A szív hangja a tűz hangja, és a szív energiáját kelti életre.Ülj kényelmesen egyenes háttal, a kezeid a szíven pihenjenek, szemeid csukva legyenek. Mosolyogj lefelé a szívre, amíg meg nem érzed a kapcsolatot a szíveddel. Tudatosítsd a szívedben lévő energia minőségét. Képzeld magad elé a naplemente vörös fényét az óceán fölött. ~ Negyedik kozmikus gyógyító hang: a szív hangja

A szív hangja a tűz hangja, és a szív energiáját kelti életre.
Társszerv: vékonybél
Elem: tűz
Évszak: nyár
Szín: vörös
Érzelmek: sietség, tiszteletlenség, kegyetlenség
Erények: öröm, tisztelet, őszinteség
Testrészek: hónalj, karok belső része
Érzékszervek: nyelv, beszéd
Íz: keserű
Hang: Haaaaaaaaau (a száj tágra nyitva)

Gyakorlat
1. Ülj kényelmesen egyenes háttal, a kezeid a szíven pihenjenek, szemeid csukva legyenek. Mosolyogj lefelé a szívre, amíg meg nem érzed a kapcsolatot a szíveddel. Tudatosítsd a szívedben lévő energia minőségét. Képzeld magad elé a naplemente vörös fényét az óceán fölött.
Negyedik kozmikus gyógyító hang: a szív hangja
1. Végezd el a szív hangját.

2. Vegyél mély lélegzetet, nyisd ki a szemed, és vedd fel ugyanazt a helyzetet, mint a máj hangjánál. Az előző gyakorlattól eltérően most kissé jobbra fo­gsz dőlni, hogy enyhén a szív ellenében húzz, hiszen szíved a mellkas közepétől közvetlenül balra található.  
Összpontosíts a szívedre, és érezd, amint a nyelved összeköti azt a nyitott száddal, majd kerekít­sd az ajkaidat, és lassan lélegezd ki a Haaaaa han­got - először hangosan, később hangtalanul befelé. Érezd, amint a hang mozgásba hozza a szívedben lévő energi­át, és amint a fölösleges hő valamint a mérgek távoznak a szívedből a körülötte lévő pólya összehúzódásával.
Negyedik kozmikus gyógyító hang: a szív hangja
2. Gyűjtsd az energiát a szívbe.

3. Miután teljesen kilélegezted, válasszd szét a keze­idet, és gyűjtsd össze a vörös fényt. Töltsd fel vele a tested és a szívedet. Lassan engedd le a kezeidet, a te­nyereid kifelé nézzenek, gyűjts be még több vörös színű fényt, és tartsd mindkét kezedet a szíved előtt. Áramoltasd a vörös fényt, a szeretetet, a belső örömöt a szívedbe.
Negyedik kozmikus gyógyító hang: a szív hangja
Mosolyogj a szívedre.

4. Vidd vissza a kezeidet a szívedhez. Pihenk, csukd be a szemeidet, és tudatosítsd a szívedet. Moso­lyogj a szívedre, miközben elképzeled, hogy még mindig végzed a szív hangját. Érezd, amint a hang vibrál, és megtisztítja a szíved energiáját. Lélegez­z természetesen, és figyeld, amint a szíved a tűz vörös fényében ragyog. 
Ily módon megerősíted szívedet és a szeretetet, belső örömöt és őszinteséget váltod ki benne. Minden egyes lélegzettel próbáld megérezni, amint a fölösleges hőt, mérget, sietséget, tiszteletlenséget és gyűlöletet me­leg vörös fény váltja fel.
Negyedik kozmikus gyógyító hang: a szív hangja
Vidd az érzékeket a szívhez.

5. Ápold a pozitív érzelmeket. A gyakorlásnak ez a leg­fontosabb része. Szánj annyi időt, amennyi csak szükséges arra, hogy kapcsolatba kerüljünk a szíveddel. Amikor megszabadulunk a fölösleges hőtől, és hagyod, hogy a vörös tűz-energia töltse fel a szívet, akkor a szeretet, öröm és tisztelet (is) helyet talál ma­gának.
Érezd, amint a gyűlölet, tiszteletlenség vagy türelmetlenség szerető energiává alakul, miközben őszin­teség, megbecsülés és tisztelet alakul ki szívedben. Igyekezz fenntartani a szív hangjának érzését ameddig csak tudod a gyakorlást követően.

6. Ismételd meg a lépéseket három-hat alkalommal. Végezd el többször, ha fáj a torkoda, herpesz van a szádon, gyulladt az ínyed vagy a nyelved, ideges vagy levert vagy, illene szívbetegségben szenvedsz.
Negyedik kozmikus gyógyító hang: a szív hangja
A Haaaaaa hang.
Közzétette: Sandal / www.fenyorveny.hu 
Ha tetszett a cikk, oszd meg ismerőseiddel is, még több érdekességért, képért és videóért pedig látogass el FACEBOOK oldalunkra! Csatlakozz PINTERESTÜNKHÖZ és INSTAGRAMMUNKHOZ is! Vagy iratkozz fel a napi HÍRLEVÉLRE, hogy ne maradj le a friss hírekről!

F: Mantak Chia
Share To:

Post A Comment: