A hidratálás kulcsfontosságú, ezért a Fontus cég elsősorban kerékpárosok és túrázók számára kifejlesztett egy önmagát újratöltő kulacsot, ami napelemes ivóvízzé alakítja a párát. Ezzel az új találmánnyal fedezhető akár egy vagy két napi vízszükséglet, és nem jelent gondot többé az ivóvízhiány.

A hidratálás kulcsfontosságú, ezért a Fontus cég elsősorban kerékpárosok és túrázók számára kifejlesztett egy önmagát újratöltő kulacsot, ami napelemes ivóvízzé alakítja a párát. Ezzel az új találmánnyal fedezhető akár egy vagy két napi vízszükséglet, és nem jelent gondot többé az ivóvízhiány.
A találmány a Fontus cégen belül egyébként Kristof Retezár nevéhez fűződik.
A Föld atmoszférája jelentős mennyiségű kihasználatlan friss vizet tartalmaz. - áll a Fontus weboldalán. A találmány ezt a kihasználatlan forrást hasznosítja.
Hasznos és életmentő eszköz is lehet olyan száraz területeken is, ahol kevés, vagy elérhetetlen a tiszta ivóvíz. Viszont csak olyan helyen tölthető fel, ahol tiszta a levegő és magas a páratartalom. Ennek oka, hogy a városi levegő gyakran szennyezett és nem alkalmas a fogyasztásra.
A kulacs kondenzációs technológiával működik, és a levegőben lévő párát alakítja át vízzé a napelemek segítségével. A felső része hűtő funkciót lát el. A levegő áthalad egy két-kamrás úgynevezett Peltier-elem hűtőn, így a pára lecsapódik, a párából kinyert víz pedig az üvegbe kerül. A napelemek működtetik a víz előállítását, ami hátizsákra vagy kerékpárra rögzíthető, és melyek a kulcs tetején levő kondenzátorhoz csatlakoznak. Percenként egy csepp vizet tud előállítani. Így körülbelül egy órára van szükség ahhoz, hogy fél liter víz kerüljön a kulacsba. További két-három órára, hogy teljesen újratöltődjön.
Szóval praktikus, de egyetlen hátránya, hogy a víz előállítása nagyon lassú.
A prototípus jelenleg 40 dollárba kerül. 
Önmagát újratöltő napelemes kulacs, ami sosem fogy ki

Önmagát újratöltő napelemes kulacs, ami sosem fogy ki

Közzétette: www.fenyorveny.hu 
Ha tetszett a cikk, oszd meg ismerőseiddel is, még több érdekességért, képért és videóért pedig látogass el FACEBOOK oldalunkra! Csatlakozz PINTERESTÜNKHÖZ és INSTAGRAMMUNKHOZ is! Vagy iratkozz fel a napi HÍRLEVÉLRE, hogy ne maradj le a friss hírekről!

www.digitaltrends.com
Share To:

Post A Comment: