Chin mudra: Egyesíti a kozmikus tudatot az egyéni tudattal. Ez a bölcsesség elérésének kéztartása. Úgy képezzük, hogy a mutató és a hüvelyk ujj egy kört alkot. / ~ mudrák, fényörvény, tudatosság, spiritualitás, kozmikus energia, kéztartások, gyógyító kéztartások, chin mudra,

Egyesíti a kozmikus tudatot az egyéni tudattal. Ez a bölcsesség elérésének kéztartása. Úgy képezzük, hogy a mutató és a hüvelyk ujj egy kört alkot. A másik három ujj nyújtva, a tenyér felfelé néz. A mutatóujj az egyéni tudatot jelképezi, a hüvelykujj a egyetemes tudatot.
Amikor a hüvelyk ujj és a mutató ujj összekapcsolódik, akkor egy végtelen kört alkot. Ez a végtelenné válás szimbóluma. A maradék három ujj a világot alkotó három minőséget jelenti.
A leghíresebb buddhista szobrok klasszikus kéztartása ez a mudra. Szimbolikája szerint az emberi és az isteni egyesülést jelképezi.

Két csuklódat tedd a térdedre, tenyérrel felfelé. Érintsd össze a hüvelyk- és mutatóujjaidat, a többit kinyújtva, de ne mereven tartsd.
Ez a mudra egyrészt segítséget nyújt álmatlanság ellen, fő funkciója szerint pedig megteremti az egyensúlyt testünk energiaáramlása között. Amikor fáradt vagy, esetleg túl stresszes a napod, ennek a mudrának a segítségével feltöltheted az akkumulátoraidat.
Hatása:
növeli a koncentrációt
hatásos álmatlanság, fejfájás esetén
javítja a memóriát
segít érzelmi instabilitás esetén
csökkenti a negatív gondolatokat
feszültségoldó hatású
Álmatlanság, stressz oldására    

A mudrák kapcsolatot teremtenek az ember fizikai teste, az energiaréteg, az érzelmi-mentális réteg és a kozmikus erők között.
A mudrákkal a testből kifelé áramló energiákat visszafordítjuk, így növelni tudjuk vitalitásunkat. Az elme is befelé fordul, ezáltal megvalósíthatjuk az érzékszervek visszavonását, mely segíti a koncentrációt, a meditációt, ezáltal a magasabb tudatállapotok elérését.
A különböző tartások reflexkörökön keresztül befolyásolják az agy különböző területeit és eltérő hatásokkal rendelkeznek testünkre, tudatunkra, energia áramlásunkra. Harmóniát biztosítanak a tudatalatti és a tudatos agy között.
Közzétette: www.fenyorveny.hu 
Ha tetszett a cikk, oszd meg ismerőseiddel is, még több érdekességért, képért és videóért pedig látogass el FACEBOOK oldalunkra! Csatlakozz PINTERESTÜNKHÖZ és INSTAGRAMMUNKHOZ is! Vagy iratkozz fel a napi HÍRLEVÉLRE, hogy ne maradj le a friss hírekről!
Share To:

Post A Comment: