A lép hangja a föld hangja, és a gyomor, a hasnyálmirigy' és a lép energiáját aktiválja.Ülj le kényelmesen egyenes háttal, a kezeid a lépen pihenjenek, szemed legyen csukva. Mosolyogj lefelé a lépre, amíg meg nem érezed a kapcsolatot vele. Tu­datosítsd a lépben lévő energia minőségét. Képzel­j magad elé egy sárga fénysugarat, az indián nyár telt aranyszínű fényét, amely egy kiegyensúlyozott fény. ~ Ötödik gyógyító hang: a lép hangja

A lép hangja a föld hangja, és a gyomor, a hasnyálmirigy' és a lép energiáját aktiválja.
Társszervek: hasnyálmirigy, gyomor
Elem: föld
Évszak: nyárutó
Szín: sárga
Érzelem: aggodalom
Erények: pártatlanság, nyitottság
Testrészek: ajkak, száj
Érzékek: ízlelés
Íz: édes, semleges
Hang: Ghúúúúúúúúúúú (a torokból)

Gyakorlat
1. Ülj le kényelmesen egyenes háttal, a kezeid a lépen pihenjenek, szemed legyen csukva. Mosolyogj lefelé a lépre, amíg meg nem érezed a kapcsolatot vele. Tu­datosítsd a lépben lévő energia minőségét. Képzel­j magad elé egy sárga fénysugarat, az indián nyár telt aranyszínű fényét, amely egy kiegyensúlyozott fény.
Ötödik gyógyító hang: a lép hangja
Mosolyogj a lépre.

2. Vegyél mély lélegzetet, nyisd ki a szemedet, vidd a kezed előre, és mindkét kéz három közé­pen lévő ujját helyezd éppen a szegycsont alá, a bordák bal oldalán.
Nézz felfelé, és finoman nyomd az ujjaidat a bordák alatti területre, így a gyomor illetve a lép a hát irá­nyába nyomódik, a hátad középső része pedig kifelé.
Először hangosan fújd ki a levegőt, később azonban hangtalanul befelé a Ghúúúú hang kiejtésével együtt. Ez a vese hangjával ellentétben inkább torokhang. A (vese esetében használt) gyertyafújó hanggal szemben ez a hang a mellkasból ered, nem a szájból.
Érezd, hogy a lép megrezegteti a hangszálakat. Érez­d, amint a hang megindítja a gyomorban és lépben lévő energiát, mire a fölösleges hő és a mérgek távoznak belő­led, amint a szervek körül lévő burok összenyomódik.

Ötödik gyógyító hang: a lép hangja
A bordák alatt lévő ujjaid felkészülnek arra, hogy nyomást fejtsenek ki a lépre, a hasnyálmirigyre és a gyomorra.

3. Miután teljesen kilélegezted, vidd oldalra a kezeidet a földet átölelve, és gyűjtsd össze a sárga színű fényt. Töltsd fel vele a gyomort és a lépet. Vidd a kezeidet a gyomorhoz/léphez. Áramoltasd a sárga színű fényt, pártatlanságot, nyitottságot és stabilitást a gyo­morhoz valamint a léphez.
Ötödik gyógyító hang: a lép hangja
Érezd a lép hangjának rezgését.

4. Pihenj, csukd be a szemed, és tudatosítsd a gyomrodat és a lépedet. Mosolyogj rájuk, és képzeld el, hogy továbbra is végzed a lép hangját. Érezd a hang rezgésének áramlását, amint megtisztítja a gyomor és a lép energiáját.
Lélegezz normálisan, és képzeld el, ahogyan a gyomor és a lép sárga fényben ragyog. Ez megerősíti a szerveket és életre kelti a nyitottságot, pártatlanságot és stabilitást a gyomorban és a lépben. Érezd minden egyes lélegzettel, hogy a fölösleges hőt, mérgeket és az aggodalmat meleg sárga fény váltja fel.
Ötödik gyógyító hang: a lép hangja
A pártatlanság és nyitottság növekszik a lépen.

5. Ápold a pozitív érzelmeket. A gyakorlásnak ez a leg­fontosabb része. Szánj annyi időt, amennyi csak szükséges arra, hogy kapcsolatba kerülj a szíveddel. Amikor megszabadulsz a fölösleges hőtől, és hagyod, hogy a sárga földenergia töltse fel a gyomrot és a lépet, akkor a pozitív érzelmek (is) helyet találnak maguknak.
Érezd, amint a pártatlanság, nyitottság, egyensúly és harmónia növekszik ezekben a szervekben, és minden ag­godalmat átalakít. Igyekezz fenntartani a lép hangjá­nak érzését, ameddig csak tudod a gyakorlást követően.

6. Ismételd meg a lépéseket három-hat alkalommal. Végezd el többször, ha rossz az emésztésed,     há­nyingered vagy hasmenésed van.
Ötödik gyógyító hang: a lép hangja
Kilégzéskor mondd ki a Chúúúúúúú hangot.
Közzétette: Sandal / www.fenyorveny.hu 
Ha tetszett a cikk, oszd meg ismerőseiddel is, még több érdekességért, képért és videóért pedig látogass el FACEBOOK oldalunkra! Csatlakozz PINTERESTÜNKHÖZ és INSTAGRAMMUNKHOZ is! Vagy iratkozz fel a napi HÍRLEVÉLRE, hogy ne maradj le a friss hírekről!

F: Mantak Chia
Share To:

Post A Comment: