok, fényörvény, időjárás, extrém világ, extrém időjárás, világ, érdekességek

Rejtély Szibériában: óriási hógolyók ezrei bukkantak fel egy kisvárosban /VIDEÓ!/

Többezernyi hatalmas hólabda borítja Oroszország egy 18 kilométeres tengerparti szakaszát. Még a legidősebb helyiek is azt mondják: most először találkoznak ilyesmivel.
Rejtély Szibériában: óriási hógolyók ezrei bukkantak fel egy kisvárosban /VIDEÓ!/

Szibéria egy szokatlan világ, de időnként kissé bizarr is. A tundra közepén korábban több
hatalmas, több tíz méter átmérőjű lyukat találtak, most pedig az Ob-öbölben, Nida város lakói állnak értetlenül egy jelenség előtt. Itt ugyanis több ezer óriási hógolyó keletkezett. A jelenségről az egyik orosz tévécsatorna videóriportban is beszámolt, itt látható, hogy vannak kézbe illő hógolyók, de vannak kifejezetten nagyok is – némely átmérője 50-60 centinél is nagyobb.


A sarkvidéki és antarktiszi jelenségeket kutató intézet (AARI) munkatársa, Szergej Lisenkov szerint valóban különös jelenségről van szó, de a furcsa hógolyók létezésére van tudományos magyarázat. AThe Siberian Times és a BBC is azt írja: AARI szakemberei jelenleg azt tartják a legvalószínűbb magyarázatnak, hogy a víz visszahúzódásakor keletkező latyakos, homokkal keveredő jeget az erős szelek kezdték el formálni, a gömbök kialakulásához pedig a partvidék elhelyezkedése és a nagyon alacsony hőmérséklet is hozzájárult.
Két éve a Michigan-tónál egyébként már lehetett hasonlót látni, arról is készül videó.
Közzétette: www.fenyorveny.hu 
Ha tetszett a cikk, oszd meg ismerőseiddel is, még több érdekességért, képért és videóért pedig látogass el FACEBOOK oldalunkra! Csatlakozz PINTERESTÜNKHÖZ és INSTAGRAMMUNKHOZ is! Vagy iratkozz fel a napi HÍRLEVÉLRE, hogy ne maradj le a friss hírekről!hvg.hu
Share To:

Post A Comment: